SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya Mahkumları' İçin Umut..

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:42:19
'Malatya Mahkumları' İçin Umut..
A- A+ PAYLAŞ

İlk defa Malatyahaber.com yazarı Niyazi Doğan’ın CHP Malatya Milletvekili ve Cezaevi İnceleme Komisyonu Üyesi Veli Ağbaba ile gerçekleştirdiği ve malatyahaber.com’da 4 Aralık 2012 tarihinde ‘Haksız Yere Yatıyorlar’ başlığıyla yayınlanan söyleşiyle Malatya ve Türkiye gündemine taşınan, Türkiye İslami Hareketi (TİH) – Malatyalılar Grubu Davası’nın iki mağduru Zeki (Zekeriya) Şengöz (fotoğraftaki) ile Fahri Memur’un adil olmayan bir yargılama sonucu yıllardır cezaevinde yatmalarının yarattığı dram, bu defa Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Adalet Bakanlığı gündeminde. 

Hürriyet Gazetesi yazarı Taha Akyol, Başbakan Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde isim vermeden Zekeriya Şengöz ve Fahri Memur’un durumu ile ilgili olarak “28 Şubat sürecinde hakları gaspedilenlere hak iadesi için çalışmalar yapılıyor. Gerek Salih Mirzabeyoğlu ve gerekse Malatya konularıyla ilgili, Adalet Bakanlığı gerekli çalışmaları yapıyor. Temenni ederim ki kısa zamanda neticelendirirler” şeklinde konuşmasının ardından, Adalet Bakanlığı’nda yürütülen çalışmaların ayrıntılarını yazdı. 

Adalet Bakanlığı’nın Malatyalılar Grubu Davası’na ilişkin dosyayı ‘Kanun yararına bozma yolu ile yargılamanın yenilenmesi’ için Yargıtay’a götürdüğünü yazan Hürriyet Gazetesi yazarı Taha Akyol, konuya ilişkin olarak şu ayrıntıları verdi: “Malatya mahkumiyetlerini Adalet Bakanlığı “kanun yararına bozma” yoluyla Yargıtay’a götürdü. Yargıtay kararı bekleniyor. Geçmişteki bu gibi istisnai mahkûmiyetlerde “yargılamanın yenilenmesi” yoluna gidilebilmesi için yasal düzenlemeye ihtiyaç var mı, yok mu? Bakanlık, Yargıtay kararına göre bir tasarı hazırlayacak veya tasarıya gerek olmadığı anlaşılacak. Belli tarihe kadarki eski mahkûmiyetler konusunda “yargılamanın yenilenmesi” yolu yeni bir yasayla genişletilirse, Öcalan da bundan yararlanır mı? Hayır, çünkü Öcalan davası AİHM’den geçti. Bakanlık AİHM’den geçmiş kararları kapsam dışı tutmayı düşünüyor. Bir karar AİHM’den geçmişse, evrensel hukukun onayından geçmiş demektir zaten”. 

Taha Akyol’un yazısının tamamını okumak için aşağıdaki adresten ulaşabilirsiniz:

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/24601589.asp

TÜRKİYE İSLAMİ HAREKETİ - MALATYALILAR GRUBU DAVASI’NDAKİ HUKUKSUZLUKLARI MALATYA VE TÜRKİYE GÜNDEMİNE TAŞIYAN 4 ARALIK 2012 TARİHLİ VELİ AĞBABA İLE YAPTIĞIMIZ SÖYLEŞİYİ OKUMAK İÇİN: 

CHP Malatya Milletvekili ve Cezaevleri İnceleme Komisyonu Üyesi Veli Ağbaba’nın Malatya E Tipi Cezaevi’nde Zeki (Zekeriya) Şengöz ve Fahri Memur ile yaptığı görüşmeden sonra, 28 Şubat sürecinin hukuk dışı siyasal yargılamalarının Malatya boyutundaki iki mağduru Şengöz ve Memur’un haksız yere yıllarca cezaevinde yattığını, çünkü her iki ismin de terör örgütü üyesi olduğuna inanmadığını vurgulayan ve bu mağduriyetin acilen giderilmesi gerektiğini söyleyen 4 Aralık 2012 tarihli “Haksız Yere Yatıyorlar” başlıklı söyleşiyi okumak için aşağıdaki linki adres çubuğuna kopyalayıp yapıştırarak okuyabilirsiniz. 

http://www.malatyahaber.com/haber/haksiz-yere-yatiyorlar

“YARGILAMA YENİLENEBİLİR” DİYEN AVUKAT FAİK DEMEZ İLE YAPTIĞIMIZ 6 ARALIK 2012 TARİHLİ SÖYLEŞİYİ OKUMAK İÇİN: 

Bir dönem Zeki (Zekeriya) Şengöz’ün avukatlığını yapan ve 28 Şubat sürecinde bir gece yarısı evi çok sayıda polisle basılan Malatya Barosu’na mensup Avukat Faik Demez’in Şengöz ve Memur’un ‘Hükümlü Lehine Yargılanmanın Yenilenmesi’ için yeterli argüman bulunduğunu vurgulayan, bunun için de siyasi otoritenin bir an önce harekete geçmesini isteyen “Yargılama Yenilenebilir Ama…” başlıklı söyleşiyi aşağıdaki linki adres çubuğuna kopyalayıp yapıştırarak okuyabilirsiniz. 

http://www.malatyahaber.com/haber/yargilama-yenilenebilir-ama?quicktabs_1=1

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız