SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya- Mardin Karıştı!

A- A+ PAYLAŞ

44 Malatya plakasıdır ama 44 kişi Mardin'de katledildi

Türkiye günlerdir Mardin'de yaşanan 44 kişinin hayatını kaybettiği katliamı konuşuyor. Bütün gazetelerin, bütün köşe yazarlarının gündeminde Bilge Köyü'nde yaşanan vahşet var. Hürriyet gazetesinin Kelebek eki yazarı Cengiz Semercioğlu (fotoğraftaki) da bugün köşesinde Mardin katliamına dair iki kelam etmek istemiş. Keşke etmeseydi.

SEMERCİOĞLU MALATYA DEĞİL MARDİN

Semercioğlu, Mardin katliamını MALATYA KATLİAMI olarak verince olay karmakarışık bir hal aldı. Geçtiğimiz yıllarda Malatya'da gerçekleşen Zirve Yayınevi katliamıyla, Mardin katliamı karıştı. "Canilik ve cehalet" başlıklı yazısında Semercioğlu'nun kendisi bir cehalete imza attı.

İŞTE SEMERCİOĞLU'NUN O YAZISI

Geçen sabah Ayşenur Arslan'ın CNN Türk'teki Medya Mahallesi'nde, gazetelerin Malatya katliamını nasıl verdiğine bakıyoruz. “Bölgedeki eğitimsizlik ve cehaletin bu tür olayları yarattığını” söyledi Ayşenur. Ben de işi eğitimsizliğe bağlamanın kolaycılık olduğunu söyledim; “Eğitimden daha önemli olan, insan olabilmek diyerek... Bir süre sonra programda söz testereyle kafası kesilerek öldürülen Münevver Karabulut'a geldi.

Ayşenur, “Haklısın galiba. Bu cinayetin katil zanlısı Cem Garipoğlu eğitimli de ne oldu? Eğitimsiz olan kurşuna diziyor, eğitimli olan testereyle insan kesiyor” dedi. Bütün katliamları, cinayetleri eğitimsizliğe bağlayacaksak, ilkokul bile bitirmemiş ama yüreği insan sevgisiyle dolu onbinlerce Anadolu insanı için ne diyeceğiz?

Diğer yandan Batı'nın okul basıp çocukları kurşuna dizen canilerini, üniversite bitirmiş seri katillerini nasıl açıklayacağız?.. Elbette eğitimsizlik, geri kalmışlık, yoksulluk şiddeti tetikleyen nedenler... Ama bizde asıl neden insan kalitesinin düşüklüğü. Liseyi bitirmek adamın sokağa tükürmesine, köpeğe tekme atmasına, trafikte adam yumruklamasına daha da kızdı mı silahı çekmesine engel değil. Çevreye, insana, hayvana saygı gibi insan kalitesini yükselten değerler de önce aile tarafından verilir. Bizde asıl problem yere göğe koyamadığımız ailede...

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız