SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Marka Oluyor"

A- A+ PAYLAŞ

 

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, muhtarlarla biraraya geldi ve sorunları dinleyip, yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

 

Belediyeden konuya ilişkin yayınlanan bülten şöyle:

“Belediye Başkanı Ahmet Çakır, mahalle muhtarları ile kahvaltıda bir araya gelerek, Belediye tarafından yapılan çalışmalar ile ilgili bilgiler verip, görüş alışverişinde bulundu.

9 Haziran Çarşamba günü Kaburga Sofrası’nda düzenlenen kahvaltılı toplantıya, Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile birlikte Belediye Başkan Yardımcıları, Daire Müdürleri ve muhtar Dernek Başkanları ile muhtarlar katıldı.

Malatya’ya yapılan hizmetlerin inkar edilemeyeceğini belirten Türkiye Muhtarlar Derneği Malatya Şube Başkanı Mustafa Eren, Malatya Merkezi ile mahallelere yapılan hizmetlerden dolayı Başkan Çakır başta olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ederek, “Hizmetler yoğun bir şekilde devam ediyor ve Malatya Marka Şehir oluyor” dedi.

Kayısı Kentli Muhtarlar Derneği Başkanı Erdal Yağlıcı ise muhtarlar olarak Belediye tarafından gerçekleştirilen hizmetleri yakından takip ettiklerini belirterek, “Bu çalışmalardan dolayı onur duyuyoruz. Başta Belediye Başkanımız olmak üzere tüm ekibine teşekkür ediyoruz” dedi.

Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Aliseydi Yücekaya da yaptığı konuşmada, Belediye Başkanı’nın hizmetlerini en iyi takip eden kişilerin muhtarlar olduğunu söyleyerek, “Yapılan hizmetleri tenkit edecek olan da övecek olan da bizleriz. Bize tenkit şansı vermediği için sayın Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

Yoğun çalışma sergiliyoruz…

2 yılı aşkın bir süredir yoğun bir çalışma sergilendiğini belirten Belediye Başkanı Ahmet Çakır, görev süreleri içerisinde Malatya’ya neler yapılabileceğine yönelik belirli bir plan dahilinde hazırlanan projeler ile gelinen noktanın anlatılması ve istişare edilmesi amacıyla bir araya geldiklerini söyledi.

Muhtarların da Belediye gibi öncelikle Malatya için çalıştığını kaydeden Başkan Çakır, “Hangi mahallede oturursak oturalım sadece bulunduğumuz yer için değil, önceliğin Malatya olması gerekir. Çünkü, Malatya hepimizin. Nasıl ki mahallemizin bir eksikliğini vatandaşlarımızın bir sıkıntısını dile getirerek onu çözmek hepimizin göreviyse,  Malatya’yı planlı ve modern bir şekilde gelecek nesillere hazırlamak da hepimizin görevi” dedi.

Yatırım ve hizmetler diğer sektörlere de katkı sağlayacak…

Malatya geneline yapılan hizmet ve yatırımların bütün sektörlere katkı sağlayacağını da ifade eden Başkan Çakır, “Buna öncülük yapacak olan da yerel yönetimlerdir, Belediyelerdir. Belediyeler de gücünü sizlerden alıyor. Bizler her zaman muhtarlarımızın görüş ve önerilerini dikkate alıp, daima bilgilendiriyoruz” şeklinde konuştu.

Bütün sorun ve ihtiyaçların bir anda çözülemeyeceğinin de altını çizen Çakır, “Zaman zaman gecikmeler, sarkmalar olabiliyor. Ama belli bir plan ve program dahilinde sorunları çözmeye çalışıyoruz” dedi.

Belediyelerin bir hedefinin olması gerektiğini belirterek Malatya’yı bölgenin en modern ve gelişen şehri haline dönüştürülmesi gerektiğini ifade eden Başkan Çakır, sorunsuz ve yaşanabilir bir Malatya’nın sanayisinin de hızla gelişeceğini, böylece yatırımcıların, öğrencilerin, memurların, bürokratların Malatya’yı tercih edeceğini söyledi.

Malatya’yı bir bütün olarak ele aldıklarını ve şu anda her noktada bir çalışma olduğunu hatırlatan Başkan Çakır, hedeflerinin, mevcut sorunların çözülerek, Malatya’yı planlı, düzenli ve modern bir şekilde geleceğe taşımak olduğunu belirtti.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, daha sonra sinevizyon eşliğinde Belediye tarafından yapılan yatırım ve hizmetler ile projeleri anlattı.

Malatya’ya sadece oturulan sokak olarak değil, bir bütün olarak bakılması gerektiğini kaydeden Başkan Çakır, son 2 yılı aşkın süredir yapılan, altyapı, kaldırım, asfalt, otopark düzenlemeleri, yol açma ve genişletme çalışmaları, kuzey kuşak yolu, çevre yolu doğu-batı girişi düzenlemeleri, otobüs alımı, araç-gereç ve iş makinası alımı, engelli araçları, yaya üst geçitleri, semt konakları, çok amaçlı sosyal tesisler, hal binası düzenlemesi, hasta yakınları konukevi, yer altı haritası, dijital arşiv, süper hizmet masaları, saha çalışmaları, kent içi ulaşım ve trafik planı, parkmetre uygulaması, çocuk parkları, bölge parkları, yeşillendirme ve fidan dikim çalışmaları, yeni gasilhane, sağlık ve sosyal yardımlar, çeşme, saat kulesi, yeni çöp sahası, sanat merkezi, okuma merkezi, sosyal ve kültürel faaliyetler, Akpınar yayalaştırma çalışmaları, hayvan toplama ve barınma merkezi, hayvan pazarı genişletme çalışmaları, fuar alanı genişletme çalışmaları, fuar ve festivaller, mahalle-esnaf gezileri, halk günleri, şirket faaliyetleri ile çok katlı otoparklar, doğu garajı, nikah sarayı, bakırcılar çarşısı, sanat sokağı, çevreyolu, yaşam merkezi ve diğer projeler ile ilgili kısa bilgiler verdi.

Malatya’yı daha ileriye götürmekle sorumluyuz…

Yatırım ve hizmetlerde daima istişareye önem verdiklerini kaydeden Başkan Çakır, “muhtarlarımızla birlikte çalışıyoruz. Bizler gelip geçiciyiz, kalıcı olan ise eserlerdir. Biz bu bilinçler çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz. Hepimiz, Malatya’yı daha ileriye götürmekle sorumluyuz” şeklinde konuşurken, zaman zaman eksikliklerin olabileceğini, bu eksikliklerin de imkanlar içerisinde giderilebileceğini kaydetti.

Sunumun ardından muhtarlar Malatya ve mahalleleri ile ilgili görüş ve önerilerini dile getirerek, Belediye Başkanı Ahmet Çakır başta olmak üzere emeği geçen herkese, yapılan çalışmalardan dolayı teşekkür ettiler.”

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız