SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya Memuru Vekiller

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne 23. dönem milletvekillerinin seçildiği 22 Temmuz seçimlerinde giren 549 milletvekilinden 3'ü Malatya'da görev yapmış eski memurlar.

AKP İstanbul Milletvekili Abdulkadir Aksu (üstteki fotoğrafta), 1970'li yılların ortalarında, MHP Gaziantep Milletvekili Hasan Özdemir (ortadaki fotoğrafta) ise 1980'li yılların sonu ile 1990'lı yılların başında Malatya'da Emniyet Müdürü rütbesiyle görev yaptılar.

AKP'den Konya milletvekili seçilen Ali Öztürk (alttaki fotoğrafta) ise, 1990'lı yılların ikinci yarısı ve 2000'li yılların başında Malatya 2 No'lu DGM'de başkan olarak görev yapmıştı.

ABDULKADİR AKSU
Abdülkadir Aksu, 12 Ekim 1944'te Diyarbakır'da doğdu. Babasının adı Muzaffer, annesinin adı Vedia'dır. Mülki İdare Amiri; Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi ve Devlet Lisan Okulu'nu bitirdi. İzmir Kınık ve Yozgat Sarıkaya'da Kaymakamlık yaptı. Malatya Emniyet Müdürü, Kahramanmaraş Vali Vekili, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı, Rize Valisi ve Belediye Başkanı, Merkez ve Gaziantep Valisi olarak görev yaptı. Gaziantep Valiliği sırasında "Yılın Bürokratı" seçildi. Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucu Üyesi oldu. 18, 20. Dönem Diyarbakır, 21 ve 22. Dönem İstanbul Milletvekili. 46 ve 47. Hükümet'lerde İçişleri Bakanı, 53. Hükümet'te Devlet Bakanı, 58 ve 59. Hükümet'lerde yeniden İçişleri Bakanı olarak görev yaptı. İyi düzeyde Almanca bilen Aksu, evli ve 2 çocuk babasıdır.

HASAN ÖZDEMİR..
Hasan Özdemir, 1 Ocak 1947'de Gaziantep Oğuzeli'nde doğdu. Babasının adı hüseyin, annesinin adı Hadice'dir. Mülki İdare Amiri; Ankara Polis Koleji'ni ve Polis Akademisi'ni bitirdi. Yüksek lisansını Bursa İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi İş İdaresi Enstitüsü'nde tamamladı. Emniyet Genel Müdürlüğü'nün farklı birimlerde değişik kademelerde görev aldıktan sonra sırasıyla Ağrı, Malatya, Ankara, Samsun, Mersin, İzmir ve İstanbul'da İl Emniyet Müdürü olarak görev yaptı. Ardahan Valiliğine atanarak bu görevi yürüttü. Merkez Valisi oldu. Merkez Valisi kadrosu ile ikinci kez İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevine getirildi. İstanbul Merkez Valileri Grup Başkanlığı'nda Merkez Valisi görevinde bulundu. Yeditepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde öğretim görevlisi olarak ders verdi. Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Özdemir, evli ve 2 çocuk babasıdır.

ALİ ÖZTÜRK..
Ali Öztürk, 20 Mart 1954'te Konya Taşpınar'da doğdu. Babasının adı Rahim, annesinin adı Mahiye'dir. Hâkim; İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Zonguldak Ulus ve Kastamonu Bozkurt'a Hâkim olarak atandıktan sonra sırasıyla, İslâhiye Ceza Hâkimliği, Merzifon Hâkimliği, Ünye Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı, Malatya Devlet Güvenlik Mahkemesi Başkanlığı, Manisa Hâkimliği ve Konya Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı görevlerinde bulundu. Orta düzeyde Fransızca bilen Öztürk, evli ve 3 çocuk babasıdır.

SİYASETTEKİ DİĞER MALATYA MEMURLARI..
Malatya'da 1960'lı yılların başında Malatya'da Valilik ve "atanmış" belediye başkanlığı görevi yapmış olan Cezmi Kartay, 1980'li yıllarda SODEP Genel Başkanı olarak bir süre siyasette yeralmıştı.

1990'lı yılların ilk yarısında Malatya'da Vali olarak görev yapan Saffet Arıkan Bedük de, daha sonra DYP'den politikaya girmiş, parlamentoda Ankara milletvekili olarak görev almıştı.

Malatya'nın halen 2 eski emniyet müdürü parlamentoda görev yaparken, daha önceki yıllarda da yine aynı görevde bulunmuş parlamenterler mecliste yeralıyordu.

1930'lu yıllarda Malatya'da Emniyet Müdürlüğü görevinde bulunmuş olan merhum İhsan Sabri Çağlayangil TBMM'de Bursa Milletvekili ve Senatörü olarak uzun yıllar görev yapmış, Cumhurbaşkanlığı vekilliğini de üstlenmişti.

Malatya Emniyet Müdürlüğü görevine Abdulkadir Aksu'dan sonra atanan İsmail Köse de, 1990'lı yıllarda DYP Erzurum Milletvekili olarak parlamentoda görev almıştı.

1990'lı yılların sonlarında Emniyet Müdürü iken Malatya eski valisi Atilla Vural ile anlaşmazlığa düşüp, merkeze tayinini isteyen Şükrü Önder de, geçen dönemde AKP Yalova milletvekili olarak parlamentoda görev yapmıştı.

DERLEME: Görüş Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız