SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Meralar İhaleyle Kiraya Verilecek

0
Güncellendi - 2019-04-06 03:30:28
Meralar İhaleyle Kiraya Verilecek
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Mera Komisyonu, belirlenen mera alanlarının kiralanması ihalelerine ilişkin tarih ve koşulları açıkladı. Malatya İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün Karakavak Hizmet Binası Toplantı Salonunda, iki aşamalı olarak yapılacak ihalelerin ilki 12 Nisan Cuma günü saat 14.00’te, ikincisi ise 19 Nisan Cuma günü saat 14.00’te gerçekleştirilecek. İkinci ihaleye, Malatya’ya bağlı ilçelere kayıtlı göçer ve sürü sahipleri ile komşu ve diğer illere bağlı ilçelere kayıtlı göçer ve sürü sahipleri de katılabilecek.

KİRALANACAK MERALAR

Kiraya verilecek meralar şunlar:

AKÇADAĞ: Çevirme, Darıca, Hançerli, Harunuşağı, Keller, Ortaköy, Tataruşağı, Yaylımlı,

ARAPGİR: Boğazlı, Gözeli, Pirali, Şağıluşağı, Taşdibek,

BATTALGAZİ: Beydağı, Çamurlu, Erenli, Gülümuşağı, Kamıştaş, Kapıkaya, Merdivenler, Tanışık, Uluköy,

DOĞANŞEHİR: Çığlık, Beğre, Çavuşlu, Dedeyazı, Eskiköy, Fındık, Gedikağzı, Kınalıtaş, Koçdere,

HEKİMHAN: Aşağısazlıca, Basak, Başkınık, Boğazgören, Çelikli, Çimenlik, Delihasanyurdu, Dikili, Dursunlu, Hasançelebi, Karapınar, Köylüköyü, Taşoluk,

KULUNCAK: Darılı, Karıncalık, Karlık,

PÜTÜRGE: Arınlı, Bölükkaya, Karşıyaka, Kayadere, Nohutlu, Pazarcık, Yandere,

YEŞİLYURT: Atalar, Kırlangıç, Salkonak, Üçgöze.

İHALEYLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Malatya İl Mera Komisyonu Başkanı Vali Yardımcısı Ahmet Çırakoğlu imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, mera kiralaması ihalelerine ilişkin koşullarla ilgili şu açıklama yapıldı:

“İlimiz sınırları içerisinde bulunan ve ekteki tabloda İlçesi, Mahallesi, alanı, kapasitesi, ot verimi, mahalleye kayıtlı hayvan sayısına göre mahallede kayıtlı hayvan sahiplerine ve diğer mahalle ve ilçeler ile komşu ve diğer illere kayıtlı göçer ve sürü sahiplerine kiralanması planlanan mera ve yaylakların 2019 yılı otlatma sezonunda mevsimlik otlatma amacı ile 4342 sayılı Mera Kanunu ve Mera Yönetmeliğinin 13. maddesi doğrultusunda ve İl Mera Komisyonumuzun 15/03/2019 tarih ve 2019/05-2 sayılı Kararı gereği, 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununun 5 l/g maddesine kapsamında “Pazarlık Usulü” ile kiralanması için ihale yapılacaktır.

2017 ve 2018 yılı otlatma sezonlarında İlimiz Meraları yasal olarak kullanım hakkı olduğunu belgeleyen göçer ve sürü sahipleri hariç il dışından gelecek göçer ve sürü sahiplerine kapatılmıştı. İl Mera Komisyonunun 18.01.2019 tarih ve 2019/01-2 sayılı kararı ile yeniden il dışından gelecek göçer ve sürü sahiplerine de açılmıştır.

Kiralama ihaleleri Malatya İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün Karakavak Hizmet Binası Toplantı Salonunda yapılacaktır. İhale 2 (iki) aşamalı olarak yapılacak olup; birinci ihale 12/04/2019 Cuma günü saat 14:00‘te yapılacaktır. Birinci ihaleye sadece meranın bulunduğu mahalle ve bağlı olduğu ilçe sınırları içerisinde ikamet eden sürü sahipleri katılabilecektir.

Birinci ihalede taliplisi olmayan mera ve yaylaklar için ise ikinci ihale 19.04.2019 Cuma günü saat 14.00’da yapılacak olup; bu ihaleye ilimize bağlı diğer ilçelere kayıtlı göçer ve sürü sahipleri ile komşu ve diğer iller ile bunlara bağlı ilçelere kayıtlı göçer ve sürü sahipleri de katılabilecektir.

İhale şartnamesi mesai saatleri içerisinde Malatya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Çayır Mera ve Yem Bitkileri Şube Müdürlüğünde görülebilecektir.

Göçerler ve sürü sahiplerinin kiralayacakları mera, yaylak ve otlakıyeler için aşağıda istenen belgeler ile birlikte ihale tarihine kadar İl Mera Komisyonuna (İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne) dilekçe ile müracaat etmeleri gerekmektedir. Göçer ve sürü sahiplerinin gitmek istediği mera veya yaylak ile birlikte, beraberinde yaylada bulunacakları kişilerin isimleri de dilekçede açıkça belirtilecektir. Dilekçe ekinde ibraz edilmesi gereken belgeler:

a) Aile Nüfus Kayıt Örneği (Kendisi ve yanında getireceği aile fertleri için)

b) Yerleşim Yeri Belgesi veya İkametgah Belgesi (Onaylı)

c) Müracaatçının ve yanında çalışacakların Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

d) Cumhuriyet Savcılığından alınmış Adli Sicil Belgesi (kendisi ve çalışanları için)

e) Geçici Teminat Makbuzu (Muhammen bedelin % 3’ünden az olmamak üzere Malatya Defterdarlık Muhasebe Müdürlüğü Veznesine yatırılarak, İhaleden önce makbuzun İl Müdürlüğümüze verilmesi gerekmektedir.)

f) Hayvan Cins ve Miktarını için Onaylı Hayvan Varlığı Belgesi ile İşletme Tescil Belgesi.

g) Yaylacı Kimlik kartı için 2 adet fotoğraf (Kendisi ve yanında çalışanlar için)

Kiralama ile ilgili özel hükümler

1- Kiracı kiraladığı alanda yanında bulunduracağı kişilerin asayişle ilgili doğacak

problemlerinden kendisi sorumlu olacaktır.

2- Birden fazla kişi ortak kiralama yapacak ise, göçerlerin kendi aralarında birlik, kooperatif veya ortaklık şeklinde örgütlenmiş ise, kiralama talebi yönetim kurullarınca yapılır. Sözleşme yine aynı yönetim kurullarınca gerçekleştirilir. Ancak yönetim kurulları, bu konuda yetkili olduklarını belirtir belgeleri Komisyona sunmakla yükümlüdürler.

3- Posta ile yapılacak müracaatlar sonucunda oluşabilecek gecikmelerden kurumumuz sorumlu değildir.

4- İl Mera Komisyonumuzun 18/01/2019 tarih ve 2019/01-1 sayılı kararı ile 1 (bir) BBHB (Büyükbaş Hayvan Birimi) için 65,00 TL olarak tespit edilmiştir. (Bir büyükbaş Hayvan Birimi 1 kültür ırkı sığır veya 2 yerli inek veya 10 koyun veya 12 keçiye eşittir)

5- İl Mera Komisyonumuz kiralamayı yapıp yapmamakta serbesttir.

6- Kiralanan alana kiralama yapılandan fazla hayvan getirilmeyecek, fazla hayvan getirildiğinin tespiti halinde kiralama iptal edilerek 2019/1 Sayılı Valilik Genel Emri doğrultusunda yasal işlem uygulanacaktır."

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • haci (5 yıl önce)
    gidin önce oralara elektrik su yol yapın ondan sonra bedava verin millet bir şeyler yapsın dilenci gibi hep topluyorsunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • kemal (5 yıl önce)
    hayvancılığın önünü kesmek için herşeyi yapın sonra neden hayvancılık gelişmiyor. kiraya vereceğinize gidenlere ekstra hizmet sağlayın. tamamen akıl tutulması
    0
    0
    Yanıtla