SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya Merkez Olacak'

A- A+ PAYLAŞ

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi, "Türkiye'nin Tekstil Sektöründe KOBİ'ler için Sürdürülebilir Ağlar ve İlişkiler Zinciri Oluşturulması Ortak Programı"yla ilgili olarak bir değerlendirmede bulundu.

Malatya'da basın mensuplarının sorularını cevaplayan İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi, "Türkiye'nin Tekstil Sektöründe KOBİ'ler için Sürdürülebilir Ağlar ve İlişkiler Zinciri Oluşturulması Ortak Programı"yla ilgili bilgiler verdi.

Tanrıverdi, projenin merkezi olarak Malatya'yı seçtiklerini kaydederek, "Tekstil ve hazır giyimle ilgili Dünya Bankası kaynaklı İspanya Hükümeti'nin desteklediği yaklaşık 3 milyon Dolar'lık bir eğitim projesi vardı. İstanbul Hazır giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği de (İHKİB) bu projenin yürütücüsüydü. Kahramanmaraş, Gaziantep, Adıyaman ve Malatya'nın yararlanacağı bir proje ve merkez olarak ta Malatya'yı seçmiştik. Buradaki tekstil ve konfeksiyon üreticilerinin eğitimlerini, işçilerin sosyal sorumluluklarıyla ilgili problemleri çözmek, onların eğitimlerini vermek üzere çalışmaları başlattığımızı bir toplantıydı. Ve çalışmalar başladı. Şimdi arkadaşlarımız Malatya'ya gelerek, gerekli çalışmaları yapıyorlar" dedi.

Proje kapsamında Malatya'ya tekstil firmalarının geleceğini belirten Tanrıverdi, "Proje aşağı yukarı bir yıl sürecek. Bu proje sonunda Malatya'da eğitilmiş insanlar çoğalacak. Bir de dikkat çekmek açısından proje büyük önem taşıyor. Türkiye'de bundan sonra artık özellikle tekstil ve hazır giyimin geleceği en önemli yerlerden bir tanesi Malatya oldu. Ve Malatya'nın böyle bir imkanı da var. Biz bu imkanında Malatya'ya geleceğini düşünüyoruz. Yani şuanda birçok insanın kafasında Anadolu'ya gitmek var.

Malatya'da 4. bölgede en önemli illerden bir tanesi olduğu için çok göz önünde ve gelecek sene ciddi sayıda tekstil firması Malatya'da başlayacak" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız