SON DAKİKA
SON DEPREMLER

FETÖ Operasyonu: 1'i ODTÜ Prof.'u 15 gözaltı

0
Güncellendi - 2018-02-02 05:13:43
FETÖ Operasyonu: 1'i ODTÜ Prof.'u 15 gözaltı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya merkezli olarak 4 ilde yapılan FETÖ operasyonunda aralarında halen Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nde görev yapmakta olan bir profesör ile birlikte toplam 15 şüpheli gözaltına alındı.

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yönelik soruşturma kapsamında Malatya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekiplerince Malatya ile birlikte Ankara, Kayseri ve Gaziantep illerinde 23 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Eş zamanlı operasyon ile aralarında halen ODTÜ'de görev yapan 1 profesörün de bulunduğu çeşitli meslek gruplarından terör örgütünün kriptolu iletişim programı ByLock kullandığı tespit edilen 15 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerden 5’inin ise bayan olduğu belirtildi.

Şüpheliler ile birlikte çok sayıda dijital materyale el konuldu.

Adreslerinde bulunamayan ve haklarında yakalama kararı bulunan firari 8 şüpheli ise polis ekiplerince aranıyor.

Burhan Karaduman - Yeni Malatya Gazetesi/ Malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • arğalı (6 yıl önce)
    Korkuyorlar isimleri açıklamaya.11500 tane suçsuz insan 1,5 sene içerde yattı byloc var diye.Yarın bu fetöcü diye içerde çürütülenlerinde suçsuz çıkma ihtimalini düşünerek isim açıklamaya cesaret edemiyorlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatansever (Y.Ö.) (6 yıl önce)
    Bylock'u ispatlanmış hainlerin isimleri neden açıklanmıyor. Suçlularımı koruyorsunuz. Birileri fetö oprasyonlarına kol kanat geriyor. Birileri iismlerini vermiyor. O zaman hırsızlıktan cinayetten yakalananlarında isimlerini açıklamayın. Yazık günah. Bu halk bunun acısını seçimlerde sizlerden soracak. Koruyun bakalım nereye kadar koruyacaksınız. Bizim Rabbimiz var beyler.
    0
    0
    Yanıtla