SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Merkezli Olacak"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:11:44
A- A+ PAYLAŞ

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Malatya merkezli bir Filarmoni Müzik Topluluğu kurulacağını söyledi. 

Menderes'de Açıkladı 

 
GÜZEL sanatlarla tanışmayan yerlere müziği, resmi, şiiri, opera ve baleyi ulaştırmak için kurulan Anadolu Filarmoni Orkestarısı’nın ikinci durağı, Menderes’in Çatalca Köyü oldu.
 
Gönüllü 60 sanatçıdan oluşan orkestra unutulmaz bir konser verdi. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 18 köyün sakinlerinin katıldığı, “18 Köy Bir Konser” öncesi şunları söyledi: “Batı müziği, Türk müziği parçaları, halkın sevebileceği bir içtenlikle sunulursa çok büyük bir kabul ve katılım görüyor. Çok sesli müziği halka sevdirmek için atılım yapmamız, klasik senfoninin ötesinde bir girişim yapmamız gerekiyordu. Bunun için ‘Anadolu Filarmoni’ adında müzik topuluğu oluşturduk. Benzer çalışmayı doğuda da Malatya merkezli olarak düşünüyoruz. Böylece hem kendi öz müziğimizden kopmayacağız, hem de evrensel kodları kullanacağız. Ne doğrudan Batı taklitçiliği ne de sadece kendi sınırlı enstrüman ve melodilerimize kapanıp kalmak. Her ikisini birbirine harmanladığımız zaman batılı formları, çok sesli müzik tekniğini kullanıp kendi melodimizden, Anadolu’nun müziğinden kopmadan yaptığımızda yerelden ulusala, ulusaldan evrensele uzanacağız, o zaman Türk müziği evrenselleşecek.”
 
Sanatı ayaklarına götürmek
 
Kamu kaynaklarının bir bölümünün sanat yapmak için ayrıldığını belirten Günay, “Kamu olarak sanata kaynak ayırıyorsak, bizim işimiz mümkün olduğu kadar güzel sanatı halkın ayağına götürmek. Kendimiz için sanat yapmıyoruz, kamuya hizmet yapıyoruz. Çünkü, kamu buna kaynak ayırıyor. Sanatın halka en fazla ulaşması, bu kaynağın doğru kullanıldığını gösteriyor” diye konuştu.
 
Günay, konserin açılış şarkısı olan, Mozart’ın “Küçük Bir Gece Müziği” seslendirilirken şeflik yaptı. Büyük alkış alan Günay, konserin sonlarına doğru Karadeniz türkülerini seslendiren ünlü sanatçı Hülya Polat’ın şarkılarına mikrofonla eşlik etti. Orkestranın performansı ile keyifli saatler geçiren vatandaşlar, türkülere katıldı. Konser sonunda Günay, İzmir Valisi Cahit Kıraç ve protokol üyeleri, çocuklarla hep bir ağızdan “İzmir’in Kavakları” türküsünü seslendirdi. Muhtar Süleyman Üstün Güner, Günay’a kendi fotoğrafının bulunduğu tabak hediye ederken, Çatalca’nın sanat köyü olmasını istedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız