SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Mesafe Aldı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:47:11
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediye Başkanı ve AKP  Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Çakır, Malatya’nın şehirleşme ve markalaşma noktasında büyük mesafeler aldığını söyledi. Seçim çalışmalarını sürdüren Çakır, TEKSİF Sendikası, Hacı Bektaş Veli Kültür Vakfı Genel Merkezi ve Kışla Caddesi esnafını ziyaret etti. Çakır, ilk olarak Türkiye Tekstil, Örme, Giyim Sanayi İşçileri Sendikasını (TEKSİF) ziyaret etti. TEKSİF Malatya Şube Başkanı Mustafa Karabulut ile bir araya gelen Başkan Çakır, projeleri ve yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

“MALATYA’MIZIN YAPILANMASIYLA İLGİLİ ÇALIŞMALARIMIZI BAŞLATTIK”

Sivil toplum kuruluşlarını çok önemsediklerini ifade eden Çakır, büyükşehir süresinde sivil toplum kuruluşları, dernek, vakıf ve sendikalardan daha çok istifade etmek istediklerini söyledi. Çakır, büyükşehir için kendilerine verilecek önerilerin önemli olduğuna değinerek, “Malatya’yı yeniden kurulacak bir şehir olarak düşünmemiz gerekiyor. Malatya’yı yeniden planlayacağız. Gelişme yönleri ve aksları belirlenerek, daha sağlıklı bir şehirleşme adına planlamanın şimdiden ortaya konması gerekiyor. Bununla ilgili detaylı çalışmalar yapıyoruz. Bu süreç içerisinde projelerle ilgili çalışmalar yaparken, diğer yandan da bir senedir büyükşehrin Malatya’mızda yapılanmasıyla ilgili belirlemelerimizi yaptık. Şuanda saha taramalarınızı yapıyoruz” dedi. 

“ŞEHİRLEŞME NOKTASINDA ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR YAPTIK”

 Başkan Çakır, Malatya’nın şehirleşmesi noktasında önemli çalışmalar yaptıklarına dikkat çekerek, şunları söyledi: “Sağlıklı bir büyükşehir yapılanması, daha iyi hizmet üretmek demektir. Bu anlamda kanun çıktıktan sonra biz çalışmalarımıza başladık. Ekip ve komisyonlarımızı kurduk. Arkadaşlarımızı çalışmalarını sürdürüyorlar. Bir yandan da proje ekiplerimiz çalışmalarını yapıyor. Bunun yanında saha taramalarını yapıyoruz. Malatya merkezi bir lokomotif olarak görüp, her yere en iyi hizmeti götüreceğiz. Ama Malatya’nın gelişmesinde merkezimiz lokomotif görevini üstlenecek. Malatya şehirleşme ve markalaşma noktasında çok büyük mesafeler aldı. Bu süreçte bu mesafeyi daha hızlı kat edeceğiz. İnşallah büyükşehir Malatya’mıza daha büyük güzellikler getirecek. Yatırım ve sanayi anlamında büyük gelişmeler olacak.’’

“İKİNCİ DÖNEMDE BAŞARILAR DİLİYORUZ”

TEKSİF Malatya Şube Başkanı Mustafa Karabulut ise, Çakır’a yerel seçim sürecinde başarılar dileyerek, “İnşallah bu devre hem Malatya’mız hem de sizler için hayırlı olur. Bizler sizlerden memnunuz. Allah işinizi, gücünüzü rast getirsin. Tekrar sizin aday gösterilmenize sevindik” dedi. 

HACI BEKTAŞ VELİ KÜLTÜR VAKFI GENEL MERKEZİNİ ZİYARET

Başkan Çakır’ın ikinci durağı Hacı Bektaş Veli Kültür Vakfı Genel Merkezi oldu. Hacı Bektaş Veli Kültür Vakfı Genel Merkezi Genel Başkanı Hasan Meşeli tarafından karşılanan Çakır, bayanlar için merkez bünyesinde açılan biçki-dikiş kursunu ziyaret etti. Kursiyerlerle bir süre sohbet eden Çakır, çalışmalar hakkında da bilgiler aldı.

“MALATYA’MIZDA BAŞARILI HİZMETLER VERMİŞTİR”

  Hacı Bektaş Veli Kültür Vakfı Genel Merkezi Genel Başkanı Hasan Meşeli, Malatya Belediye Başkanı ve AKP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Çakır’ın Malatya’da 5 yıllık süreçte başarılı hizmetler yaptığını kaydetti.  Başkan Çakır’ın takdire şayan hizmetler yaptığını vurgulayan Meşeli, “81 mahallemizde çok güzel hizmetler verdi. Asfalt, kaldırım ve refüj çalışmaları, altyapı ve üstyapı hizmetleriyle son derece güzel çalışmalar yaptı. Hele hele çevre yolu güzergahı daha önce tanınmayacak bir haldeyken, yapmış olduğu çalışmalarla Malatya’mıza güzel bir renk katmıştır. Yaptığı çalışmalardan dolayı kendisini tebrik ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

“BİR OLALIM, İRİ OLALIM, DİRİ OLALIM”

Malatya Belediye Başkanı ve AKP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Çakır, Hacı Bektaş Veli'nin ''Bir olalım, iri olalım, diri olalım'' sözüne bugün her zamankinden daha fazla ihtiyaç olduğunu söyledi. Hakikat öğretisinde, 'sen değerlisin, o değerli, biz değerliyiz' anlayışına değinen Ahmet Çakır, şöyle konuştu: ''Türkiye’de herkes kendi kimliğini, kendi inancını dilediği gibi yaşayabilir. Gerçekten hepimiz Malatya’da ev sahibiyiz. Belediye olarak Malatya’nın 12 bin 103 kilometrekaresinde, 762 bin 538 vatandaşımızın her birine eşit mesafedeyiz. Hizmet üretirken, hizmet götürürken asla ve asla ayrımcılık içinde olmadık, olmayacağız. Bizler her zaman önce insan dedik. Hangi etnik kökenden, mezhepten, meşrepten, bölgeden olursa olsun, Malatya’ya hizmet etmek, vatandaşımızın sorunlarını çözmek tek gayemizdir dedik. Ayrım gözetmeden tüm insanlarımıza hizmet götürmenin gayreti içinde olduk.''

ESNAF VE VATANDAŞLARLA BİR ARAYA GELDİ

Başkan Çakır, son olarak Kışla Caddesi’nde esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. Esnaf ve vatandaşlarla uzun süre sohbet eden Çakır, kendisine iletilenleri tek tek not aldı. Vatandaşların yoğun ilgisi ve sevgi gösterisi eşliğinde ziyaretlerini gerçekleştiren Çakır’a, partililerde eşlik etti. Ziyaret sonrası gazetecilere açıklamada bulunan Çakır, esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelerek, isteklerini sorduklarını söyledi. Her zaman halka kulak verdiklerini kaydeden Çakır, “Biz halka ne kadar kulak verebilir, onlarla hasbıhal edebilirsek, daha başarılı hizmetler yaparız. Bu anlamda bizde istişareye önem veriyoruz. Vatandaşlarımızın gerçekten büyük bir desteği var. Buna layık olmamız gerekiyor. Tabi buda hizmet ve çalışmakla olur. Dolayısıyla bu gezilerimizi yoğun bir tempoyla sürdüreceğiz” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız