SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya mı, Rantçı mı?!.

0
Güncellendi - 2018-09-19 01:42:15
Malatya mı, Rantçı mı?!.
A- A+ PAYLAŞ

İmar planında en fazla 7 kata müsadeli olan, Kernek Şelale Parkı ve Meydanı'nın hemen yanındaki 6 dekarlık arsaya 17 kat inşaat yapma yolunda Battalgazi Belediyesi'ne yapılan imar düzenlemesi başvurusu, "Rant için Kernek'te park ve meydan bırakmayacaklar." tepkisine yolaçtı. Battalgazi Belediye Meclisi'nin geçtiğimiz Ekim'deki toplantısında gündeme gelen ancak ertelenen talebin, meclisin 4 Kasım Çarşamba günkü toplantısının gündeminde yeralması alınması bekleniyor. Meclisin, bu talebi sürümcemeye bırakma yerine reddetmesi gerektiği belirtilirken, çoğunluğu AKP'li üyelerin oluşturduğu Battalgazi Belediye Meclisi'nin Kernek'i betonl perdelerin arasına hapsetme yolunu açacak taleple ilgili kararı merakla bekleniyor.

Kernek Parkı'nda yapılan düzenlemede, parkın çok fazla betonlaştırıldığı, Kernek'in suyuyla ilgili imajının geri planda kaldığı, üstüne üstlük bir de "ucube" Yeldeğirmeni kondurulduğu yolundaki eleştiriler sürerken, Boyrazoğlu İnşaat firması, parkın hemen yanında Beydağı'na doğru çıkan sokağın köşesinde yer alan yaklaşık 6 dekarlık (6 bin metrekarelik) alana 17 katlık bina dikmek için imar değişikliği talebiyle Battalgazi Belediyesi'ne başvurdu. Kernek parkına ve meydanına 50 metre yükseklikte beton bir perde anlamına da gelecek bu inşaat girişimine karşılık, Battalgazi Belediyesi Ekim toplantısında talebi reddetme yerine erteledi. Oysa red kararı alması halinde, konu en az 1 yıl meclisin gündemine gelemeyecekti. Red yerine erteleme kararı verilmesi çeşitli yorumlara neden olurken, belediye meclisinin Malatya'nın geleceği ve çıkarları adına, böyle bir yapılaşmaya izin vermemesi gerektiği ifade ediliyor.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, "Battalgazi ilçesinde 50 metre yükseklikte bina yok. Ama vatandaş isteyebilir. Talep daha önce ertelendi. Meclis üyeleri kabul eder mi etmez mi, bunu göreceğiz." sözleriyle topu meclise attı.

Battalgazi Belediye Meclisi, 4 Kasım Çarşamba günü saat 13.00'de toplanacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Mehmet (5 yıl önce)
    Ya dikmişsiniz gözünüzü bu arsaya malatya daki tecde çilesiz ve bircok yerdeki yeşil alanlar yok edilirken nerdeydiniz burda oturan alın teriyle evsahibi olmuş insanların malıyla oynamayın allahtan korkun haber yapacağız diye boş sallamayın bu arsada daha öncede bina vardı orda o bina şehre güzellik katacak siz önce tecde gibi karakavak gibi yerlerin haberini yapın herkezi inandırırsınız ama biz kerneklileri inandıramazsınız kafayı takmışşsınız değirmene daha önce orda olan dsi nin bahcesi güzel bir yeşil alan olabilirdi neden yoktunuz ortalıkta haber yapmak adına milletin emeğiyle oynama hakkını kimse size vermiyor malatyalı olarak hakkım haram olsun bu kadar mesele varken bu arsanım sahiplerine haksızlık ettiğiniz icin arsa sahiplerini görüşünü niye yazmıyorsunuz nasılbir etik habercilik yapıyorsunuz ayıp
    0
    0
    Yanıtla