SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya- Milano 'Kalp' Hattı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya, İstanbul ve Milano arasında canlı olarak yayınlanacak ameliyat gerçekleştirilecek.

Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ramazan Özdemir, yaptığı açıklamada, "Türk Kardiyoloji Derneği Girişimsel Çalışma Grubu'nun organizesi ile 22-26 Nisan tarihleri arasında uluslararası 17.Girişimsel Kardiyoloji Kongresi gerçekleştirilecek. Bini aşkın davetli katılacak. Kongremiz uluslar arası kimliğe büründü. Birinci gün Milano'dan sabah seansında canlı ameliyat yayını yapılacak. Uydu aracılığıyla canlı yayını salona aktaracağız. İstanbul ve Malatya'dan da canlı yayın yapılacak.

Kongre çerçevesinde, 23 Nisan günü üniversitemiz Turgut Özal Tıp Merkezi'nden İstanbul arasında canlı yayın ile ameliyat gerçekleştirilecek. Turgut Özal Tıp merkezinde yapacağımız canlı yayında, 10 kalp deliği hastası alacağız. Diğer odada ise kalp krizi vakalarını alacağız" ifadelerini kullandı.

"Bir taraftan Turgut Özal Tıp Merkezi'nin geldiği noktayı ulusal ve uluslar arası göstereceğiz. Diğer taraftan da, ilginç vakaları katımcılarla değerlendirip bilgi paylaşımı yapacağız" diyen Özdemir, "Hemşehrimiz Turgut Özal'ın 17.vefat yıldönümünde, merhum Turgut Özal'ın adına kurulu olan Malatya'mızdaki tıp merkezinde ünümüz Türkiye'yi aştı. Avrupa'da ilk 3'lerdeyiz. Çünkü, toplantılarda verileri alıyoruz. Bir yılda 800'ün üzerinde kalp krizine müdahale etmişiz. Kısacası, merhum hemşehrimiz Turgut Özal'ın hedeflediği bir tıp merkezi olma yolundayız. Kafkaslara, Balkanlara ve orta doğuya hüküm edecek sağlık bilgisi ve ekipmanına sahibiz" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız