SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya Milletvekili'nin Sahteleri!..

A- A+ PAYLAŞ

Ankara'da kendilerini milletvekili olarak tanıtarak vatandaşlardan "iş" vaadiyle para alan 2 kişi yakalandı.

Bir kişinin kendisini iktidar partisi milletvekili olarak tanıtarak köy muhtarları aracılığıyla vatandaşları dolandırdığının belirlenmesi üzerine, Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü, Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerince çalışma başlatıldı.

Edirne ve Malatya'daki bazı köy muhtarlarını arayarak kendisini iktidar partisinin Malatya, Edirne ya da Antalya Milletvekili olarak tanıtan Ali Rıza K. isimli bir kişinin devlet kurumlarına adam alınacağını söyleyerek tanıdıklarını işe aldıracağını söylediği belirlendi.

Ali Rıza K.'nın daha sonra işe alınacak kişilerin geçmişe dönük sigortaları olması gerektiğini belirterek, adam başına 3 bin YTL ile 5 bin YTL arasında sigortaya yatırmak için para gerektiğini söylediği anlaşıldı. Ali Rıza K.'nın daveti üzerine sigorta işlemleri için belirtilen miktardaki parayla Ankara'ya gelen vatandaşları burada kendisini milletvekili danışmanı ya da özel kalem müdürü olarak tanıtan Sinan K.'nın karşıladığı tespit edildi.

Ellerinden paraları alınan vatandaşların daha sonra "Birkaç gün içinde işe başlayacaksınız" denilerek gönderildiği, bu şekilde vatandaşlardan 100 bin YTL kadar para toplandığı tespit edildi.

Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerinin, bir vatandaşla buluşmak üzere gelen Sinan K.'yı yakaladı. Otomobille kaçmaya çalışan Ali Rıza K. ise vatandaşlardan topladığı 15 bin YTL ve 5 adet altın bilezikle gözaltına alındı. Ali Rıza K.'nın daha önce de 6 vatandaşı aynı şekilde dolandırdığı öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız