SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya Miting Alanını Buldu

A- A+ PAYLAŞ

Daha önce, Hükümet binası ve Yeni Cami arasındaki meydanda düzenlenen mitingler nedeniyle yaşamın alt üst olduğu Malatya'da, günlük yaşamı hiçbir şekilde olumsuz etkilemeyecek bir miting alanı ortaya çıktı. Yeni Belediye Binası ile Malatya Park Alışveriş Merkezi (AVM) arasında kalan, belediyeye ait alan, Malatya'da miting ve toplantılar için kullanılabilecek en uygun alan oldu.

Malatya Valiliği, 2011 yılında miting ve yürüyüşlerin yapılabileceği alanları yeniden belirlerken, Yeni Belediye Binası yanındaki elverişli alanın yanı sıra Kernek Meydanı, Milli Egemenlik Üst Kavşağı, Mişmiş Park ve TCDD Gar önünü miting alanları olarak ilan etti. Valilik, daha önceki yıllarda miting alanı olarak kullanılan, şikayetler üzerine bir ara miting alanı olmaktan çıkarılan, ancak 2007'de yeniden miting alanı yapılan Hükümet Meydanı ile Yeni Cami önündeki Soykan Meydanının ortaklaşa kullanılabildiği alanı 2011'de bir kez daha miting alanı olmaktan çıkardı.

Miting olduğu gün trafiğin ve yaşamın büyük ölçüde olumsuz etkilendiği, çevre esnafının şikayetçi olduğu kent merkezindeki yerin miting alanı olmaktan çıkarılmasından sonra, Yeni Belediye binası ile AVM arasında kalan, belediyeye ait alan yeni ve en büyük miting meydanı oldu.

Bu yıl, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının Nevruz Günü'nü kutlamalarıyla kullanılmaya başlanan söz konusu alan, ilk kez CHP'nin, genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılımıyla gerçekleştirilen mitinginde, bir siyasi parti tarafından kullanıldı.

Alışveriş merkezi ve Sümerpark nedeniyle, ihtiyaç duyulan sosyal donatıları da yakında bulunan alanın, ayrıca polisin güvenlik sağlama açısından da kent merkezine göre çok daha rahat çalışma yapabildiği bir yer olduğu değerlendiriliyor.

250 m.x65 m. boyutunda, toplam 16 bin 250 metrekare olan, bir mitingde standartlara göre metrekare başına 4 kişi olmak üzere asgari 65 bin kişi kapasiteli olan bu alanın, sıkışık halde 125 bin kişilik mitingler için dahi uygun olabileceği, uzun yıllar Malatya'nın bu konudaki ihtiyacını karşılayacağı belirtiliyor.

Kent merkezinin ağırlığının dağıtılmasını şehircilik ve gelecek açısından da zorunlu gören uzmanların görüşü doğrultusunda, yeni belediye binası ile AVM arasında bulunan bu alanın, kentin en önemli meydanlarından biri olacağı, bu nedenle söz konusu alanda, başka hiçbir yapılaşmaya izin verilmemesi, alanın bu durumunu Belediye Meclisi'nin bir kararla da tescil etmesi gerektiği ifade ediliyor.

MERKEZDE BİR İSTİSNA..
Hükümet binası ile Yeni Cami arasındaki meydan, geçmişte de miting yasağı olduğu dönemlerde, sadece Cumhurbaşkanı ve Başbakanın katıldığı mitinglere istisna olarak kullanılıyordu.

17 Mayıs'ta, bazı açılışlar ve parti mitingi için Malatya'ya gelecek olan AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da, bu istisna durumdan yararlanacağı, kent merkezindeki meydanı kullanacağı belirtiliyor.

AVM'CİNİN CAMİ GİRİŞİMİ..
Bu arada, söz konusu alan içerisine, aynı zamanda Malatya Park Alışveriş Merkezi'nin ortaklarından olan Yeşilyurt Belediye Başkanı, işadamı Mehmet Kavuk'un, "Malatya'nın en büyük camisini yaptırma" girişiminin de bulunduğu belirtilirken, bu alanın daraltılmasına izin verilmemesi, Kavuk'a başka bir alanın, hayratını yaptırması için talebi halinde tahsis edilmesi gerektiği belirtiliyor.

Çok sayıda "ihlal" nedeniyle imar durumu ve ruhsatı tartışılan, buna izin veren belediye başkanları ve belediye meclis üyelerinin yargılama süreci yaşamalarına neden olan Alışveriş Merkezi'nin ortaklarından biri olan Kavuk'un, AVM'ye yönelik tepkileri yumuşatmaya yönelik olduğu öne sürülen cami projesi için, eski otogar alanı başta olmak üzere başka alanların kullanılabileceği hatırlatılıyor.

FOTOĞRAFLAR: Yeni Belediye binası ile Alışveriş Merkezi arasındaki alanın, normal zamanlarda bir bölümünün otopark olarak kullanıldığı görüntülerinin yanı sıra bu alandaki ilk siyasi miting olan CHP mitinginden görüntüler.. (Yaşar KARAASLAN)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız