SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Model Olacak"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:26:31
A- A+ PAYLAŞ

Kadın Dostu Kentler Projesi çalışmalarına katılmak üzere Malatya’ya gelen Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu-UNFPA Türkiye Temsilcisi Dr. Zahidul Huque, Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı ziyaret etti.

Ziyarete AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, İl Kadın Hakları Koordinasyon Kurulu Koordinatörü Müjde Demirkazık, Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu ile bazı belediye meclis üyeleri de katıldılar.

Projeye Malatya’nın da katılmasında AKP Milletvekili Öznur Çalık’ın önemli rol oynadığını belirten UNFPA Türkiye Temsilcisi Dr. Zahidul Huque, programın Malatya’da yapılmasında ve gösterilen ilgiden memnun olduğunu söyledi.

Malatya’da yapılacak çalışmaların diğer illere model teşkil edeceğini vurgulayan Huque, “Malatya’da yerel eşitlik adına bütün adımların atıldığını görüyoruz. Yerel kalkınma planında yerel eşitlik faaliyetlerinin de dahil edildiğini görmek güzel bir gelişme. Fonumuzla – Malatya Belediyesi arasında iş birliğinin artacağına inanıyoruz” dedi.

UNFPA, Malatya Valiliği ve Malatya Belediyesi’nin destekleriyle Kadın Dostu Kentler projesinde çok önemli adımların atıldığını belirten AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise projeye Malatya’nın dahil olmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Malatya’nın kadın dostu bir kent olduğuna vurgu yapan Çalık, “Dünya genelindeki bu proje, 6 yıl önce Türkiye’de başlamıştı. Bu yıl Malatya’da da başladı. Belediye Başkanımız Ahmet Çakır, kadınlarımıza yönelik önemli projelere imza attı. Bu çalışmalar sayesinde Malatya kadın dostu kent olarak ilan edildi. Huzurlarınızda Belediye Başkanımız Ahmet Çakır’a teşekkür ediyorum” dedi.

Böylesine güzel bir projenin Malatya’da uygulanıyor olabilmesinin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise Malatya’nın hızla gelişen ve büyüyen bir kent olduğunu söyledi.

Kadınların sosyal hayatta yer almasının bu projeyle daha da aktif olacağına vurgu yapan Başkan Çakır, “Bu proje sayesinde Malatyalı kadınlarımız sosyal anlamda daha çok sorumluluklar alacak.  Kadınlarımızın sosyal hayatta daha çok sorumluluk almasında kuralların değil anlayışların da gelişmesi lazım. Bu sorun sadece Türkiye’nin değil, Dünya’nın problemlerinden biri. Bu proje Malatya’mıza değer katacak. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Ziyaret sırasında Belediye Başkanı Ahmet Çakır, UNFPA Türkiye Temsilcisi Dr. Zahidul Huque, kayısı ve kayısı kristali hediye etti.

VALİYİ ZİYARET..

Bu arada Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) Türkiye Temsilcisi Dr. Zahidul Huque, Malatya Valisi Vasip Şahin'i de ziyaret etti. 

UNFPA Türkiye Temsilcisi Dr. Zahidul Huque, Birleşmiş Milletler Malatya Koordinatörü Müjde Demirkazık, AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık ve Vali Yardımcısı Murat Çağrı Erdinç ile birlikte Vali Şahin'i makamında ziyaret ederek, bilgi alışverişinde bulundu.

Dr. Huque, Kadın Dostu Kentler Projesi kapsamında, Malatya’da yapılan toplantı için Malatya’ya geldiğini, bu vesileyle de Vali Şahin'e nezaket ziyaretinde bulunduğunu belirtti.

UNFPA ile Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı'nın (UNDP) teknik desteği ve İsveç Kalkınma ve İşbirliği Ajansı'nın (SIDA) mali katkılarıyla İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Kadın Dostu Kentler Projesi hakkında Vali Şahin'e bilgi veren Dr. Huque, Malatya'da bulunmaktan mutlu olduğunu kaydetti.

Vali Vasip Şahin de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Büyükşehir unvanını almış olan Malatya'nın Kadın Dostu Kentler Projesi kapsamında çalışmalarını tamamlayarak alacağına inandığım 'Kadın Dostu Kent' unvanından dolayı da mutluyum. Bu proje çalışmaları sonunda ilin planlamasında, yönetiminde ve günlük yaşamında kadınların aktif bir biçimde rol aldığı bir Malatya göreceğiz" dedi.

Dr. Huque, Vali Şahin'in kendisine kayısı ve kayısıyı tanıtan kitapçık hediye etmesiyle, Malatya'nın bu unvanlarından önce dünyanın kayısı başkenti unvanına sahip olduğunu da öğrendiğini sözlerine ekledi.

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız