SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Morguna Gelsin"

A- A+ PAYLAŞ
Barış ve Demokrasi Partisi Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Başbakan Erdoğan’ın BDP’yi ‘kandan beslenenler’, BDP’li kadınları da ‘Cani kadınlar’ diye eleştirdiğini ileri sürerek ‘Sen cani kimdir görmek istiyorsan seni Malatya morguna davet ediyorum.  Gel parçalanmış cesetlere bak’ dedi. 
 
BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş partisinin Şırnak’ta düzenlediği ‘Buradayım, İrademe Sahip Çıkıyorum’ mitinginde yaptığı konuşmada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a sert eleştiriler yöneltti. 
 
Başbakan Erdoğan’ın BDP için ‘İradesi yok’ dediğini hatırlatan Selahattin Demirtaş, "Oysa onların ne kadar iradesi var hep birlikte görüyoruz. Cemaatin izni olmasa tuvalete bile gidemezler. Ne vesayetinden söz ediyorsunuz. Sizin gibi hiçbir demokratik kültüre sahip olmayan cemaate teslim olmuş değiliz. Bugün cemaat izin vermezse tek bir vali atayamıyorlar. Cemaat izin vermezse rektör atayamıyorlar. Cemaatten izinsiz aday belirleyemiyorlar. Cemaatin istediği kanunu reddetmedi diye cemaat onları tehdit ediyor. 'Seni Başbakanlıktan alırız. Ayağının altındaki sandalyeyi çekeriz' diyor. Bunların iradesi bu kadar ama dönmüş bize 'BDP'nin iradesi yok' diyorlar. Senin iraden nerde? Pensilvanya'da’ şeklinde konuştu. 
 
Başbakanı Malatya Morguna Davet Ediyorum 
 
BDP Genel Başkanı Demirtaş, Başbakan Erdoğan’ın BDP’yi ‘kandan beslenenler’, BDP’li kadınları da ‘Cani kadınlar’ şeklindeki ithamlarla eleştirdiğini ileri sürerek, geçtiğimiz günlerde çatışma sırasında öldürülen ve otopsi için Malatya Adli Tıp Kurumu’na getirilen PKK’lı teröristlerin cesetlerini görmeye davet etti. Selahattin Demirtaş, ‘Bize 'Kandan beslenenler' diyorlar, 'cani' diyorlar. Başbakan söylüyor bunları. Gece gündüz barış isteyen şu analara 'BDPli kadınlar cani' diyor. Sen cani kimdir görmek istiyorsan seni Malatya morguna davet ediyorum. Gel parçalanmış cesetlere bak. BDP'li anneler sadece ve sadece evlatları ölmesin diye, askerde poliste, gerillada ölmesin diye gece gündüz yollarda senin gazına topuna rağmen 'barış' dediler. Sen 50 bin defa kurban ol bu analara. Barış yürek işidir, barış cesaret işidir. Cesareti olmayan, yüreği olmayan barış yapamaz. Barış bu nedenle korkaların işi değildir. AKP bu korkak olduğu için barış yapamıyor’ dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız