SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya Müzesi Kitap Oldu

A- A+ PAYLAŞ

"Siyasi takip ve ilgi" olmadığı için, zengin envanterine rağmen "bölge müzesi" statüsü alamayan Malatya Müzesi'nin kitabı yayınlandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü ile Yapı Kredi Bankası Vedat Nedim Tör Müzesi'nin işbirliği ile hazırlanan "Malatya Müzesi" adlı kitap, Yapı Kredi yayınları arasında çıktı.

Ofset baskılı, Türkçe- İngilizce hazırlanmış, müzedeki eserlerin tanıtımının da yapıldığı kitabın yayın komitesi Enver Üstündağ, Sevgi Yavuz, Ayşe Toker, Belma Kulaçoğlu, Hüseyin Şahin, Necdet Keleş ve Jale Velibeyoğlu'ndan oluşuyor.

88 sayfalık kitapta, Yapı Kredi Sanat Yayınları Arşivi ve Hakan Ezilmez fotoğraflarıyla; Müze tarihçesi, neolitik-kalkolitik dönem, tunç- demir çağları, Geç Hitit ve Geç Hitit sonrası Malatya tarihi anlatılıyor. Metinler müzedeki ilgili kısım fotoğrafları ile zenginleştirilmiş .

Müzede bulunan, çivi yazılı tabletler, kılıç mızrak ve baltalar, çömlekler, taş döküm kalıplar, çocuk mezarı, taş mühürler, taş hayvan ve insan figürleri, bitki tohumlu kaseler, kemik aletler, obsidisyen ok uçları, metal süs eşyaları, Roma sikkeleri, önemli heykel ve figürler, pişmiş toprak kandiller, cam eşyalar, takılar, kral mezarı buluntuları, Selçuklu Artuklu sikkeleri vs. fotoğraflar yer alıyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız