SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya MYO'da Müdür Değişti

A- A+ PAYLAŞ

 

Üç yıldır İnönü Üniversitesi Malatya Meslek Yüksek Okulu Müdürü olarak görev yapan Prof. Dr. Rıfat Güneş bu görevini Doç. Dr. Abdulkadir Baharçiçek'e devretti. 
 
Görev değişimi için meslek yüksek okulunda tören düzenlendi. Törene,  İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, rektör yardımcıları Prof. Dr. İlhan İçen, Prof. Dr. İsmail Özdemir, Malatya Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Rıfat Güneş, akademik ve idari personel katıldı.
 
"BİR ÇOK YENİLİK YAPTIK"
 
 Prof. Dr. Rıfat Güneş görevini devrederken yaptığı konuşmada, "Göreve başladığımda Malatya Meslek Yüksek Okulu'nun henüz bir toplantı salonu bile yoktu. Ülkemizin ara eleman ihtiyacını karşılayabilme sorumluluğu taşıyan bir meslek yüksekokulun gerek teknolojik gerekse fiziki altyapısının güçlü olması gerektiği düşüncesiyle birçok yenilik yaptık. CNC tezgahlarından tutunda üniversite-sanayi işbirliği adına Malatya'nın bir çok kurum ve kuruluşu ile önemli çalışmalar gerçekleştirdik. 100'e yakın mevcut akademisyen sayısının daha da arttırılması, proje geliştirme ve fiziki altyapıda yeterlilik konularında daha çok yapılması gereken işler var" dedi.
 
"AZİMLİ OLDUĞUMUZU BELİRTMEK İSTERİM"
 
Meslek yüksek okulunun yeni müdürü Doç. Dr. Abdulkadir Baharçiçek ise, "Prof. Dr. Rıfat Güneş hocamdan sonra bu görevi sürdürmenin zorluğu kadar, onun okulumuzun gelişimine sunduğu katkıyı aynı başarıyla sürdürme heyecanını duymak benim için bir onurdur. Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik'in bize tevdi ettiği bu görevi en iyi şekilde yürütmeye azimli olduğumuzu belirtmek isterim" diye konuştu.
 
"MYO'LAR SANAYİ BÖLGESİNE YAKIN OLMALI" 
 
İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik ise yaptığı konuşmada, "Ülkemize ara insan gücünü yetiştirme konusundaki eğitim başta ortaöğretimlerle götürülmeye çalışılmış ancak başarılı olunamaması nedeniyle bu sorumluluk meslek yüksekokullarına verilerek çözülmeye çalışılmıştır. Bu nedenle meslek yüksekokullarımızın bu öğretimi ve mesleki beceriyi iyi verebilmesi için başta sanayi ve iş çevreleriyle sıkı bir işbirliği içerisinde olması gerekmektedir. Hem teorik hem de mesleki gelişim açısından okullarımız sanayi bölgesine yakın olmalıdır. Bu anlamda bizde bazı projeler üzerinde durmaktayız. Üniversitemizi yönetirken çalışan insan modeline önem vermeye çalıştım ve üniversitelerin günlük politikaların üzerinde olması gerektiğini hep savundum. Eğer böyle olmazsa üniversiteler bilimsel gelişime katkı sunamazlar. Ülkemizin ve şehrimizin kalkınmasına katkı adına biz akademisyenlere önemli görevler düşmektedir" dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız