SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya Nasıl 4. Bölge Olur?'

A- A+ PAYLAŞ

Adıyaman Kalkınma Platformu (AKALP) bünyesinde yer alan 47 sivil toplum kuruluşunun, yeni teşvik paketinde Adıyaman'ın 3. bölgede yer almasına tepki için pazartesi günü 'Tek Ses' eylemi gerçekleştirecekleri bildirildi.

Sosyo-ekonomik gelişmişlik sıralanmasında 65. sırada yer almasına rağmen yeni teşvik paketinde Adıyaman'ın 3. bölgede yer almasına tepki olarak AKALP tarafından Demokrasi Parkı önünde basın açıklaması yapacak. AKALP Başkanı Zeki Dişkaya, 'Tek Ses' olmak için Adıyaman halkının basın açıklamasına destek vermesini ve demokratik tepkilerini dile getirmesini isteyerek, teşvik paketiyle haksızlık yapıldığını ileri sürdü ve bunun kabul edilebilir olmadığını söyledi.

Adıyaman'ın geleceği için bu tepkinin elzem olduğunu belirten Dişkaya, "Hükümetimizin hazırlamış olduğu ülkemizin gelişmesiyle ilgili son teşvik paketinde, Adıyaman anlaşılmaz bir şekilde çok büyük haksızlığa uğramıştır. Adıyaman Gaziantep, Kayseri ile aynı kategoriye koyularak, Malatya ve Şanlıurfa gibi gelişmişlikte bizim önümüzde olan iller bizden geri bölgeler kategorisine konarak çok büyük bir yanlış yapılmıştır. Bizim buradan çağrımız hükümete ve yetkililere derhal bu yanlışın düzeltilmesidir.

Yapılan bu yanlışa tepki vermek amacıyla hak ettiğimizi alabilmek adına bu pazartesi 47 tane sivil toplum örgütüyle beraber ve bütün kamuoyumuzla, bütün esnafımızla, bütün Adıyamanlılarla birlikte Demokrasi Parkı önünde çok geniş katılımlı bir basın açıklaması yapılacaktır. Tüm hemşerilerimiz bu konuda davetlidir. Herkesi duyarlı olmaya davet ediyoruz. Herkesin elindeki işlerini durdurarak basın açıklamasındaki yerlerini almaya tavsiye ediyoruz" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız