SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya Ne Dedi?

A- A+ PAYLAŞ

Türk Hava Yolları'nda 4 gün süren grev oylamasında çoğunluk "evet" dedi. THY'nin Malatya bürosundaki 23 çalışanının tamamının oylamada "hayır" yönünde görüş belirttikleri bildirildi.

Sendika ile THY yönetimi arasında sürdürülen görüşmelerde anlaşma sağlanamamasının ardından grev oylaması yapılmış, geçtiğimiz Pazartesi günü başlayan oylama 4 gün sürmüştü. Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin, 10 bin 500 çalışandan 9 bin 670'inin oy kullandığını ve 4 bin 555 'hayır', 5 bin 15 'evet' oyu çıktığını açıklamıştı.

THY Malatya Satış Müdürü Murat Özolcay, grev oylamasına Malatya'daki 23 personelin tamamının katıldığını ve "hayır" yönünde oy verdiklerini bildirdi.

"SORUMLULUK SENDİKADA.."
Oy sayımının ardından THY Genel Müdürlük binasında THY Genel Müdürü Temel Kotil ile birlikte bir basın toplantısı yapan THY Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin, şu andan itibaren sorumluluğun sendika yönetiminde olduğunu söyledi. Muhtemel bir grev neticesinde bulundukları noktadan daha ileri gitme imkanlarının bulunmadığını hatırlatan Karlıtekin, "Biz, ortaya koyduğumuz teklifimizin arkasındayız. Artık kendileri bu teklifi değerlendirip bize gelerek yeni bir müzakere süreci başlayacaktır" diye konuştu.

"ŞU ANDAN İTİBAREN SORUMLULUK SENDİKADADIR"
Karlıtekin, "THY'de greve 'hayır' çıkabilmesi için 5 bin 100 adet oya ihtiyacımız vardı. Bu oya ulaşılamamıştır. Teknik A.Ş.'de de benzer bir durum söz konusudur. Tabii bu, demokratik bir sürecin işlemesidir. Biz bunu bir gerçeklik, bir realite olarak aldık, kabul ettik. Şu andan itibaren sorumluluk sendika yönetimindedir. Kendileri de bu sonuçları değerlendireceklerdir. Biz, ortaya koyduğumuz teklifimizin arkasındayız. Artık kendileri bu teklifi değerlendirip bize gelerek yeni bir müzakere süreci
başlayacaktır. Müzakere sürecinde ufak tefek detaylar dışında ana hatlarıyla gelebileceğimiz yeni bir noktanın olmadığını beyan etmiştik. Bizim inancımız şudur; olanda hayır vardır. Sonuç itibariyle netice böyle olmuştur. Bu neticenin, THY'ye, Türk milletine, havayolları çalışanlarına hayırlar getirmesini diliyoruz" dedi.

Karlıtekin, kendi tavrılarının zaten belli olduğunu, daha farklı olmayacağını belirterek, inisiyatifin artık sendikada olduğunu ve konuyu bir kere daha değerlendireceklerini söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız