SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya Nüfusunun Yüzde 9,4'ü Yaşlı

0
Güncellendi - 2017-03-18 01:49:23
Malatya Nüfusunun Yüzde 9,4'ü Yaşlı
A- A+ PAYLAŞ

Yaşlılar Haftası (18-24 Mart) arifesinde Malatya'da yaşlıların toplam nüfusa oranına ilişkin Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Malatya Bölge Müdürlüğü tarafından bir bilgilendirme yapıldı.

TÜİK'in Malatya'daki yaşlılara ilişkin istatistiki bilgiler verdiği açıklama şöyle:

"2016 yılı Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) sonuçlarına göre Malatya'da yaşlı nüfus oranı (65 ve daha yukarı yaş) %9,4'tür. Malatya'da erkeklerde yaşlı nüfus oranı %8,3, kadınlarda %10,6'dır. Malatya'da yaşlı nüfus oranı Türkiye ortalamasından (%8,3) yüksektir.

Malatya %9,4 ile toplam yaşlı nüfus oranına göre 46. sırada yer almaktadır. Yaşlı nüfus oranının en yüksek olduğu il %18,1 ile Sinop, en düşük olduğu il %3,2 ile Şırnak'tır."

Malatya'nın 2016 yılı sonu itibarıyla genel nüfusu 781 bin 305 olarak açıklanmıştı. Bu nüfusun 389 bin 572'sini erkekler, 391 bin 733'ünü de kadınlar oluşturuyor.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız