SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya Odak Noktası..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi YG 21 tarafından Kent Konseyi üye belirleme çalışmaları doğrultusunda muhtarlarla yapılan toplantıda konuşan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, oluşumun önemine dikkat çekti.

Toplantıya ilişkin olarak Belediye Basın Bürosu'ndan yayınlanan bülten şöyle:

"Malatya Belediyesi Yerel Gündem 21 tarafından organize edilen Kent Konseyi üye belirleme çalışmaları çerçevesinde mahalle muhtarları ile bir toplantı yapıldı.

25 Eylül Cuma günü Belediye Meclis Salonu’nda saat 14.00’de yapılan toplantıya Belediye Başkanı Ahmet Çakır da katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Yerel Gündem 21 Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Batar, Kent Konseyi ile ilgili bilgiler verdi.

Belediyeler Kanunu’nun 76. maddesi gereğince Belediyelerin Kent Konseyi kurmakla yükümlü olduklarını belirten Hasan Batar, Kent Konseyi’nin kanundaki tanımıyla; merkezi yönetimin, yerel yönetimin, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının ve sivil toplumun ortaklık anlayışıyla hemşerilik hukuku çerçevesinde buluşulan, kentin kalkınma önceliklerinin, sorunlarının, vizyonlarının sürdürülebilir kalkınma ilkeleri temelinde belirlendiği, tartışıldığı, çözümlerin geliştirildiği uzlaşmanın esas alındığı demokratik bir yönetim mekanizması olduğunu söyledi.

Batar, ayrıca Kent Konseyi’nin görevleri, oluşumu ve organları ile ilgili de kısa bilgiler verirken, Muhtarların Kent Konseyi’nde 20’den az, muhtar sayısının yüzde 30’undan fazla olmamak üzere Kent Konseyi’ne üye verebileceklerini kaydetti.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır da, toplantı sırasında kısa bir konuşma yaptı. Türkiye’nin en eski yerleşim birimlerinden olan medeniyetler şehri Malatya’nın, tarihi ve doğal güzellikleri, iklimi, yetiştirdiği devlet adamları ve misafirperver insanları ile tarih boyunca bütün insanlığın odak noktası olduğunu belirterek, “Malatya’nın bu değerlerine yeni değerler katarak, Malatya’yı geleceğe taşımak, muasır medeniyet seviyesine ulaştırmak, gelecek nesillere daha iyi bir Malatya bırakmak için, burada yaşayan tüm bireylere önemli görevler düşmektedir” dedi.

Kentin sorunlarına duyarsız kalmanın çağdaş bir davranış olmadığını kaydeden Başkan Çakır, konuşmasında özetle şunları söyledi:

“AB reform yasaları ile her geçen gün önemsenen sivil toplum kuruluşları vasıtası ile tüm bireylerin temsil edildiği kent konseylerinde görev almak ve fikir üretmek, planlama ve projelere katkı sağlayarak, bir anlamda birlikte yönetim anlayışına ortak olmak önemli bir olgudur.

Unutulmamalıdır ki, Sivil Toplum Kuruluşları’nın asli görevi, toplumda bir kontrol mekanizmasını işletmek, yapılan icraatları denetlemek, kamunun menfaatini gözetlemek, bu konularda kamu adına bilgi üretmektir.

Malatya’nın geleceğe taşınması, bir dünya kenti olması ve kentin değerlerinin korunması için kentlilik bilincinin geliştirilmesi ve dünyadaki gelişmelere göre kentin yenilenmesi gerekmektedir. Bu bağlamda, oluşturmuş olduğumuz Malatya Kent Konseyine halkımızın oylarıyla seçilmiş olan siz muhtarlarımızın ve diğer ilgili kurum ve kuruluşlarımızın gerekli desteği özveriyle vereceğinden hiçbir şüphem yoktur. Önümüzdeki dönemlerde, Malatya Kent Konseyinden kentimiz için önemli fikirlerin ve projelerin sizlerin de katkıları ile ortaya çıkmasını ümit ediyoruz.

Daha iyi bir Malatya için zaman, emek ve gönül verecek bu yeni oluşum için tüm muhtarlarımızı yürekten kutluyor, Malatya’yı Malatyalılarla birlikte yöneteceğimizi hatırlatır herkese teşekkürlerimi sunarım.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız