SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya ÖİB'nin 'Rant' Topu!..

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:04:21
Malatya ÖİB'nin 'Rant' Topu!..
A- A+ PAYLAŞ

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından Toplu Konut İdaresi'ne (TOKİ) devredilen hastanelerden eski SSK'dan sonra eski Devlet Hastanesi'nin alanını kapsayan kıyak imar planı değişikliklerinin 2. askıya çıkarıldı. Bu alandaki yapı yoğunluğu 3 kat artırılırken, hastane alanı kaydı da değiştirildi.

Karakavak Bölgesindeki eski SSK hastanesinden sonra, Fırat Mahallesi'ndeki Malatya Devlet Hastanesi alanında da (ÖİB) tarafından imar planı değişikliği yapıldı.  43 dönümlük hastane alanı olan alanda cins değişikliğine gidilerek konut+ticaret alanına dönüştürüldü ve 0.50 olan yoğunluk 3 kat artırılarak 1.50’ye çıkarıldı. Yoğunluk artışı ile eski Devlet Hastanesi alanına 160 m2’lik dairelerden oluşan 470 bağımsız bölüm üretilebilecek.  

ÖİB başkanlığı tarafından yapılan ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde 4 Temmuz’da askıya çıkarılan plan değişikliğine itiraz süresi 1 ay.  Sürecin başladığı bu günlerde Malatya Büyükşehir Belediyesi, Battalgazi Belediyesi, Şehir Plancıları ile Mimar Odaları ile CHP-MHP gibi ilgililerin itirazı olmazsa, plan kabul edilerek bölgenin beton yığınına dönüşmesinin önü açılmış olacak. 

Konu ile ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi yetkilileri; “Bilindiği gibi, belediye olarak yoğunluk artışına ve cins değişikliğine karşıyız. Eski SSK yani Beydağı Devlet Hastanesi için yapılan plan değişikliğine yaptığımız itirazlarda bu konuda samimi olduğumuzun göstergesi. Yüzde 300 oranında yoğunluk artışı yapılan plan değişikliğine de itirazlarımız olacak.” diyerek, yapılan plan değişikliğine  itiraz edileceği mesajını verdiler. 

Battalgazi Belediyesi yetkilileri de, “Bizler o bölgeyi yeşil kuşak projemiz kapsamında değerlendiriyorduk. Bu konuda TOKİ ile görüşmelerimiz oldu. Önerimize sıcak baktılar. Battalgazi Belediyesi sınırları içerisinde mutabık kalınacak bir alan tahsis edilirse devlet hastanesi alanında yapılaşmadan vazgeçeceklerini bildirdiler. Bu konuda görüşmelerimiz sürüyor. Gerekirse de itiraz hakkımızı da kullanacağız” diyerek TOKİ ile görüşmelerin devam ettiğini belirttiler. 

Eski SSK Hastanesine 2.5 kat, Devlet Hastanesine 3 kat artış!

Şeker Fabrikası arazisine hastane yapımı karşılığında TOKİ’ye devredilen 41 dönümlük Beydağı ve 43 dönümlük Malatya Devlet Hastanesi alanı için ilk imar planı değişikliği eski SSK hastanesi (Beydağı kampüsü) için yapılmış ve o.70 olan yoğunluk 1.75’e çıkarılmıştı. Eski SSK hastanesi için yapılan imar planı değişikliğine Malatya Büyükşehir Belediyesi ile Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı, bölgenin beton bloklara dönüşeceği endişesi ile itiraz edilmişti. 

HABER-FOTO: Yaşar KARAASLAN, Malatya Söz Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız