SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Malatya OKS'de Geriledi..''

A- A+ PAYLAŞ

Ortaöğretim Kurumları Sınavı'ında (OKS), Malatya'nın 40. sıraya düştüğü bildirildi. Bu arada, sınavın Türkçe-Matematik Malatya birincisi Derme İlköğretim Okulu mezunu Emre Mert, başarısını disiplinli çalışmaya borçlu olduğunu söyledi.

40. SIRAYA GERİLEDİ..
Türk Eğitim Sen Malatya Şube Başkanı Ekrem Şenol düzenlediği basın toplantısında, OKS sonuçlarını değerlendirdi. OKS'de düşük puan alan öğrenci sayısının çok olduğuna dikkat çeken Şenol, "OKS'de iyi puan alanlar çok az. Öğrencilerin düşük puan almasından ders almıyoruz. Bu doğru eğitim vermediğimizin bir göstergesidir. Fırsat eşitsizliği ve eğitime ayrılan paranın az olması öğrencilerin başarısızlığının ana nedenleridir" şeklinde konuştu. Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mahmut Berk de, OKS sonuçlarını değerlendirirken, Malatya'da beklenmedik bir düşüş yaşandığı söyledi.

Malatya, geçtiğimiz yılki OKS'de Türkçe-Matematik (TM) puan türünde Türkiye 30'uncusu, Matematik-Fen (MF) puan türünde Türkiye 31'incisi olmuştu.

MALATYA TM BİRİNCİSİ..
Öte yandan, Ortaöğretim Kurumlar Sınavı (OKS) TM Malatya birincisi Emre Mert, başarısını disiplinli çalışmasına, ailesine, dershane ve okul öğretmenlerine borçlu olduğunu söyledi.

Malatya merkez Derme İlköğretim Okulu öğrencisi Emre Mert, Türkçe-Matematik'te (TM) 476.312 puan alarak Malatya birincisi oldu. Mat-Fen Dershanesi Rehber Öğretmeni Serdar Demirci, Emre Mert'in 6, 7 ve 8. sınıflarda dershanelerinde eğitim aldığını bildirerek, "Derslerini düzenli çalışan bir öğrencimizdi. Kendisini, ailesini ve öğretmenlerini kutluyoruz" dedi. Malatya birincisi Emre Mert ise, başarısını disiplinli çalışmasına, ailesine, dershane ve okul öğretmenlerine borçlu olduğunu kaydetti.

Elektrik ve Elektronik Mühendisi olmak istediğini söyleyen Emre Mert, sınava hazırlananlara planlı ve disiplinli çalışmalarını tavsiye etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız