SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya Okulları İçin

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:01:34
Malatya Okulları İçin
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye'nin tek "Ahşap Karikatür Sanatçısı" olduğu ifade edilen Mehmet Düzenli, Eskimalatya'daki Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı'nda bulunan Kültür Sanat Merkezi'nde, okullara dağıtılmak üzere çalışmalarını sürdürüyor.

Antalya'da 30'a yakın okula ahşap karikatür işi yaptığını belirten Düzenli, Malatya'da okullara dağıtılmak üzere,  öğrencileri iyi davranışa yönlendiren mesajlar içeren eserler ortaya koyduğunu, bunun sponsorluğunu Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın yaptığını söyledi. Düzenli, "Makinaların kullanılması gereken sanat bu. Yaptığım çalışmaların tasarımını herhangi bir yere bakarak yapmıyorum. Öğretmen arkadaşım Sevcan Yıldız ile tasarlıyoruz. Genelde Walt Dinsney karakterlerini çalışmalarımdan uzak tutuyorum, bunların ana okullarında ve okullarda kullanılmasının doğru olmadığına inanıyorum. Çalışmalarımı kendi kültürümüzden Nasrettin Hoca, Keloğlan ve kafamdan tasarladığım doğayla ilgili kompozisyonlarla yapıyorum. Çalışmalarım, okullarda görsel etkinlik panoları olarak kullanmakla beraber duvarlara işleme de yapıyorum. Battalgazi Belediyesi'nin desteklediği proje kapsamında şehiriçinde de çalışmayı düşünüyoruz." dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız