SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya Okuyor" İçin Geldi

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:45:45
'Malatya Okuyor
A- A+ PAYLAŞ

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut'u, Yazar Nilgün Ilgaz makamında ziyaret ett. 
 
'Malatya Okuyor' kampanyası için Malatya'ya gelen Ilgaz, bu etkinlikten dolayı Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut'ta teşekkür etti. Mehmet Bulut tarafından Ilgaz'a kayısı paketi hediye etti.
 
ÖĞRENCİLERLE..

 
Malatya Okuyor Kampanyası etkinlikleri çerçevesinde Malatya'ya gelen yazar Nilgün Ilgaz, ilk kitabını gazetede gördüğü bir manşet üzerine çocukluk yıllarında yaşadığı bir olayın aklına gelmesi ile kaleme aldığını söyledi. 
 
Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda düzenlenen etkinlikte öğrencilerle bir araya gelen yazar Nilgün Ilgaz, 3 kitap yazdığını ve ilk eserinin "Çocukluk Limanına Sığınan Foklar" adlı kitap olduğunu söyledi. Ilgaz, "Bu kitap tamamen benim çocukluğumda yaşadığım bire bir olaylar. Olay Karadeniz kenarında geçiyor. Orada deniz kenarında evin altındaki mağarada iki tane fok balığı bulunmuştu. O iki fok balığı ile ilgili olarak arkadaşlarımla olan bütün bir yıllık maceramı yazdım. Babam sürekli bana 'Yazsana, yazsana şunu' derdi. Bende 'Baba niye yazayım, ben anlatayım, siz yazın' derdim. Ama babam öldükten sonra bir gün yazmak aklıma geldi. Ona da bir gazete manşeti sebep oldu. '3 yılda 1 milyon fok yavrusunu döverek öldürdüler' diye haberi görünce o gün resmen çıldırdım, bir anda çocukluğumda gördüğüm iki fok aklıma geldi" dedi. 
 
Yazar Ilgaz, öğrencilerden gelen sorulara da yanıt verdi. 

 
ILGAZ KİMDİR? 
 
1956 yılında Gölcük'te doğan Ilgaz, Karadeniz Ereğli'de TED Koleji'nde ortaokula başlayıp İstanbul'da Kadıköy Maarif Koleji'nden 1975 yılında mezun oldu.  Yıldız Üniversitesi Mimarlık Fakültesinden son sınıfta ayrılan Ilgaz, Türk Hava Yolları'nda ve TÜYAP fuarcılık şirketinde çalıştı. İlk kitabını 2003 yılında, Çocukluk Limanına Sığınan Foklar ismiyle çıkaran Ilgaz'ın, 2005 yılında Dostum Çino, 2009 yılında Karaman Çino isimli kitapları yayınlandı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız