SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya Okuyor'a Destek

A- A+ PAYLAŞ

"Malatya Okuyor" kampanyasına Malatyalı iş adamları destek verdi.

Malatya Girişim Grubu Yönetim Kurulu Üyeleri, "Malatya Okuyor" kampanyası kapsamında Malatya'daki okullara 250 set kitap hediye etti.

Kitapların takdimi öncesinde Malatya Park'ta bir kokteyl düzenlendi. Kokteyle, Vali Ulvi Saran, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk, Malatya Girişim Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adnan Başdemir ve Malatya Girişim Grubu ortakları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile okul müdürleri katıldı.

Burada bir konuşma yapan Vali Ulvi Saran, geçtiğimiz yılda öğrencilerin okuma yüzdelerini 8 kat artırdıklarını söyledi. Saran, Kampanya'ya katılan 79 bin öğrencinin 585 bin kitap okuduğunu kaydederek, "Öğrencilerimiz gerçekten Türkiye'de gerçekleştirilmesi son derece zor bir olaya imza attılar. Bu kampanya, öğrencilerimiz için zorunlu bir okuma ödevi değil sadece tesis etmiş olduğumuz sistematik ve sürdürülebilir bir muhtevayla öğrencilerimizin kitap okumaya yöneltilmeleriydi ki, öğrencilerimizin
nezdinde büyük bir ilgi gördü. Bu sene bu kampanyayı sadece il merkezinde değil ilçeleri de içine alacak şekilde genişlettik. Ve kampanya son hızıyla devam ediyor. Kampanya'nın birinci ayının sonunda elde edilen veriler çerçevesinde veri kaydı girişi yapılan toplam 39 bin öğrencinin 76 bin kitap okuduğunu öğrenmiş olduk" dedi.

"Malatya Okuyor" kampanyasında elde edilen sonucun hiçbir değer hükmüyle ifade edilemeyeceğini belirten Saran, "Öğrencilerimizin "Malatya Okuyor" kampanyasında yaptıkları çalışma, tamamen kendi arzularıyla, kendi istek ve iştirakleriyle yaptıkları bir çalışma. Bunun yanında cezaevinde kalmakta olan mahkumlarımızın bu kampanyaya katılımlarını sağlayacak ve kendilerini sürekli yoğun bir okuma eylemi içerisine sokacak "Malatya Cezaevi Okuyor" kampanyasını başlatacağız. İş adamı Adnan Başdemir ile yaptığımız görüşme de, cezaevine hatırı sayılır bir bağışla burada mahkumlarımızın okuyacakları kitapları da temin edebileceğimizin mutabakatına vardık. Ama ben bu yapmış oldukları bağışın çok anlamlı olduğunu ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut ise, kampanya hakkında katılımcılara bilgiler vererek, "Kampanya'dan bu yıl daha güçlü bir şekilde çıkacağız. Çünkü bütün okullarımızı kapsama aldık. Hatta 1,2 ve 3. sınıfları da bu kapsama aldık. Geçen yıl kapsamda 5 proje vardı. Sayın Valimizin bilgileri dahilinde iki projeyi birleştirdik. "En iyi ben okuyorum" ve "En çok ben okuyorum" kampanyaları "En iyi ben okuyorum" adı altında uygulanmaya devam ediyor" şeklinde konuştu.

Malatya Girişim Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adnan Başdemir de, Yönetim kurulu olarak "Malatya Okuyor" kampanyasının içerisinde yer almak istediklerini söyledi. Başdemir, yaptığı konuşmada, "Yönetim Kurulu ve ortaklar olarak "Malatya Okuyor" kampanyasının içerisinde olmaya karar verdik. Ve bugün sizinle birlikteyiz. Artık klasik olmuş kitaplardan, hem doğu hem de batıdan seçerek, özellikle bir set haline getirdik ve Malatya'daki bütün okullarımıza hiçbir istisna bırakmadan bütün okulların
kütüphanelerine bugün birer tane hediye edeceğiz" dedi.

Malatya Girişim Grubu olarak sosyal sorumluluk projelerine destek vermenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Başdemir, "Malatya Girişim Grubu kurulduğu günden beri işin ticari kısmıyla beraber hep Malatya toplumunun, Malatya halkının sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını ön planda tutmuştur" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından okul kütüphanelerine konulmak üzere okul müdürlerine kitap setleri takdim edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız