SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya Okuyor'a Destek

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Topluluğu Toplum Gönüllüleri öğrencileri kitap oyup, Malatya Okuyor Projesi'ne destek verdiler.

Yıkılan eski belediye binasının bulunduğu alanda toplanan 25 kişilik İnönü Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Topluluğu Toplum Gönüllüleri, kitap ve gazete okudular.

Okuma etkinliğiyle ilgili basın mensuplarına açıklama yapan İnönü Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Topluluğu Toplum Gönüllüleri Başkanı Sinem Güp, "Teknolojinin ilerlemesiyle azalan kitap okuma oranına dikkat çekmek amacıyla burada bulunmaktayız.kitap okuma alışkanlığının arttırılmasını ve yaygınlaştırılmasını hedefleten bu etkinlikte biz üniversite gençleri başta olmak üzere yerel halkı da katarak bu konuya dikkat çekmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"Türkiye'de Dergi okuma oranı yüzde 4, kitap okuma oranı yüçde 4,5, Gazete okuma oranı yüzde 22, Radyo dinleme oram yüzde 25, Televizyon izleme oranı yüzde 94'dür.
Gelişmiş ülkelerde kişi başına düşen yıllık kitap alımı, ortalama 100 ABD doları, Türkiye'de ise bu rakam 10 ABD dolarının altındadır"diyen Sinem Güp, daha sonra şunları belirtti:

"Türkiye'de her 100 kişiden sadece 4,5 kişi kitap okuyor. Türkiye'de yüksek öğrenim görenlerin oranı 1965'e göre 14 kat arttı. Ama Yüksek Öğrenim mezunlarının kitap okuma oranı 1965'in de altında kaldı.

Kitap Okumak Neden Önemlidir? Okuyarak olayların ve gelişmelerin iç yüzünü öğrenen bir kişi, öncelikle kendine olan güvenini artırır. Bu ise aynı zamanda düşünce ufkunu geliştirip, geniş bir görüş açısı sağlayarak, olayları inceleme yeteneği kazandırır. Ayrıca okuyan kişiler çok okumanın beraberinde getirdiği zengin kelime dağarcığına sahip oldukları için, hikmetli ve etkileyici konuşarak hitap ettikleri kişilerde etki de uyandırırlar. Bu etki ise insanlarla ilişkileri güçlendirmekte, kişiye daha sosyal bir karakter kazandırmaktadır. Dahası, geniş kelime dağarcığı, insanın daha fazla kavramla düşünebilmesini de sağlar. Yani düşünce kapasitesini ve kültür düzeyini artırır. Boş zamanlarım, çoğu zaman hiçbir yararlı bilgi aktarmayan televizyon karşısında geçirmek yerine kitap okuyarak değerlendiren bu kişiler, edindikleri bilgi ve kültür sonucunda aynı zamanda toplum içinde etkin bir kişiliğe sahip olurlar. Tüm bu özellikler, kişilerin öncelikle kendileri için okumaları gerektiğinin çok önemi bir göstergesidir. Okuyarak kendini geliştiren kişiler ise elbette çevrelerinde gelişen olaylara da hakim olacak ve toplum içinde eğitim seviyesinde zamanla bir ilerleme sağlanacaktır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız