SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Okuyor"da Ödül Günü

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:54:46
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Okuyor Kampanyası ödül töreni düzenlendi. 

Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen ödül töreninde konuşan Vali Vasip Şahin, “Okuma kampanyası ve kitap fuarıyla Malatya okumayı toplumsal harekete dönüştürmüştür” dedi.

Şahin, 80 bin öğrencinin 89 milyon sayfa kitap okuyarak örnek hareket sergilediğini ifade ederek, okumanın önemini anlattı. Vali Şahin, “Bu dünyaya niye geldiğini bilmek ancak okumakla olur. Okuyan, ailesini, komşusunu, mahallesini, şehrini, ülkesini, dünyayı, varlığı daha iyi anlar” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut da, “Geçmişte bazı olumsuzluklarla gündeme gelen Malatya’mız artık okuyan insanların olduğu şehir olarak anılacaktır” diyerek, “Kitap dostu bir Malatya olgusu oluşturmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Bulut, Malatya Okuyor Kampanyası içerisinde cezaevi okuyor ve askıda kitap projelerinin de uygulandığını hatırlatarak, “Aralık ayından bugüne kadar Malatya Okuyor Kampanyası’na katılan öğrenciler, 89 milyon sayfa 937 bin 134 kitap okundu. Her öğrenciye bin 112 sayfa kitap düştü” ifadelerini kullandı.

Yazar Ahmet Turgut ise, "Okuyan insanların daha talihli olduğunu görüyoruz. Okuyan insan karşılıklı konuşmada daha seri konuşur ve kendine güvenir” diyerek, okumanın önemini anlattı ve başından geçen anılardan örnekler sundu.

Halk oyunları gösterisi ve müzik dinletisinin de yapıldığı Malatya Okuyor Kampanyası ödül töreninde, ilk okul kategorisinde, TOKİ ilk okulundan Tuberk Seçkin, orta okul kategorisinde, Ali Nahit Bozatlı Orta Okulu’ndan Hanifi Ağan ve lise kategorisinde Sümer Ticaret Lisesi’nden Sibel Çiçek birinci oldu.

Ayrıca okul olarak ise ilk okullar kategorisinde Ali Nahit Bozatlı ilk okulu birinci, ortaokullar kategorisinde Cumhuriyet Orta Okulu ve teknik liseler kategorisinde Kız Teknik Meslek Lisesi, Fen ve Anadolu Lisesi kategorisinde de Malatya Anadolu İmam Hatip Lisesi birinci oldular.

Dereceye girenlerden birincilere laptop bilgisayar ve başarı belgesi ile plaketlerini, Vali Vasip Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Güven, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Başsavcı Muzaffer Sayın, Yazar Ahmet Turgut, daire müdürleri verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız