SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Olarak İddialıyız Ama.."

0
Güncellendi - 2016-01-02 01:45:48
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da uzun yıllardan beri gündemde olan, ancak bir sonuca varılmayınca sayıları büyük oranda düşen ayakkabı imalatçıları için yaptırılacak olan siteye yönelik çalışmalar sürüyor. Ayakkabıcılar Sitesi ile birlikte Malatya’da bu sektörde önemli bir üretim ve istihdam sağlanacak.

Ayakkabıcılar Odası Başkanı Bülent Karakoç, “Malatya Ayakkabıcılar Sitesi için 2 yıldan beri bir çalışma yapıyoruz. Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanımız Şevket Keskin ve Esnaf ve Sanatkarlar Kredi kefalet kooperatifi başkanımız Ali Evren'in bu konuda girişimleri var. Bizde bu anlamda Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır ile bir görüşme yaptık. Bununla alakalı olarak Ayakkabıcılar Sitesi’ne 44 dönümlük bir alan tahsis edildi. Sitenin içerisinde 160 dükkan ve her dükkan alt ve üstlü toplam 150 metrekare olmak üzere işyerleri yapılacak. İşyerlerinin altlarında hem şovrum ve hem satış bölümü, üst katlarında ise imalat kısımları olacak. Büyükşehir Belediyesi alan ile ilgili olarak kamulaştırma çalışmasını yürütüyor ve toprak bedelinin bir kısmını esnaflar ödeyecek ve yapımının ise TOKİ tarafından gerçekleştirilmesini düşünüyoruz” diye konuştu.

Karakoç, “Malatya’da ayakkabı imalatı konusunda 1956 yılında odamız kurulmuş. Malatya’da 200-300 ayakkabı imalatçısı varken, bu sayı son yıllarda 100’e düşmüş durumda. Bununla alakalı olarak tabi mesleki anlamda yatırım yaparak ilerleyemediğimiz için, bir sitemiz olmadığı için, mesleği bırakanlar oldu, farklı mesleklere geçenler oldu. Esnafımız, ayakkabı imalatının geleceğini göremediği için bu işi yapmamaya başladılar. Eğer Malatya Ayakkabıcılar Sitesi'ni yaparsak ilimizde ayakkabı imalatı sektörü daha da gelişecektir. İnanıyoruz ki, bölgenin bir lokomotifi olacak. Çünkü Malatya olarak ayakkabı imalatında gerçekten iddialıyız. Çok iyi ustalarımız var, çok iyi sanatkarlarımız var. Ama yerleri kısıtlı olduğundan dolayı, ürettiği ayakkabıyı tanıtamıyor. Genelde İstanbul’a ve diğer büyükşehirlere hem fason, hem de kendi imkanları ile ayakkabı imalatı yapıp gönderen esnaflarımız var. Eğer Ayakkabıcılar Sitesi'ni kurarsak insanlara artık bir özgüven gelecek, biraz daha işlerine saygı duyacaklar, biraz daha dışarıdaki esnaflara karşı kredileri olacak. Çünkü bugün mevcut atölyeler 15 metrekare, 30 metrekare, 60 metrekare büyüklüğünde küçük küçük atölyeler. 2 ya da 3 dükkan birleştirerek atölyeler kurulmuş. Ayrıca sağlıklı ortamlar değil. Eğer Ayakkabıcılar Sitesi kurulursa üretime büyük bir katkı sağlayacağımızı düşünüyorum” diye konuştu.

Ayakkabıcılar Sitesi’nin kurulması ile birlikte tanıtım faaliyetlerine ağırlık ve fuar katılımlarına ağırlık vereceklerini ve bunu oda olarak üstleneceklerini belirten Karakoç, “Sitemiz içerisinde en az iki dükkandan oluşan, siteye ait olmak kaydıyla 300 metrekare büyüklüğünde bir tanıtım salonu açacağız. Burada hem tedarikçi firmalar tanıtımlarını yapacaklar, hem de üretmiş olduğumuz ayakkabı çeşitlerimizi sergileyebileceğiz. Ayrıca eğitim seminerleri düzenleyeceğiz. Ayakkabıcılar Sitesi’nde hem imalat yapacağız, hem toptan satış yapacağız. İmkanları olan esnafımız imalathanesine ürettiğini satabileceği küçük bir şovrumda yapabilecek. Ancak şuanda imalatçılarımız gerçekten çok sıkıntılı bir durumda. Ayakkabı imalatçılarımız merkezde yaklaşık 11 ayrı iş hanının içerisinde küçük dükkanlarda ayakta durmaya çalışıyor. Hepsi uygunsuz ortamlarda çalışıyor ve bu esnafımız perişan durumda. Ayrıca sermaye sıkıntıları var. Büyükşehir Belediyemizin ve diğer kurumların desteği ile Malatya’da ayakkabı imalatını ayağa kaldıracağız ve çalışmayı da başaracağımıza inanıyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız