SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Olayları Organize.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:25:27
A- A+ PAYLAŞ

TBMM Anayasa Komisyon Başkanvekili ve Meclis Darbeleri ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu Sözcüsü AKP Çankırı Milletvekili İdris Şahin, ''Sivas, Çorum, Kahramanmaraş ve Malatya olaylarındaki kurgunun tam olarak organize bir hareket olduğuna dair somut verilerle karşılaştık'' dedi. 

AKP Çankırı İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Danışma Meclisi toplantısına katılan Çankırı Milletvekili İdris Şahin, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Meclis Darbeleri ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu’nun Sivas, Çorum, Maraş ve Malatya olaylarına ilişkin incelemede bulunduğunu dile getiren Şahin, ''Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu olarak tarafımıza ulaşan bir kısım belge ve bilgilerden özellikle Sivas, Çorum, Kahramanmaraş ve Malatya olaylarındaki kurgunun tam olarak organize bir hareket olduğuna dair somut verilerle karşılaştık. O döneme dair dinlemiş olduğumuz sanıklardan ve o döneme dair belgelerden elde etmiş olduğumuz kanaat, kardeşi kardeşe kırdırma adına bir kısım gizli ellerin çok ciddi anlamda uğraş verdiğini ve çalışmalarından kısmen de olsa netice aldıklarını gördük. Halbuki bunlar hiçbir zaman arzulanan hadiseler değil, memleketin bir kısmında mezhepsel bir çatışmayı çıkartmayı ve bu noktada bu olayları körüklemek isteyenlere karşı milletimiz en güzel cevabı o gün de vermiş, bugün de çok şükür veriyor'' dedi.

Komisyon olarak tespitlerini rapor haline getirdiklerini hatırlatan Şahin, ''Biz yapmış olduğumuz tespitler sonucunda bunları bir rapor haline getirdik. Umuyor ve inanıyoruz ki bundan sonraki dönemde de bu bölgelerde kardeşin kardeşe kardırılmaması gerektiğine inanıyoruz. Ben ülkemizdeki bir kısım karanlık örgütlenmelerin üzerine gidildiği müddetçe bu ülkede çetelerin de olamayacağına, karanlık ellerin de arzularına ulaşamayacağını düşünüyorum'' diye konuştu.

Üzerine gidildiği takdirde hiçbir gizli olayın kapalı kalmayacağını kaydeden Şahin, ''Özellikle ülkemizde son dönemlerde var olan demokrasideki gelişme ve olayların faili meçhullerinin üzerine gidilmiş olması, bize gösteriyor ki bu ülkede yeter ki irade birliği ve istikrar olsun, karanlık olayların üzerine gidilsin, hiçbir şeyin gizli kalmayacağını ve her şeyin ortaya çıkabileceğini göstermektedir. Milletimizin birlik ve beraberliğinin en büyük hamurunu ve birlikteliğini oluşturan öğenin birbirimize olan sevgi, muhabbet ve kaynaşma olduğunu özellikle belirtmek istiyorum'' ifadelerini kullandı.

17 Nisan 1978 günü Malatya Belediye Başkanı Hamit Fendoğlu, gelini ve 2 torunu Ankara'dan gönderilen bombalı bir paketin patlaması sonucu ölmüş, daha sonra Malatya'da geniş çaplı olaylar meydana gelmiş, yüzlerce işyeri ve konut tahrip edilmişti. Bu olaylar, yakın tarihe "Malatya Olayları" olarak geçmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız