SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Ölü Şehir.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:15:44
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Kuyumcular Odası Başkanı Murat Özhüsrev, “Şuanda kayısı olmadığı için Malatya ekonomik anlamda ölü bir şehir” dedi. 

Kuyumcular Odası Başkanı Murat Özhüsrev, “1 aydır işler hakikaten kuyumcu sektöründe durmuştu. Ramazan Bayramı sonrasında biraz hareketlilik bekliyoruz. Bayramdan sonra ilk günde bu hareketlilik biraz kendisini gösterdi. Şunda altının gramı 86 TL, çeyrek altın ise 148 TL’den işlem görüyor. Düğün sezonu başladığı için bu dönem çeyrek altın satışında yoğunluk bekliyoruz” dedi.

Özhüsrev, “Ramazan ayı çok sönük geçti. Hiç beklemediğimiz gibi geçti. Eskiden yaz aylarında Ramazan günlerinde iş yoğunluğu çok fazlaydı, Almancı mevsiminden dolayı. Ama bu yıl çok iş yok, Almancılar genelde tatile gidiyor ve Malatya’ya gelmedikleri için biraz tabi sıkıntı yaşıyoruz. Bayramdan sonra işler açılır diye bekliyoruz. Altında şuanda yükselme gibi bir beklenti yoktur. Son 2 aydır fiyatlar aynı düzeyde gider. Krizler olmadığı takdirde altın fiyatları fazla değişmez. Cumhurbaşkanlığı seçimi var, onu bekliyoruz. Ülke inşallah daha güzele gider diye bir beklenti içerisindeyiz” diye konuştu.

Özhüsrev, “Bu yıl kayısı bizi çok vurdu, bütün Malatya’yı vurdu. Kuyumcu sektörü olarak kayısının dondan etkilenerek zarar görmesinden dolayı çok etkilendik. Bir de kayısının Malatya’ya faydasının çok olduğunu şu günler de çok iyi anladık. Önceden kıymetini pek kimse bilmezdi. Şuanda kayısı olmadığı için Malatya ekonomik anlamda ölü bir şehir” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız