SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Ön Planda"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:28:39
A- A+ PAYLAŞ
Milli Eğitim eski bakanı ve AKP’nin medya ve tanıtımdan sorumlu genel başkan yardımcısı Hüseyin Çelik Malatyalı basın mensupları ile bir araya geldi. Basın mensupları ile yaptığı sohbet toplantısında Malatya’nın sorunları ile yakından ilgilendiğini belirten Çelik, Özelleştirme İdaresinin, mülkiyeti kendilerine ait Yıldıztepe’deki 89 dönümlük alanın Malatya Belediyesi'nin olumsuz görüşüne rağmen büyük bir kısmını yapılaşmaya açması konusunu “Maliyeciler, hep almayı bilirler. Onlar için önemli olan paradır. Yörenin özelliğini göz önüne almazlar.” şeklinde değerlendirdi. Basın İlan Kurumu’nun (BİK) işleyişi hakkında da “BİK resmi bir kurumdur. Keyfi işlem yapamazlar. Varsa öyle bir durum gereken yapılır” ifadelerini kullandı.
 
Milletvekili Öznur Çalık,  2. Malatya Tanıtım Günleri çerçevesinde Ankara’da bulunan basın mensuplarını AKP genel merkezini gezdirdi. Gezide, basın mensupları ile  tanıtım ve medyadan sorumlu genel başkan yardımcısı Hüseyin Çelik’i bir araya getirdi.  Sohbet ortamında gelişen toplantıda, Malatya ve basının yaşadığı sorunlar masaya yatırıldı. Çelik, Malatya’nın AKP’ye olan büyük teveccühünü takdirle karşıladıklarını ve parti olarak Malatya’nın sorunlarını ön planda tuttuklarını belirtti. 
 
Bir  basın mensubunun,  “Malatya Belediyesi'nin olumsuz görüşüne rağmen, Özelleştirme İdaresinin mülkiyeti kendilerine ait bir alanın büyük bir kısmını yapılaşmaya açma kararı alması Malatya’da tepkiyle karşılandı. Bu kararın değiştirilmesi yönünde çalışmalarınız olacak mı?” şeklindeki AKP Genel Başkan Yardımcısı Çelik  “Konudan haberim var. Belediye Başkanı Çakır ve milletvekilimiz Öznur hanımın Maliye Bakanı ile bu konudaki hararetli tartışmaları sırasında konudan haberim oldu. Biliyorsunuz Maliyeciler hep almayı bilirler, Onların kitabında vermek yok. O nedenle ‘nereden ne koparabiliriz?’ düşüncesi egemendir maliyecilerde. Yörenin özelliği, önemi gibi kavramları önemsemezler. Malatya Belediyesi mücadelesine devam etmeli. Malatya Belediyesi'ne bu konu da elimizden gelen desteği vereceğiz” diye yanıtladı. 
 
Malatya’da yılbaşından itibaren faaliyete geçen Basın İlan Kurumu’nun (BİK) , işleyişi hakkında bazı sorunların yaşandığı konusundaki soruyu ise, Çelik, “BİK resmi bir kurumdur. Keyfi bir uygulama söz konusu olamaz. Varsa böyle bir uygulama bize bildirin. Takipçisi oluruz ve gerekeni yaparız. Ayrıcalıklı bir durum söz konusu olamaz” şeklinde yanıtladı. 
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız