SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya Ön Planda..'

A- A+ PAYLAŞ

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, ziyaretlerde bulunmak üzere Malatya’ya geldi. Bakan Ergün, Elazığ’dan karayoluyla geldiği Malatya’da ilk olarak Valiliği ziyaret etti. Vali Mehmet Ulvi Saran ve diğer ilgililer tarafından karşılanan Bakan Ergün, daha sonra Valilik makamında Vali Saran ile görüştü. Görüşmede AKP Milletvekilleri Mücahit Fındıklı ve Ömer Faruk Öz, Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile diğer ilgililer de yer aldı.

Bakan Ergün, basın mensuplarının çeşitli konulardaki sorularını yanıtlarken bazı illerin coğrafik konumlarıyla öne çıktıklarını Anadolu’da birçok ilin ise bir takım dezavantajlara karşın insan gücü ile gelişmesini sürdürdüğünü, bunlardan birinin de Malatya olduğunu söyledi.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, OSB’ler ve sorunlar konusunda hazırladığı dosyayı Bakan Nihat Ergün’e sundu. Erkoç, arıtma tesisinin kapasitesinin artırılması ile ilgil ihale yapıldığını, en düşük teklif veren firmayla sözleşme imzalanıp Bakanlığa sunacaklarını, mevcut kapasiteyi 2 kat artırıp 72 bin metreküpe çıkartmayı hedeflediklerini belirterek bakandan destek istedi.

Bakan Ergün Kayısıbirlik ile ilgili bir soruyu yanıtlarken, "Birliklerin yeniden yapılandırılmasıyla ilgili bir çalışmamız bulunuyor. İdari yapılarıyla ilgili ve borçlarıyla ilgili bu çalışmalarımız sürüyor. Kayısı en iyi şekilde değerlendirilmelidir. Ancak yanlış adımlarda atılmıştır. Bugün artık tek ürüne bağlı kalmadan alternatif ürünler de düşünmek gerekiyor. Tabii tek başına üretmekte yetmez. Bu ürünün pazarlanması da çok önemli. Bugün kayısıyı ABD’ye satıyorsak o ülkenin kayısıyı nasıl tükettiğini de bilerek pazarlamayı ona göre yapmakta fayda var." dedi.

Özelleştirme konusuna değinen bakan "Özelleştirme de geç kalınmıştır. Devlet yatırıma öncülük etmeli, etmiştirde. Ancak günü geldiğinde bunlar özeleştirilmelidir. Endişe etmemek lazım. Bunları kayıp olarak değerledirmemek lazım." diye konuştu.

BELEDİYEYİ ZİYARET..
Bakan daha sonra belediyeyi ziyaret etti ve belediye binası önünde zabıtalardan oluşan tören mangası tarafından karşılandı.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün’ü Malatya’da ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını belirten Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya’nın sanayi açısından bölgede gelişen bir şehir olduğunu söyledi. Teşvik yasasının bölgedeki sanayi ve ekonominin gelişmesine büyük katkısı olduğunu vurgulayan Başkan Çakır, katkılarından dolayı Bakan Ergün’e teşekkür ederek, Malatya ekonomisi açısından en önemli konulardan birisinin kayısı olduğunu belirtti.

Malatya’nın özellikle doğudan göç alan bir il olduğunu, aynı zamanda eğitimli göç verdiğini de bildiren Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Daha iyi hizmet vermek için, daha büyük kaynaklara ihtiyacımız var. Bu kaynaklar da özel teşebbüsün bölgemize gelmesiyle belki aşılabilecektir. Bu açıdan, organize sanayi bölgelerimizin gelişmesine acil ihtiyacımız var. Bu konudaki katkılarınıza teşekkür ediyor, desteklerinizin artarak devam etmesini diliyorum” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a görevinde başarılar dileyen ve Belediye Binası’nın hayırlı olmasını temenni eden Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Malatya’nın Anadolu’nun doğusunda önemli merkezlerden bir tanesi olduğunu söyledi.

Malatya’nın gelişme potansiyeli, birikimi, müteşebbis ruhu olan bir İl olduğunu kaydeden Ergün, “Malatya, şehir kimliğini her yere göre biraz daha üzerinde barındıran bu özellikleriyle ön plana çıkmış olan bir ilimiz. Tabi bunda belediyelerimizin de çok önemli payı ve rolü var. Çünkü yerel yönetimler bölgenin gelişmesinde, kalkınmasında çok önemli paya sahiptirler. Şehrin birçok noktadan yapılanmasını yerel yönetimler eliyle sağlıyoruz. Şehir merkezlerinde belediyelerin yapması gereken, şimdiye kadar yaptığı çok önemli faaliyetler var. Biz bu faaliyetleri son dönemde biraz daha artırdık. Belediyelere yeni görev alanları çıkardık” dedi.

Bakan Ergün, yerel yönetimlerin bir şehrin fiziki gelişimini sağlamalarının yanı sıra, sosyal, kültürel ve spor alanlarının oluşturulmasına, şehrin ekonomik gelişmesine ve demokrasi kültürünün gelişmesine katkı sunması gerektiğini söyledi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a başarılar dileyen Bakan Ergün, Belediye Başkanlarının bu özellikleri birer misyon olarak görmelerini istediklerini belirtti.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır ziyaret anısına Bakan Ergün’e kayısı kristali ile kuru kayısı hediye etti.

TSO'DA..
Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Malatya'da iş adamları ve esnafla biraraya geldi.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Hasan Erkoç'un ev sahipliğinde TSO'da gerçekleşen buluşmaya, Vali Ulvi Saran, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık, Mücahit Fındıklı, Ömer Faruk Öz, Mehmet Şahin, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren ve AK Parti İl Başkanı Mustafa Şahin katıldı. Bakan Ergün, Malatya'ya yapılacak Teknopark konusunda TSO'nun üniversiteye destek vermesini istedi.

TSO Başkanı Hasan Erkoç, kentin sanayisi hakkında Bakan Ergün'e bilgi vererek, bazı isteklerde bulundu.

İFTAR YEMEĞİ..
Sanayi ve Ticaret Bakanı Ergün, Malatya Aktif İşadamları Derneği'nin (MAKİAD) 15. geleneksel iftar yemeğine katıldı. Anemon Otel'de düzenlenen iftar yemeğine Bakan Ergün'ün yanı sıra Vali Ulvi Saran, AKP Malatya milletvekilleri Mücahit Fındıklı, Öznur Çalık, Ömer Faruk Öz, İhsan Koca ve Mehmet Şahin, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, MAKİAD Başkanı Ömer Fatih Nalçacı ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. Yemekte konuşan Bakan Ergün, "Hükümet olarak özel sektörümüze olan güvenimiz tamdır. Cumhuriyetten bu yana gerçekleştirilmiş büyük sanayileşme hamlesinin altındaki gizli kahraman özel sektörse, şimdi de hem küresel krizin bertaraf edilmesinden hem de cumhuriyetimizin 100. yılını kutlayacağımız 2023 Türkiye'sinin şekillendirilmesinde rol oynayacak baş aktör yine özel sektördür" dedi.

Hükümetin kriz sonrası için de çalışmalarda bulunduğunu aktaran Bakan Ergün, "Hükümet olarak krizin vurduğu alanları tek tek onarıyor, yeni döneme hazırlıyoruz. Kriz sonrasında Türkiye ekonomisini en iyi şekilde planlamak adına orta vadeli program hazırlıklarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Kriz sonrasında Türkiye'nin daha güvenilir bir liman olacağına inancımız tamdır" diye konuştu.

MAKİAD Başkanı Ömer Fatih Nalçacı, Bakan Ergün'e çini tabak hediye etti.

ESNAFLARDAN DOSYA..
MAKİAD'in geleneksel iftar yemeğine katılan Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün'e burada Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin ile Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren tarafından esnaf sorunlarının yer aldığı dosyalar sunuldu.

Bakan Ergün, sorunlarla ilgilenme sözü verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız