SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Önemli Bir Yere Sahip"

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:31:26
A- A+ PAYLAŞ
 
Türkiye'de yılda 38 milyona yakın meyve fidanı üretildiğini söyleyen Malatya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hamit Aygül, "Bu miktarın 5 milyon kadarı kamu kurum ve kuruluşları, kalan 33 milyon fidan ise özel kişi ve kuruluşlar tarafından üretilmektedir" diye konuştu. 
 
"ÖNEMLİ BİR YERE SAHİP"
 
Malatya'nın tarımsal yapısında meyveciliğin önemli bir yere sahip olduğunu söyleyen Aygül, "Malatya'da en çok yetiştirilen meyve türleri sırasıyla kayısı, elma, üzüm ve dut olup meyve ağacı sayısı 8 milyonun üzerindedir. Meyve yetiştiriciliği için iyi fidan gereklidir. Virüsten arındırılmış, kaliteli fidanlarla tesis edilecek olan meyve bahçeleri karlı yetiştiricilik için ilk adımdır. Ülkemizde her yıl 38 milyon civarında meyve fidanı üretilmektedir. Bu miktarın 5 milyon kadarı kamu kurum ve kuruluşları, kalan 33 milyon fidan ise özel kişi ve kuruluşlar tarafından üretilmektedir" ifadelerini kullandı. 
 
"KURSLARA AĞIRLIK VERECEĞİZ"
 
Açılan kurslarda toplamda 754 üreticiye sertifika verdiklerini dile getiren Aygün, "Arıcılıktan peyzaj bahçıvanlığına, hayvan yetiştiricilğinden süt hayvancılığa kadar birçok kurslar açtık. Bu yıl da kurslara ağırlık vereğiz. Açık ve Kapalı Alanlarda (Sera) Fidanlık Kurma Çalışmaları, Örtü Altında Fidan Üretim Teknikleri, Çıplak Köklü Fidan Üretim Teknikleri (Üretim Alanının Hazırlanması, ekim, dikim, sulama tekniği, ot alma, çapa alma, gübreleme, ilaçlama, söküm, seleksiyon, ambalajlama), Kaplı Fidan Üretim Teknikleri (Üretim alanının hazırlanması, ekim, dikim, sulama tekniği, ot alma, çapa alma, gübreleme, ilaçlama, söküm, seleksiyon, ambalajlama), Fidan Yetiştirmede kullanılan materyaller, Vegetatif ve Generatif Yolla Fidan Üretim Teknikleri, Orman Fidanı Üretim Teknikleri, Süs Bitkileri Fidanı Üretim Teknikleri, Meyve Fidanı Üretim Tekniği, Bağ Fidanı Üretim Tekniği, Aşılama ve Aşı Teknikleri Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin Üretim Teknikleri, Budama ve Form Verme, Topiary Sanatı Türkiye'nin Peyzaj Değeri Yüksek Bitkilerinin Üretim Teknikleri, Fidanlıklarda Görülen yabancı Otlar ve Mücadele Yöntemleri, Üretimin Çalışmalarında Gübreleme, Fidan Üreten Yerlerin Ruhsatlandırılması, Malatya'daki Özel Fidanlıklarda Teknik Uygulamalar." diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız