SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya Örnek İl Olacak'

A- A+ PAYLAŞ

Avrupa Peyzaj Sözleşmesi kapsamında, Türkiye’nin ilk projesi olan peyzaj44 kapsamında Ankara Rixos Grand otelde 1. Ulusal Uygulanabilirlik Koordinasyon Çalıştayı'nda konuşan TBMM İdare Amiri ve AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, pilot proje için Malatya'nın seçilmesinin doğru bir karar olduğunu bildirdi.

Öz'ün TBMM'deki sekreteryasından, konuya ilişkin yayınlanan bülten şöyle:

"Avrupa Peyzaj Sözleşmesi kapsamında, Türkiye’nin ilk projesi olan peyzaj44 kapsamında Ankara Rixos Grand otelde 1. Ulusal Uygulanabilirlik Koordinasyon Çalıştayı düzenlendi.

Çalıştaya ilgili Bakanlıkların kamu kurumları temsilcileri, TÜBİTAK, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Malatya Valiliği ve Belediyesi bünyesindeki kurum, kuruluş temsilcileri ile beraber Malatya Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz katıldı.

İl Ölçeğinde Peyzaj Karakter Analizi Ve Turizm/Rekreasyon Açısından Değerlendirilmesi (Peyzaj-44) Projesi I. Ulusal Uygulanabilirlik Koordinasyon Çalıştayı Proje kapsamında öncelikle genel ve Malatya İline yönelik çalışmaları hakkında bilgi ve görüşler sunuldu.

TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz’ün teşekkür ve selamlaması sonrasında pilot proje olarak Malatya’nın olmasının doğru bir karar olduğunu, Malatya’nın tarihi, coğrafi, kültürel, ulaşım ve turizm açısından özellikleri olan bir il olduğunu, Malatya’nın gelişmesine paralel olarak tabii dokusunun da tahrip edilmeden korunması gerektiğini vurguladı.

TBMM İdare Amiri Ömer Faruk ÖZ, 'Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan projelere, ar-geye ciddi önem vermektedir. Bunun en güzel örneği ar-ge ve projeler ayrılan payın yirmi kat arttırılmasıdır. Ülkemiz ne çektiyse, ne kaybettiyse plansızlıktan, programsızlıktan, ar-gesizlikten çok çekti çok. Maalesef birçok proje araştırma, inceleme yapılmadan çöpe atıldı.'dedi.

TBMM İdare Amiri Öz, 'Bu sözleşme bağlamında Malatya Pilot alanında yürütülen bu çalışma, il ölçeğinde ilk uygulama olacaktır. Malatya’daki doğal ve kültürel varlıkları aynı zamanda çirkin bir görünüm halinden de uzaklaştırılmalıdır. Bu proje ile Malatya’nın potansiyeli ve özellikleri ile farklı ve örnek bir il olacağına gönülden inanıyorum.' diye konuştu.

TBMM İdare Amiri ve Malatya Milletvekili Öz, 'Gelişmenin hız kazandığı Malatya’da çarpık kentleşmenin önüne geçilerek mevcut dokular bozulmadan korunma altına alınarak bu güzel ve özel ilimizin, Malatya’mızın çehresi bozulmadan değişecek, gelişecektir. Bu arada ortak akıl olan çalıştaya önemli bir öneride bulunmak istiyorum. Bu projenin üç yıldan daha aşağıya çekilerek proje sonuçlarının ülke politikalarıyla bütünleştirilerek, kamu birimlerinin de konuyla ilgili farkındalığı ve katılımı gerçekleştirilmelidir.'dedi.

TBMM İdare Amiri Öz konuşmasının sonunda Malatya’ya yapılacak her türlü yatırım ve desteğin yanında olduğunu hatırlatarak bu proje ile ilgili olarak her zaman destek vermeye hazır olduğunu, bu vesile ile düzenlenen çalıştayın ve projenin Malatya’ya, hatta ülkemize hayırlı olmasını diledi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız