SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya OSB de Teşvikte 6'ncı Bölge Oldu

0
Güncellendi - 2018-01-24 02:57:04
Malatya OSB de Teşvikte 6'ncı Bölge Oldu
A- A+ PAYLAŞ

"MALATYA CİDDİ ANLAMDA İVME KAZANACAK, İSTİHDAM VE ÜRETİM ARTACAK":  Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, “2012 yılından beri Teşvik Yasası kapsamında 4. Bölgede yer alan Malatya, Organize Sanayi Bölgeleri’nde yatırım yapanlar ise 5. Bölge teşvik desteğinde yararlanmaktaydı. Yapılan yeni düzenleme ile artık Organize Sanayi Bölgeleri’nde yapılacak yatırımlarda 6. Bölge teşviklerinden yararlanacak” dedi.

Malatya TSO Başkanı Erkoç, Resmi Gazete’de yayımlanan yeni uygulama hakkında verdiği bilgide; “Elde edilen kazanımın ilimizin yatırımlar ve istihdamı açısından yeni bir dönemin başlangıcıdır.  Cazibe Merkezleri Programı kapsamında yer alan ilimizin de Organize Sanayi Bölgeleri’nde gerçekleştirilecek yatırımlar 6. bölge şartlarında, 6. bölgede uygulanan desteklerde aynı oran, miktar ve sürelerde yararlanabileceklerdir. Bu uygulama ile sigorta primi, işçi desteği ve gelir vergisi stopajı desteği gibi desteklerde daha uzun süre yararlanacaklardır. OSB içindeki mevcut yatırımcılarımız da kapasite artımı ile desteklerden istifade edebilecektir.

Bu teşvik uygulaması ile Malatya’nın bölgedeki 23 il içerisinde huzur ve altyapısı en güçlü illerden birisi olarak geleceğe giden yolda yeni atılım ve yatırımlara vesile olmasını diliyorum. Malatya ciddi anlamda ivme kazanacak, ekonomik büyümeyi beraberinde getirecek, sektörel dağılımda artış sağlanacak, istihdam ve üretimimiz artacak.

Başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız ve Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Bülent Tüfenkci’ye ve hükümetimizin değerli üyelerine teşekkür ediyor, bu kazanımın ilimize, iş dünyamıza ve tüm halkımıza hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • Mantık (6 yıl önce)
    Sayın Başkan Malatya 6. Bölge değil. Türkiye'nin en cazip ili kabul edilsin.kanun çıkarılsn densinki bir tek Malatya ya yatırım yapılacak.ama sizinle olmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • AZİZ (6 yıl önce)
    Adam ne esnaf ne Sanayici adam kuyumcu Teşvik sanayiciye gelmiş ona ne Teşvik esnafa gelmemiş ona ne
    0
    0
    Yanıtla
  • Bek (6 yıl önce)
    gumruk bakani bile kayisinin muhatabi yok diyor siz kimin muhatabisiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (6 yıl önce)
    6. Bölge teşvikleri aşağıdaki gibidir hayırlı olsun başkan içeriğini söylememiş ben yazayım dedim KDV İstisnası Gümrük Vergisi Muafiyeti Vergi İndirimi % 50-55 Sigorta Primi İşveren Hissesi Desteği 12 yıl Yatırım Yeri Tahsisi Faiz Desteği 7 puan 10 yıl Gelir Vergisi Stopajı Desteği 10 yıl
    0
    0
    Yanıtla
  • Eksik ve yanlış bilgi
    0
    0
    Yanıtla
  • açarsan 6. bölge muafatnamesini yönetmenliği eksikmi .? görürsün eksikler varsa tamamla :)
    0
    0
    Yanıtla
  • ferhat (6 yıl önce)
    neden osb dışı esnaf degilmi bu organizedeki işyerleri zaten zengin yaptıgınız teşfiklerle zengini zengin yaparsınız osb dışınada 2. çocuk muamelesi yaparsınız bizlerede o teşfikleri verin bizde zengin olalım vergimizi ssk mızı işçi giderlerini zaten zor bir şekilde ödüyoruz Allahım bizlere yardım etsin ne diyeyim
    0
    0
    Yanıtla
  • Bahtiyar (6 yıl önce)
    Maşallah hasan baskanima neler neler yapmis abileri tekrar onu baskan yapacak aferin hasan baskanima
    0
    0
    Yanıtla
  • oktay (6 yıl önce)
    yaf he he .koltuktan bi kalkında esnafı gezin ne diyecek
    0
    0
    Yanıtla