SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya OSB'lere Yoğun Talep Var"

0
Güncellendi - 2016-12-02 20:45:57
A- A+ PAYLAŞ

Malatya I. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu toplantısı Vali Mustafa Toprak’ın başkanlığında bölge müdürlüğünde gerçekleştirildi.

Toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, diğer yönetim kurulu üyeleri Fatih Ilıcak ve Nevzat Diri ile Bölge Müdürü Remzi Yaşar ve teknik personel katıldı.

2016 yılı Kasım ayı Yönetim Kurulu Toplantısında gündeme ilişkin konular ele alınırken OSB'nin imar durumu, altyapı yatırımları ve yatırım için tahsis edilen parsellerin son durumu değerlendirildi. Yönetim Kurulu toplantısına Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci tarafından bölgeye yatırım için yönlendirilen İstanbul'dan bir yatırımcı da katılarak OSB'de yapmayı planladığı yatırımı konusunda bilgi verdi ve bölgeyi inceledi.

Vali Toprak, Malatyalı işadamlarının kendi memleketlerine yatırım yapmalarından memnuniyet duyduğunu ve bunun daha da artarak devam etmesi gerektiğini, kendilerinin de hükümet ve bakanlıklar ile milletvekilleri ve yerel aktörlerle birlikte bu konuda iş adamlarına her türlü desteği ve yardımı sağladıklarını söylerken işadamlarını Malatya’ya yatırım yapmaya beklediklerini ifade etti.

Vali Toprak, 3. Organize Sanayi Bölgesi olarak da bilinen 1. etap alanın yatırımcılara açıldığını, 173 hektar büyüklüğünde 66 sanayi parselinin yatırımcıların istifadesine sunulduğunu belirtti.

Vali Toprak, ayrıca bu alanda 1.etap doğalgaz altyapı çalışmaları için müşavir firmanın belirlendiğini, avam projeleri hazırlanıp ihaleye hazır hale getirildikten sonra en kısa süre içerisinde tevsi alan 1.etaptaki yatırımcıların da doğalgaza kavuşabilmesi için altyapı çalışmalarına ivedilikle başlanacağını ifade etti.

Faaliyetini sürdüren mevcut arıtma tesisinin tevsi alanda yatırımların başlamasıyla yetersiz kalacağından, yeni bir arıtma tesisinin yapılabilmesi için müşavirlik hizmetlerini yürütecek firmayla sözleşmenin hafta başında imzalandığını belirten Vali Toprak, yeni yapılacak arıtma tesisiyle çevreye daha duyarlı yeşil bir OSB'ye sahip olunacağını ve özellikle Şahnahan köyü çevresinde yoğun şikayetlere sebebiyet veren çevresel şikayetlerinde ortadan kalkacağını müjdeledi.

Toprak, devreye giren Etap 1 alanında kalan parsellerin ve yeni oluşturulacak Etap 2 alanlarında yeni açılacak sanayi parsellerinin orta, orta yüksek ve yüksek teknolojili ve katma değerli ürün üretecek yatırımcılarla buluşturulması ve bugüne kadar yapılmış 600 civarındaki yatırımcı başvurularının daha bir titizlikle incelenmesi için mevcut müracaatların güncellenmesi çalışmalarına başlandığını da dile getirdi.

Vali, geçtiğimiz aylarda Başbakan Binali Yıldırım'ın Diyarbakır'da açıkladığı ve aralarında Malatya’nın da bulunduğu 23 ilde başlatılacak Cazibe Merkezleri Programı kapsamında yatırım yapacaklara önemli müjde ve yatırım yapma fırsatı doğuracak açıklamalarda bulunduğunu hatırlattı.

Vali Toprak, son günlerde Malatya OSB'lerinde yatırım yapmak için yoğun bir şekilde arsa talebinde bulunulduğunu ve bölgeleri incelemeye gelindiğini, cazibe merkezleri projesinin daha devreye girmeden heyecanı ve beklenti fırsatları ile birlikte meyvelerini vermeye başladığını söyleyerek başta Başbakan Yıldırım, Bakanlar Kurulu üyeleri olmak üzere yatırımcılara ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Cazibe merkezleri programının uygulamaya geçmesi ile birlikte ilimizde daha önce yatırım yapan ve yapacak olan iş adamlarının Malatya'nın huzur ve güven ortamı ile uygun yatırım iklim ve fırsatlarından istifade ederek kazançlı çıkacaklarını belirten Vali Toprak ,olumlu ve güvenli bir ortamda yatırım yapmak isteyen, lojistiği ile ulaşım ağları ile tüm alt yapısı ile birikimli ve nitelikli iş gücü ile yatırımcıların gözbebeği haline gelen ve her türlü olanağın sağlandığı Malatya'da yatırımcıları yatırım yapmaya davet etti.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com- Bülten

osb1toplantisi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Murat (7 yıl önce)
    Malatyamiza elbette yeni yatirim ve yatirimci lazim. Ama Malatya halki ve Malatya yi idare eden yoneticiler başta sayin valimiz olmak uzere lutfen OSB ler bir elden gecirilsin. Adi uzerinde sanayi bolgesi olmasi gereken araziler nasil olurda kayisi bahceleri haline gelir anlamak mumkun degil. Sayin valim Osb tso gibi yerlere degil bu konuda yalniz size guveniyorum. Zaten bu hale buralari bunlar getirdi. Siz de bunlara uymazsiniz insallah...
    0
    0
    Yanıtla
  • YILMAZ (7 yıl önce)
    Arsayı ne zaman almıştır.? Arsa ne durumdadır.? Nasıl bir proje sunmuş kaç kişi istihdam edecekmiş.? Malatya haber bunu araştırıp yazmalı Önce Allah rızası için Sonrada sitenizin tarafsızlığı için Bu memlekete bunu borçlusunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • Kadim (7 yıl önce)
    Sayın valim adam gibi firmalara yer verinki bişeye yarasın.zamanında 1.ve 2.organizeleri verdiler kıytırk firmalara aslında firmada değil di çoğu.yani berbat ettiler.inşallah büyük kaliteli firmalara verilirde insanlarımz çalışır ekmek yerler.lütfen değecek firmalara verin buişle bizzat ilgilenin Sayın Valim.sakın MTSO ya bırakmayn buişi.
    0
    0
    Yanıtla
  • lütfi (7 yıl önce)
    sn. VALİM osb yönetimindeki adı gecen nevzat beyin hiç bir üretimi olmadığı halde ordaa yönetimde olması ve depo osb' nin malatyaya faydası getirisi ne olur G.antep ve kayseri osb lerdeki üretimle lütfen malatya osb yi kıyasslaayın saygılarımla
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (7 yıl önce)
    Fabrika yapacagiz diye alıyorlar ya depo ya gayrimenkul yatırımı olarak Malatya halkına geri dönüyor. ..Burası Türkiye her kılıfina uydur geç. ..
    0
    0
    Yanıtla
  • yavuz (7 yıl önce)
    Haberde ismi geçtiği için yazıyorum. Sayın valim Nevzat beyin OSB de üretim kapasitesi nedir.Arsasına dört duvar çevirip Depo yapan kişinin oradaki yönetime veya arsa talebine bakışı Depodan öteye gidemez. Önce yönetimi düzeltin.
    0
    0
    Yanıtla