SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya Oy Karşılığını Alamıyor'

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:37:58
'Malatya Oy Karşılığını Alamıyor'
A- A+ PAYLAŞ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya Merkez İlçe Başkanı Mehmet Ali Kaya, "Malatya, AKP iktidarına verdiği oyun karşılığını alamıyor" iddiasında bulundu. 

Parti binasında, partisinin MHP İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Gülay Coşkun ve parti yöneticileriyle birlikte basın açıklaması yapan MHP Malatya Merkez İlçe Başkanı Mehmet Ali Kaya, şöyle konuştu: "AKP, bildiğiniz gibi on yıldır iktidardadır. Bu iktidara Malatya'nın katkısı ise yüzde 70 oy oranıyla, Türkiye sıralamasında en önlerdedir. AKP’ye desteğin karşılığında ne almıştır? Kaç tane bakan, kaç tane müsteşar, kaç tane genel müdür? Bunların sayısını sizlerin takdirine bırakıyorum. Malatya'da kaç tane bölge müdürlüğü vardı, şimdi kaç tane?"

"Nasıl olsa oy veriyorlar. Hizmete ne gerek var düşüncesi hakim. Hizmete bakarsak iki alt geçit yapıldı. Bu alt geçitler Malatya için mi yoksa şehirler arası ulaşım için mi yapıldı? Malatya'ya getirisini yine sizlerin takdirine bırakıyorum. Ama götürdüklerine kısaca bakarsak saymakla bitmez" diyen Kaya, şunları söyledi: 

"Malatya'daki insanların birçoğunun babası veya dedesi, Şeker, Tekel, Sümer mensucat çalışanı olup, çocuklarını, torunlarını bu işletmeler sayesinde yetiştirdi. Sorarım size bunlar yerinde mi? Sizler de torun ve çocuklarınızı bu işletmeler sayesinde yetiştirebilecek misiniz? Hayır çünkü satıldılar. İyi de bu satışta elde edilen para ile Malatya'ya ne yapıldı ve bunları kim, nasıl, kaça aldı?"

Kayısı fiyatlarının düşüklüğünden de söz eden Kaya, "Malatya çiftçisine nasıl bir destek veriliyor. 5 kilogram kayısıyla 1 torba gübre alınırken, bu hükümetin desteği sayesinde 50 kilo kayısıya bir torba gübre alamıyoruz. Yine 10 kilogram kayısıyla 45 litre mazot alan köylü, şimdi 10 kilogram kayısıyla 5 litre mazot alıyor" ifadelerini kullandı.

Daha sonra konuşan MHP İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Gülay Coşkun ise, şunları kaydetti:

"Son günlerde tartışılan Türklük kavramının anayasadan çıkarılması gibi söylemler, milletimizi derinden yaralamaktadır. Oysa Türkiye Cumhuriyeti halkının yüzde 90’ının Türklük; hem öz kimliği, hem de vatandaşlık kimliğidir. Türk milletinin ‘benim kimliğim anayasadan çıkarılsın’ gibi bir talebi yoktur."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız