SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Malatya Özal'a Sahip Çıktı''

A- A+ PAYLAŞ

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölüm yıldönümü dolayısıyla Malatya'da bulunan eski bakanlar ve Özal'ın bürokratları, Malatya Belediyesi'ni toplu olarak ziyaret ettiler.

Özal'ın ölüm yıldönümü nedeniyle düzenlenen mevlid ve diğer etkinlikler için Malatya'da bulunan AKP Genel Başkan Yardımcısı Abdulkadir Aksu ile AKP Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık, Mücahit Fındıklı, İhsan Koca ve Mehmet Şahin, bir süre önce İzmir'de vefat eden Tevfik Barış için ağabeyi Görüş Gazetesi sahibi Cevdet Barış'ın evine giderek, başsağlığı dileklerini ilettiler.

Aksu, daha sonra Özal döneminin eski bakan ve bürokratlarının Malatya Belediyesi'ne yaptıkları toplu ziyarete katıldı.

Ziyarete ilişkin olarak Belediye Basın Bürosu'nca yayınlanan bülten şöyle:

"Malatya’nın yetiştirmiş olduğu en büyük devlet adamlarından, Türkiye’nin 8’nci Cumhurbaşkanı, merhum, hemşerimiz Turgut Özal’ın 17 ölüm yıl dönümü nedeniyle Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneğinin organize ettiği ve geleneksel hale getirilen Mevlide katılmak üzere Malatya’ya gelen konuklar Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı ziyaret ettiler.

18 Nisan Pazar günü gerçekleşen ziyarete Malatya Valisi Ulvi Saran, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, Ak Parti Malatya Milletvekilleri Mehmet Şahin, İhsan Koca, Mücahit Fındıklı, Öznur Çalık, Eski Devlet Bakanları Vehbi Dinçerler, Oltan Sungurlu, Hüsnü Doğan, Ekrem Pakdemirli, Mehmet Keçeciler, eski Malatya Valisi Saffet Arıkan Bedük, Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği Başkanı Galip Demirel ile çok sayıda konuk katıldı.

Ziyarette ilk olarak konuşan eski vali, hemşerimiz, Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği Başkanı Galip Demirel geleneksel mevlid’i Malatya’da yapmaya karar verdikten sonra bütün Malatyalıların kucak açtığını belirterek, “Ne kadar isabetli bir karar aldığımız ortaya çıktı. Malatyalılar merhum Özal için ellerini açıp mekanın cennet olsun dediler. Çok güzel bir gün oldu. Malatyalılar buraya gelenleri çok duygulandırdılar. Bu organizasyona destek veren Malatya Valisi Ulvi Saran’a ve Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a çok teşekkür ediyorum. Yeni Camii dolduran, dışarıda kalan binlerce Malatyalıya da şükranlarımı sunuyorum”dedi.

Eski Devlet Bakanları Vehbi Dinçerler, Oltan Sungurlu, Hüsnü Doğan, Ekrem Pakdemirli, Mehmet Keçeciler ve eski Malatya Valisi Saffet Arıkan Bedük’de, yaptıkları konuşmalarda Turgut Özal’ı her zaman andıklarını, Turgut Özal’ın gerçek bir lider olduğunu, Meselelere akıl yoluyla çözmeye çalıştığını, Türkiye’nin önünü açan vizyonunu ve ufkunu büyüten, Türkiye’nin çağdaş olması için Dünya’daki gelişimleri takip eden, sorun değil, çözüm üreten halktan bir insan olduğunu belirterek, “Malatyalıların Turgut Özal’la ne kadar gururlansalar azdır. Zaten Malatya mümtaz insanların yetiştiği topraklar. Rahmetli Özal Malatya’yı çok severdi. Malatya’yı cazibe merkezi haline getirdi. Bugünde gördük ki, Malatyalılar Özal’ı özlemişler, dualarıyla Özal’a sahip çıktılar. Bizlerde Malatya’da olmaktan dolayı mutlu olduk ve gururlandık”dediler.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu ise yaptığı konuşmada Turgut Özal’ın ölümünün bile insanları birleştirici bir unsur olduğunu belirterek, “Özal bugün Malatyalıları bir araya getirdi. İşte gerçek liderlik farkı buradan geliyordu. İnsana hizmet, Hakka hizmettir anlayışıyla da yeni bir çağ açmıştır”dedi.

Turgut Özal’ın sadece Malatya ve Türkiye değil, Dünya siyasetine damga vurduğunu belirten Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise Turgut Özal’ın Türkiye’yi farklı yerlere taşıdığını, Türkiye’nin zengin ve refah ülke olması için hiçbir fedakarlıktan kaçmayan, Türkiye’nin demokratikleşmesinin temel taşlarını atan, ender siyaset ve devlet adamlarından biri olduğunu söyledi.

Malatya Valisi Ulvi Saran da yaptığı konuşmada Turgut Özal’ın Malatyalıların gönlünde taht kurduğunu, Turgut Özal için düzenlenen her etkinliğe büyük ilgi gösterdiklerini belirterek, “Malatyalılar hemşerileri, merhum Özal’ı hiç unutmamışlar. Gelecek nesillere de Özal’ı anlatmamız gerekir. Bugün düzenlenen etkinliğe katılan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Başkanı Ahmet Çakır ziyarete katılan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu’ya, Eski Devlet Bakanları Vehbi Dinçerler, Oltan Sungurlu, Hüsnü Doğan, Ekrem Pakdemirli, Mehmet Keçeciler, eski Malatya Valisi Saffet Arıkan Bedük ile Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği Başkanı Galip Demirel’e kayısı ve kayısı kristali hediye etti."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız