SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya Özel Takibim Altında'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği (MASTÖB) tarafından İstanbul Polat Rönesans Oteli’nde düzenlenen geceye eşiyle birlikte katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Malatya’nın Türkiye’nin en önemli şehirlerinden biri olduğunu, Malatya insanının ülke için de kazanım olduğunu söyledi. Malatya’ya ve Malatyalıya övgüler yağdıran Başbakan Erdoğan, gecedeki konuşmasında değerlendirmeler yaptı, çalışmalarını ve yatırımlarını anlattı, önerilerde bulundu.

Atatürk, İsmet İnönü ve Turgut Özal'ın posterlerinin de salona asıldığı geceye, AKP Genel Başkan Yardımcıları Hayati Yazıcı ve Dengir Mir Mehmet Fırat, İstanbul Valisi Muammer Güler, Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Kadir Topbaş, Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ile çok sayıda davetli katıldı.

Büyük bir ilginin olduğu gecede ilk konuşmayı MASTÖB Başkanı olan eski bakanlardan Ahmet Karaaslan yaptı. Daha sonra sözalan Belediye Başkanı Cemal Akın yapılanları anlattıktan sonra Başbakana minnet duygularını ifade etti. Vali Halil İbrahim Daşöz de 1 milyonu Malatya’da, 1 milyonu da Malatya dışında yaşayan toplam 2 milyon Malatyalının bu insanı gücüyle ülke kalkınmasına büyük katkı sağladığını ifade etti ve bu arada şampiyonluk mücadelesi veren Malatyaspor için işadamlarından destek istedi.

BAŞBAKANIN KONUŞMASI..
Daha sonra kürsüye davet edilen Başbakan ise, şunları söyledi:

“İstanbul’daki Malatyalıların şahsında, belki hepsini sayamayacağım ama Hekimhan’dan Pütürge’ye, Arguvan’dan Akçadağ’a, Darende’den Arapgir’e bütün Malatyalıları selamlıyorum.

Ülkemizin her köşesinde her şehrinde olduğu gibi bu dayanışma gecesinde siz Malatyalı kardeşlerimle birlikte olmaktan duyduğum memnuniyeti özellikle ifade etmek istiyorum.

Bu toplantıları, milletimizin, memleketimizin dayanışma örneği olarak görüyor, bu dayanışma ruhundan, bu birlik tablosundan hepimizin güç aldığına inanıyorum.

Malatya, Türkiye’nin en önemli merkezlerinden biridir. Bölgesinin en önemli çekim merkezi olduğu gibi, Türkiye’nin en önemli şehirlerinden biri. Öteden beri yetişmiş insan gücüyle özellikle dikkat çeken Malatya, ülkemize kazandırdığı büyük değerlerle, İsmet İnönü’süyle, Turgut Özal’ıyla, gerçekten yakın siyasi tarihimize yön vermiş bu isimlerle, evet tarihe önemli kayıt düşmüştür.

Ülkemize kazandırdığı büyük değerlerle, dünya markası olan altın kayısısıyla, ekonomik potansiyelinin büyüklüğüyle, sosyal dokusunun sağlamlığıyla, ürettiği birinci kalite markalarıyla, bölgesindeki gelişmişlik düzeyiyle, milli ve manevi değerlerine sadakatle bağlı insanlarıyla benim gözümde Türkiye’nin en güzel, en karakteristik şehirlerinden biri.

Buradaki davetlilerin de şahitlik ettiği üzere, Malatya insanının güzelliği sadece Malatyalılar için değil, bütün ülkemiz için de büyük bir kazanımdır. Ülkemizin her şehrinin ortak ruhunu temsil eden İstanbul’un güzelliği de, binlerce yıllık edinilmiş birikimiyle, birbirinden farklı bu güzellikleri aynı anlamda toplaşmış olmak sebebiyle ayrı bir güzel. Zira İstanbul’da bu ülkenin hiçbir evladı gurbet duygusu, sahipsizlik duygusu hissetmez, hissetmemeli.”

MALATYA ÖZEL TAKİBİM ALTINDA..
“Gençliğimden itibaren, daha çok da İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığımdan beri, bütün şehirlerimizle, dolayısıyla Malatyalı ve özellikle de Malatya şehrinin bu güzel insanlarıyla yakından ilgiliyim. Hükümetimiz döneminde Malatya’nın meselelerini yakından izliyor, yatırımları da özel takibim altında. Bu tür toplantılarla şehirlerimizin meselelerini bir kez daha değerlendirme, hemşehrilerle kucaklaşma fırsatı buluyorum.

İstanbul’daki Malatyalıların, doğup büyüdükleri, ekmeğini yedikleri, suyunu içtikleri Malatya’ya nasıl bir sadakatle bağlı olduklarını, özellikle işadamlarımızın yatırımlarla Malatya için hayati öneme sahip değerler ürettiklerini, sosyal projeler geliştirdiklerini iyi biliyorum.

Hükümeti kurduğumuz günden bu yana bütünlüklü bir politika izlemeye, detaylara takılıp, ülkemizin bütünlüğünü gözden kaçırmamaya önem gösteriyorum. Açıkça diyorum ki, bu ülke için yüreği sevgiyle çarpan, emek ve değer üreten herkes, hepimiz mutlaka güç birliğine gitmeliyiz.”

BİRLİK RUHUNU YÜCELTİN..
“Siz değerli Malatyalılardan ricam şudur. Birlik ve beraberlik ruhunu yüceltmenizdir. Farklı çatılar altında, farklı meslek gruplarına mensup olarak, farklı ilçelerden, köylerden olabilirsiniz. Ancak, ne olur, her zeminde bütün vurgunuz, ortak aklı harekete geçirmeye, birlikte değer üretmeye olsun. Kalkınma ve refahın en önemli dinamiği unutmayın ki, insan unsurudur..

..Bugün bölgesel adaletsizliklerle başetmek için Türkiye Cumhuriyeti tarihi bir istikrar ortamına kavuşmuştur. Bu güven ve istikrar ortamını çok iyi değerlendirmeliyiz. Sivil toplum örgütlerine, şehirlerimizin gücünü birleştiren organizasyonlara büyük yer veriyoruz..

..Ankara’da, bir ayağı anadoluda olan bir meclis var. Özel sektör eliyle kalkınmayı model olarak ön plana alan, devletin de bütün gücüyle alt yapı hizmetlerine odaklandığı bu dönemi sizler çok iyi değerlendirmelisiniz. Türkiye hayallerine ve özlemlerine kavuşuyor. Çoğu gitti azı kaldı. Malatya ve Malatyalılar da hayallerine ve özlemlerine kavuşmalı diyorum. Bu memleket, bu vatan şu andaki sinerjiyi uzun yıllardan sonra ilk defa elde etti. “..

VERDİKLERİMİN TAKİPÇİSİYİM..
“Ben verdiklerimin takipçisi olarak biliyorum. Az önce Ahmet Bey (Karaaslan) barajlardan bahsetti, ve bu arada da ancak orada şantiyede çalışanlara yeter dedi. Bilmiyorum ama herhalde bir şantiyede çalışanların yıllık bedeli 36 trilyon değildir. Geçen yıl 3 baraja ödenen para 36 trilyondur. Bu yıl da en az 36 trilyonu aşacak bir yatırım bedeli Malatya’nın o barajlarına gidecektir, bu bir.

Geçen yıl bütçemizden buraya ayırdığımız rakam ile yıl sonunda ödediğimiz aynı olmamıştır. Ek ödeneklerle artırmışızdır.”

POLİTİKA YAPMANIN ANLAMI YOK..
Başbakan konuşurken, “Her baraja 1 milyar..” diye laf atan bir kişinin girişimi üzerine de daha sonra şöyle devam etti:

“Ben hükümet olarak yaptıklarımı anlatıyorum. Politika yapmanın anlamı yok. Eğer biliyorsanız konuşun. Benim bir de bir huyum vardır. O da şudur. İspata davet ederim, ispat etmediği zaman da halkıma havale ederim. Bu huyumdur.”

RAHMETLİ ÖZAL’DAN SONRA..
“Bu memleket, bu vatan bu sinerjiyi uzun yıllardan sonra ilk defa yaşadı. Rahmetli Özal’ın kapalı ekonomiden dünyaya açık bir ekonomi anlayışıyla yakaladığı bir sinerji vardı. Daha sonra içe kapalı bir dönem başladı. Eğer bu dönemi iyi takip edersek, dünyaya açık yeni bir dönem bizimle tekrar başladı. Şimdi biz dünyaya açık çalışıyoruz. Ve bunu hazmedemeyenler var. Başbakan Türkiye’de durmuyor ki diyorlar. Ben Ankara’da durmak için seçilmedim ki. 81 vilayeti dolaşacağım, dünyayı dolaşacağım. Bunun için işbaşına geldim. Benim ülkemde şu anda Başbakan olarak en az gittiğim ile 2 kere gittim. Cumhuriyet tarihinde başbakanların hiçbiri 81 ilin 81’ine de gitmemiş. Bunu da söylüyorum, belgeye dayanarak söylüyorum. Burda terör var, burda bu var.. Hiçbirisinin ayrımı benim kitabımda yok. Ben hepsine giderim. Şimdi kayıp yılları telafi ediyoruz. Birileri bu istikrar sürecine gölge düşürmek için var güçleriyle çaba sarfedebilir. Siyaseti millet aleyhine ama kendi lehlerine sonuç verecek şekilde eski usul yürütmek isteyenler imtiyazlarını kaybetmenin telaşını yaşıyorlar. Eski yaraları kaşıyarak Türkiye’yi zayıf bırakmaya çalışıyorlar. Ama hayır, Türkiye o eski Türkiye değildir.. Halkın tercihiyle Türkiye o karanlık tünelden çıkmış, aydınlığa kavuşmuştur..”

MALATYA’NIN ALT YAPISI VAR..
“..Bölgede ihtiyaç duyulan alt yapıya sahip bir şehir Malatya. Karayolu, demiryolu, havayolu ulaşım imkanlarıyla, doğal zenginlikleriyle birlikte düşünüldüğünde Malatya’nın çok daha ileri hamleler yapması gerekiyor.

Malatya Organize Sanayi bölgelerinin ve ihtiyaç duyduğu iş gücüyle kamu teşviklerini değerlendiren şehirlerimizden biridir. Açılışlar yaptım, temel atma törenlerine katıldım. İşadamlarımızın oradaki bu gayretleri devam ediyor. Sanayisi, sermaye birikimi, hammadde imkanları ve teknolojik gelişmelere gösterdiği uyum dolayısıyla Malatya çok daha ileri bir gelişmeyi hakediyor.”

MALATYA’YA YETMEZ..
“Ancak, ben burada hazır Malatyalıların İstanbul’daki ağır toplarıyla birarada olmuşken, çok önemli iki hususa dikkat çekmek istiyorum. Birincisi doğu ve güneydoğu anadolunun en gelişmiş şehirleri arasında yer almak Malatya’ya yetmez. Malatya’yı Türkiye sıralamasında daha yukarılara taşımalılar. Bunu başarmamız lazım. İkincisi Malatya’nın zengin gelişme potansiyelini sadece kayısı ile sınırlayamazsınız. Çok ciddi bir yanlıştır. Malatya dünyanın en kaliteli kayısısını üretiyor, doğru. Tüm dünyada bir Türk markası olarak Malatya kayısısı olduğunu cümle alem biliyor. Bu da doğru. Ben diyorum ki, bu imkanı tek imkan olarak görmeyin. Malatya aynı zamanda bir meyve cennetidir. Malatya’ya yapılan hiçbir yatırımın zayi olmayacağından emin olun. Daha açıkcası imkan sahiplerine söylüyorum. Doğup büyüdüğünüz şehre sahip çıkın ve yatırım yapın. Mutlaka dayanışma içinde olun, gücünüzü dağıtmayın.

Malatya’nın çevre illerle olan bağlantı yollarını açıyoruz. Hemen hemen şu anda bütün çevre illerle duble yollarla bağları kurmuş vaziyetteyiz, bir ilimiz hariç. Diğerini de tamamlayacağız. Yavaş yavaş artık ilçeler de başladı. Şehir merkezindeki gelişmeler başta olmak üzere organize sanayi bölgesinin süratle gelişmesi ve belediye hizmetlerinin artması ümit ve heyecan verici.”

ANLATILAN DEĞİL, GÖRDÜĞÜM..
“Az önce gerek Valim, gerek belediye başkanımız da ifade ettiler. Ben de özellikle Malatya’nın sanayi noktasında atacağı adımlar.. Mesela yaptığımız konutlarla Beydağı’nı çok farklı bir hale getirdik. Ve şimdi gecekondu bölgelerine doğru bitişmiş durumdaydı. Bunları gören birisi olarak konuşuyorum. Bana anlatılanı size anlatmıyorum, gördüm. O gece konduların arasından Beydağı’na çıktım, temel attım, sonra anahtar teslimine gittim, teslimini yaptım. 2 bin 300’ü aşkın konutu hamdolsun teslim ettik, daha devam edecek, bitmedi. Doğalgaza Malatya kavuşuyor artık. Artık Malatyalı kardeşlerim de, hanım kardeşlerim de insanca yaşamanın koşullarına kavuşuyor Malatya’da. İkinci organize sanayi bölgesi tamamlandı. 11 bin dönüm kendilerine yeni arazi ilave ettik.

Malatya-Elazığ arası 4 şeritli duble yol olarak tamamlandı. Malatya- Erhaç havaalanı yolunun yapımı devam ediyor. Onu şimdi özel idareden tamamen Bayındırlık Bakanlığı ve Karayolları vasıtasıyla bunu da inşallah bitireceğiz. Bütün Malatyalılar için büyük önem taşıdığını bildiğim Kayseri- Malatya yolu Gürün’e kadar tamamlandı. İnşallah kalan kısmını da önümüzdeki bu dönemde tamamlayacağız. Malatya-Kahramanmaraş yolunu da duble yol haline getiriyoruz. Bu arada şehrin havaalanı şimdilik ihtiyaca cevap verecek şekilde modern yapıya kavuştu. Bunu da bu dönemde açacağız. Malatyalıların yıllardır rüyasını gördüğü Beylerderesi Köprüsü nihayet bizim dönemimizde gerçekleşiyor.”

Geçenlerde sayın Valim, belediye başkanım, milletvekili arkadaşlarım hep birlikte geldiler. Şu anda Malatya’da bir hastane yapımı ile alakalı olarak oradaki durumu bize bildirdiler. Sağlık Bakanımızla konuyu görüştük. Şu anda inşallah yine Malatyamızda yer noktasında tahsisi yapıldı. Yaklaşık bir ikiyüz elli dönüm civarındaki bir arazinin üzerinde inşallah orada da Devlet Hastanemizin temelini atıyoruz, onu da başlatıyoruz.

Ama çok daha önemlisi eğitime verdiğimiz önem doğrultusunda Malatya’nın ilçelerinde derslik açma çalışmalarımız da hızla devam ediyor.”

MALATYASPOR BAŞARIR..
“Bir diğer adım, inşallah tabi Malatyaspor sizler de başarırsınız, takip ederiz. Geldiği yere tekrar dönsün deriz bir sporcu olarak. Bugün de galip geldiği için herhalde tersi olmaz. Malatya Şehir Stadı’nı mevcut yerinden dışarı almak suretiyle şehir merkezinde bir boğulmaya değil, daha ferah bir bölgeye getirmek suretiyle, daha modern bir şehir stadına Malatya’yı kavuşturalım istiyoruz.

Aynı zamanda Malatya’da inşallah Şeker Fabrikası arazisi içerisinde bir bölgede de Kapalı Spor Salonu ile çok amaçlı bir spor salonunu orada gerçekleştirmek suretiyle bir adım atacağız. Ama bunun yanında yine az önce söylendiği gibi de bir kültür ve kongre merkezini de Malatya’mıza kavuşturacağız. Bunun tahsisleri için gerekli talimatlar Milli Emlak’a ve ilgili bakanlıklarımıza verilmiştir. Buralarda geri durma lüksümüz yok.

Tabi ben bir teşekkürü burada yapacağım yine. O da şudur. Daha önce Malatyalı İşadamları Derneği’nin de Malatya’ya kazandıracağı sevgi evlerinin Türkiye’nin her yerinde bir model olarak anlatıyorum. Gerçekten çok çok anlamlı bir proje bu. Onun da toplantısını burda yapmıştık, burda sözleri almıştık. Ve o sözler de yerine geliyor, bundan dolayı da çok mutluyuz, kendilerine de teşekkür ediyoruz.”

BU TABLOYLA İFTİHAR EDİYORUM
“Şu tarihi bir gerçek. Yeter ki devlet, milletiyle kaynaşma halinde olsun. Yeter ki hep beraber bu ülkenin refahı, kalkınması, huzur ve güveni için yüreklerimizi ortaya koyalım, birleştirelim.

Malatyalı kardeşlerimizin yüreklerini nasıl birleştirdiklerini, nasıl bir dayanışma içerisinde olduğunu gösteren bu tabloyla, ben aziz milletimizin bir ferdi olarak gerçekten iftihar ediyorum. Artık umutsuz olmak için herhangi bir sebep yok. İnanıyorum ki, bu birlik ve beraberlik ruhuyla, milletçe elele gönül gönüle daha iyisini başaracak, birlikte kalkınan, bütün şehirlerimizle inşallah daha ileri gitmek bu dilek ve inançla sözlerime son veriyorum.”

PLAKET VE FORMA..
Başbakanın konuşmasının ardından, MASTÖB Başkanı Karaaslan kendisine bir plaket verdi. Malatyaspor Başkanı Haşim Karadağ da, üzerinde “R.Tayyip Erdoğan” yazılı 44 numaralı Malatyaspor formasını Başbakana hediye etti.

Gecede, AKP Genel Başkan Yardımcısı Mir Dengir Mehmet Fırat’a Belediye Başkanı tarafından, Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz’e de İstanbul Üniversitesi Rektörü hemşehrimiz Prof.Dr. Mesut Parlak tarafından birer plaket verildi.

HABER: Levent BARIŞ- Görüş

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız