SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Pandemi Sürecini Başarıyla Sürdürmüştür"

0
Güncellendi - 2020-05-11 19:10:20
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Berberler ve Kuaförler Esnaf Odası Başkanı Ramazan Toptaş beraberinde bazı Oda yöneticileri ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a teşekkür ziyaretinde bulundular. Ziyarete AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci de katıldı.

Ziyaret sırasında, kısa bir açıklama yapan Berberler Odası Başkanı Ramazan Toptaş, tüm dünya ile birlikte ülkemizde ve ilimizde de etkili olan korona virüs salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında iş yerlerinin bir süre kapalı kaldığını ifade ederek, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın bu süre içerisinde kendilerine çok yardımcı olduğunu söyledi.

Toptaş, “Bildiğiniz gibi bütün dünyayı kasıp kavuran bir virüs salgını var ve 21 Marttan beri de iş yerlerimiz geçici bir süre kapatılmıştı. Yaklaşık 50 gündür iş yerlerimizin kapalı olması nedeniyle büyük sıkıntılar yaşadık. Allah’a şükürler olsun Sayın Cumhurbaşkanımızın bir açıklamasıyla 11 Mayıs’tan itibaren üyelerimiz tekrar işlerinin başına geçecekler.

Ancak geçen bu 50 günlük süre içerisinde bize yaptıkları desteklerden dolayı bütün camiam adına öncelikle Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’a teşekkür etmek istiyorum. Ne zaman telefon açsak ve sıkıntımızın olduğunu söylesek bizleri hemen Belediyeye davet etti, işte gıda desteği olsun, maske desteği olsun ve daha söylenecek birçok şey var sağ olsunlar berberler, kuaförler ve güzellik salonları camiasına çok büyük bir destek verdi.

Bugün de buraya geliş amacımız Sayın Başkanımıza teşekkür içindi. Kendileri bugüne kadar bizlere yardımcı oldular olmaya da devam ediyorlar. Buraya geldiğimizde de bizim için sürpriz oldu bizlere dezenfektan hazırlatmışlar, huzurlarınızda bir kez daha camiam ve ekibim adına teşekkür ediyorum” dedi.

"Malatya, deprem ve pandemi sürecini başarılı bir şekilde sürdürmüştür"

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Biz yapmış olduğumuz çalışmalarda Malatya’yı bir bütün olarak değerlendiriyor ve her kesim ve kesitten insanlarımıza ulaşmaya gayret gösteriyoruz. Hakikaten Malatya 24 Ocak’ta bir deprem yaşadı. Depremin kriz yönetimini oluşturup, depremi en az hasarla atlatma gayreti ve çabası içerisinde, o deprem felaketini üzerimizden atmaya çalışırken pandemi diye tabir ettiğimiz salgın virüsle de karşı karşıya kaldık.

Bundan bütün dünya etkilendiği gibi ülkemizde etkilendi. Bu salgından dolayı hepimizin üzerine düşen sorumluluklarımız vardı. Devletimizin Yüksek Sağlık Şurasının ve yerelde Pandemi Kurullarının veya İl Hıfzısıhha Kurullarının almış oldukları kararları yerelde azami titizlikle uygulamaya çalıştık. Bu uygulamalar sonucunda Malatya; gerek deprem krizini yönetme, gerekse pandemi krizini yönetme noktasında çok güzel bir rol model örnek verdi. Dikkat ederseniz pandemi ile ilgili yapılan, alınan kararların uygulanması ve şehre teşmil edilmesi ve şehre teşmil edilirken de özellikle karantina olsun, izolasyon olsun, hijyenik koşullara uyma noktasında, ayrıca şehrin ihtiyaçları noktasında Belediyemiz büyük gayret ve çaba gösterdi.

Berberler Odası Başkanımızın da ifade ettikleri gibi bu süre içerisinde sadece berberlerimiz, kuaför ve güzellik salonlarımız değil bütün esnaflarımıza yönelik dezenfekte çalışmaları yaptık. Şehrimizde yaşayan ve şehrimizden gelip geçen herkese; taksici esnaflarımıza, minibüsçü esnaflarımıza, toplu taşıma araçlarından, toplu alanlardan, pazar yerlerinden bütün sivil toplum kuruluşlarına gerek maske dağıtımı noktasında gerekse hijyenik dezenfekte çalışmaları noktasında Belediyemiz büyük gayret ve çaba göstermiştir. Bu çabayı gösteren Belediye çalışanlarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum.

İşte bu çalışmaların neticesiyledir ki Türkiye’de 7 ile ki bunlardan biri de Malatya’dır tekrar giriş ve çıkışlar noktasında serbest bırakılmıştır. Bu nedenle Malatya halkına ne kadar teşekkür etsek azdır diyorum ancak; Malatya’nın bu yolda almış olduğu yolu bir rehavet unsuru olarak değerlendirmemiz lazım. Bundan sonraki süreçte de gerek kendi sağlığımız açısından gerekse toplum sağlığı açısından ve gerekse insanlığın genel sağlığı açısından gönüllü karantina, izolasyon ve hijyenik koşullar dediğimiz tedbirlere de azami derecede uyalım ki belirtildiği gibi Haziran ayından itibaren bu salgın hastalık durumunun dışına çıkması noktasında bu hassasiyetleri göstermemiz lazım.

Pazartesi gününden itibaren de berberlerimiz, kuaförlerimiz, güzellik salonlarımız tekrar açılacak ve işlerine başlayacaklar. Kapalı oldukları süre içerisinde bizler gerek gıda destekleri, gerek alış veriş çekleriyle olsun ve gerekse diğer maske ve dezenfektasyon noktasında olsun elimizden geldiğince berberimizin yanısıra tüm esnaflarımıza yardımcı olmaya çalıştık. Şu anda da devam ediyor bu çalışmalar hala.

Berberlerimizin 11 Mayıs itibariyle iş yerlerinin açılacak olması nedeniyle de çam sakızı çoban armağanı tüm berberlerimize arkadaşlarımız dezenfektan hazırlamışlar. Gerek berber ve kuaförlerimizin ve gerekse buraya gelen vatandaşların kullanması için dezenfektan ve maskeleri oda başkanımıza teslim ediyoruz. Umuyorum ki kendileri de bu hassasiyeti iş yerlerinde gösterirler.” şeklinde konuştu.

"Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz"

AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci de yaptığı konuşmada, 11 Mayıs itibariyle iş yerlerinin açılmasının tüm camiaya hayırlı olmasını dileyerek, “Bu küresel bir salgın olmakla birlikte Türkiye bu süreci çok başarılı bir şekilde yönetti. Bu süreçteki vaka sayıları ve ölüm oranları Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde bu sürecin ne kadar başarılı götürülmesi bakımından önemliydi. Gönül istiyordu ki hiçbir vatandaşımız hayatını kaybetmesin ama dünyadaki oralarına baktığımızda Türkiye almış olduğu tedbirlerle bu salgının üzerine ciddi anlamda gitti ve başarılı da oldu. İnşallah önümüzdeki süreçte de gerek vaka ve gerekse ölüm oranlarını tek haneli sayılara düşürmüş olacağız.

Gerçekten de ülkemizdeki birçok sektörde olduğu gibi berberler ve kuaförlerimiz de bu süreçte tüm esnaflarımız gibi etkilendiler. Bu sektörde çalışan esnaflarımız beden gücü ile çalışanlar. Dolayısıyla bu salgın nedeniyle yaşanan sokağa çıkma yasakları aynı zamanda alınan tedbirlerle bu iş yerlerinin kapatılması maddi ve manevi anlamda ciddi yordu ve yorgunluğu ve sıkıntıları giderme noktasında Hükümetimizin vermiş olduğu kredi destekleriyle, vergi ve prim borçlarının ötelenmesiyle ve gerekse yerelde Belediyelerimiz ki ben burda Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan’a özellikle teşekkür ediyorum. Gerçekten hem deprem hem de pandemi sürecinde sürekli esnaflarımızın yanında oldu.

Genelde baktığımızda Belediyelerimizde bu süreçten olumsuz etkilenmelerine rağmen ellerindeki imkanları zorlayarak önce vatandaş, önce insan diyerek herkese yetişmeye çalıştılar. Bu kapsamda zor durumdaki berber, kuaför ve güzellik merkezi esnaflarımıza karınca kararınca yardımcı olmaya çalıştılar. Bu anlamda kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum.” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

28 yorum yapılmış

  • Vatandaş (3 yıl önce)
    Kayısıdan aşı mı ürettiniz de salgın bitti açıklaması yapılıyor. Her gün 50 kişi hayatını hala kaybeder halde. yeni çıkan vaka sayısı 81 il genelinde 5-10 tane mi? Sosyal mesafe diye birbirlerinin dibine girmişler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Sürdürmüştür? Salgın bitti de bizim haberimiz yok hayırdır?
    0
    0
    Yanıtla
  • Necatin (3 yıl önce)
    Başkan malatyamız hatta türkiyemiz hatta tüm islam aleminin hatta dünyanın ve hatta tüm insanlığın umudu oldu...her işe yetişiyor maşşallah
    0
    0
    Yanıtla
  • Salih yılmaz (3 yıl önce)
    Bu yakinlık neden sosyal mesafe kurali ne yazıkki önemsememiş vali desen vali öyle belediye baskanı desen belediye baskanı sizin halka örnek.olmaniz gerekken siz sosyal mesafe kuralına uymuyorsunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 MALATYA (3 yıl önce)
    Sayın cumhurbaşkanınıza teşekkür edeceğinize sorgulayın. 18 yıldır topladığı vergilerle size 1 aylık bütçe bile ayırmamış. Halktan sms istemesine rağmen yine de size zorluk yaşatmış. Ve çıkmış hala minnet duyuyorsunuz. Çok yazık! Hele bir de belediye başkanınız var ki belediyeye 7 milyon tl motivasyon bütçesi ayırıyor ama size para yok!
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet koc (3 yıl önce)
    Fiziksel mesafe sıfır. Bir fotoğraf için değer mi?
    0
    0
    Yanıtla
  • nedim (3 yıl önce)
    Berberlerle ilgili alınan karararlar olumlu fakat uygulama kolay olmayacaktır. Ancak çalısanlara işe başlamadan önce ve devamında her hafta COVİD-19 testi mutlaka yapılmalıdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Osman (3 yıl önce)
    Başkanım özverili gayretli bol tanıtımlı çalışmalarınızdan dolayı sizleri tebrik ediyorum.Özellikle covid 19 aşısının sizin özverili çalışmalarınızla üretilebileceğine inanıyorum.Hatta aşının kutusunun üzerine kendi resminizi imzanızı reklamınızı koymanızı tavsiye ediyorum.Siz başta olduğunuz sürece bu corona bize gelmiyecektir.Çünkü sizler nerede bir tabela görseniz kendi isminizi veya resminizi koyduğunuz sürece bu corona sizden korkacak ve yeter artık diyecek oda kaçacaktır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent (3 yıl önce)Osman isimli kullanıcı yorumuna
    Yazan ellerinize sağlık .o kadar güzel yazmışsınız.kendileri k Çalıp kendileri oynuyorlar.birbirlerine plaket versin dursunlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yazıhanli (3 yıl önce)
    Ben başkanın yerinde olsam belli bir süre medyaya hiç çıkmam. Millet aç açıkta. Her gün böyle açıklama yaptıkça milleti kendinden soğutuyor. Bnece basın danışmanları da bunu bilerek yapıyor ki başkan oy kaybetsin. BASKAN HERGUN KONUŞTUKÇA OY KAYBEDİYORSUN!!!! Reklam kokan hizmetleri , panoları afişleri bu millet yemiyor artık. Bir süre bence uzaklaş. Millet seni merak etsin. Acaba başkan hangi hizmet peşindeki ortaya çıkmıyor diye merak etsin!!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • şenol (3 yıl önce)
    yurda ablamız candır
    0
    0
    Yanıtla
  • kadir (3 yıl önce)
    Başkanımızın sistemi yapılan her şeyi siyasi olarak sahiplenmek kendi partisinden devir aldığı belediyede bile şu kadar borçla aldım diyip siyasi kazanç elde etmek istedi kısmende başardı kendisi dışında tüm siyasi aktörler parayı çarçur etmişti ve bu borçlar nedeniyle düşündüğü yüzlerce proje yapılamayacaktı. Bir taşla bir kaç kuş vurma projesi zaman geçtikçe ortaya çıktı Tüm bakanlıkların yapacağı yatırımları gezerek tüm projeleri sahiplenip maske dağıtımında bile başkanın bu topa girmesi artık başkanın seçmen nezdinde popülerliğini azaltmıştır. Sağlık bakanının halk nezdinde popülerliğini artıran şey azmi, yönetim becerisi ve yapılan tüm çalışmaları siyaset üstü görmesidir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Aa (3 yıl önce)
    Sağlıkçılar çalışır, güvenlik görevlileri çalışır siyasetçiler reklam yapar. Hele başkan bunu iyi yapar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Talip (3 yıl önce)
    Başkanım Basın Yayın biriminiz için size bir Müdür önerim var haddim olmadan. Ziya. abimiz veya Harun abimiz. Çok tecrübelidirler. Tam size göre bir müdür olurlar. Allah gecinden versin düşene kadar yanınızda olurlar. Siz gidene kadar hergün çok yaşa padişahım derler. Sizi göklere çıkarırlar. Benden söylemesi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nihat (3 yıl önce)
    Başkanım dedem derdiki yavrum doğru söze yemin gerekmez. Bende diyorumki doğru işe reklam gerekmez. 5 kuruşluk işe 500 liralık reklam yapıyorsun. Reklam tabelalarını aziz mubarek ramazan ayında boy boy fotoğraflarınla donatıyorsun. Sonra Ramazanımızı tebrik edip ayet hadis paylaşıyorsun. Islam kamu imkânlarını şahsi işlerinde kullanma diyor. Hz. Ömer kendi işinde kendi mumunu yakıyormuş. Hocalar camide anlatıyor. Siz ne yapıyorsunuz milletin parasıni pulunu kendi reklamınız için çarçur ediyorsunuz. Ben su faturamı borçla yatırdim. Onu kendi reklamınız için harcadığınız için hakkımi helal etmiyorum. Dinime imanıma bi daha oy verirsem.
    0
    0
    Yanıtla
  • Oğuzhan (3 yıl önce)Nihat isimli kullanıcı yorumuna
    Bende bu durum bir tek benim mi garibime gidiyor diye düşünüyordum. Başganımız seçildiği günden beri bilbordlara dağa taşa her yere adını yazdırıyor dünya masraf gerek varmı? Maske bile el broşürü ile dağıtıldı gerek varmı? Korkuyorum şehrin girişlerindeki malatya tabelalarını kaldırıp kendi resmini adını takacak diye
    0
    0
    Yanıtla
  • Mikail (3 yıl önce)
    “ Hakikaten Malatya 24 Ocak’ta bir deprem yaşadı. ” nasıl bir cümledir ya :)) Allah Allah demek deprem oldu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Necati (3 yıl önce)
    Selahattin Gürkan hikaye okuyor. Bugün 20 dk.bekledim Trambüse bindim. Maskem olmadığı için almadılar. Sağolsun bir abla çantasından bir maske çıkardı abna verdi, poşette kalanıda şoföre uzattı ve kardeş olmayana verirsin milleti indirmeyin dedi. Ben maskemi düsürmüstüm, hatalıyım eyvallah. Peki milyonlarca maske dağıttığını iddia eden Belediye kendi toplu taşıma araçlarına birer paket bırakmayı neden akıl edemiyor. İnsan hali. Unutan olur, düşüren olur. Başkan şovu bırak milletin gönlüne dokun. Milletin gönlüne dokunabilmenin yoluda samimi olmaktan geçer. Ama nerdeeeee
    0
    0
    Yanıtla
  • Hacıcavcav (3 yıl önce)
    Telefonu olan herkes yorum yapıyo
    0
    0
    Yanıtla
  • Niye hesap makinasından mı yorum yapılıyor?
    0
    0
    Yanıtla
  • Hacıcavcav (3 yıl önce)muhammed isimli kullanıcı yorumuna
    Oooo süper bir beyin ? otur sıfır
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 yıl önce)
    Malatyalı bir hekim olarak bu görüntüden ve haberden utandım Corona salgınında sağlık bakanlığı ve bağlı sağlık kurumları ve çalışanları gece gündüz çalışsın bir kısmı ailesinden uzak dursun bir kısmı aynı hastalığa yakalansın berberler odası belediyeye teşekkür etsin. Berber arkadaşlara tavsiyem işlerini yaparken öncelikle kendilerini korumak için gerekli ekipmanları temin etmeleri ve gelen her müşteriden hastalık kapma ihtimalini unutmamaları. Bu tarz poz vermelerine gerek yok. Bir berber hastalığı taşıyosa gelen her müşteriye bulaştırabilir o yüzden dikkatli olmak lazım.
    0
    0
    Yanıtla
  • muhammed (3 yıl önce)
    Selahattin Gürkan daki su dağları tepeleri ben yarattım edaları nedir arkadaş? Ev yatağı evlat yüzü görmeden aylardır , nefes bile alamadan canını dişine katan fedekar sağlık çalışanları değilde , iki mahalleye reklamını yapmak için davul zurnayla maske dağıtan Gürkan sanki virüsü alt etmiş.
    0
    0
    Yanıtla
  • 2y (3 yıl önce)
    "Sosyal mesafe" de istisna olanlar başka kimler var acaba? Bilim Kurulu sürekli sosyal mesafe temel bir kural diyecek ama iş siyasilere gelince bu kural işlemeyecek ve sonra da vatandaşa kural vaaz! edilecek.Bu fotoğrafın bir izahı var mı? ...
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 yıl önce)
    He gardaş he körler sağırlar birbirini ağırlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • CORONA44 (3 yıl önce)
    Sayın tifenkçi EVDE KAL!!!!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Cengiz (3 yıl önce)
    Nerde sosyal mesafe...
    0
    0
    Yanıtla
  • elif (3 yıl önce)
    Pes vallahi pes. Ayıptır. Başımıza bu gidişle afet gelecek. Coronada başarıda mı Selahattin Gürkan’ın. İl sağlık , il emniyet, hastaneler, doktorlar hemşireler salgın oluşmasın diye emek veren herkes değil vatandaşlar değil Gürkan’mı başarmış. Depremi elini açarak durdurma başarısı salgını da üfürerek durdurma başarısı Gürkan’’ın. Bu kadar kibir hayra alamet değil.
    0
    0
    Yanıtla