SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya Platformu Toplandı

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:08:06
Malatya Platformu Toplandı
A- A+ PAYLAŞ

Bilgi Yolu Eğitim Kültür ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (BİLSAM) tarafından sekretaryası yürütülen Malatya Platformu toplantısı Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şubesi’nin ev sahipliğinde, Ramada Altın Kayısı Oteli’nde Malatya Platformu toplantısı gerçekleştirildi. Malatya ile ilgili çeşitli güncel konularının masaya yatırıldığı toplantıya Vali Vasip Şahin ve Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile birlikte kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. 

Suriyeliler ile ilgili kurulan Suriye komisyonu çalışmaları hakkında bilgi veren Halit Dağ, ''Konteyner Kente kalanların Ramazan ayında iftar programlarında şehir merkezinde misafir edilmesi etkinliklerinde toplam 16 bin 500 Suriyelinin katıldığını söyleyerek, yeni dönemde Suriyeliler için kışlık giyim ve ayakkabı kampanyası başlattıklarını'' söyledi.

Toplantıda konuşan Vali Vasip Şahin, Kasım ayında Malatya adına önemli iki tane etkinlik olacağını, bunlardan birisinin Malatya Film Festival, diğerinin de Ankara’da düzenlenecek olan Malatya Günleri olduğunu kaydetti.

Malatya’daki kampta kalan Suriyelilere yönelik çalışmalar hakkında da bilgi veren Vali Şahin, “Suriyelilerin kaldığı konteynır kentte bizim 36 tane dersliğimiz var. Bu dersliklere ilave olarak 8 tanede çadır kurduk. 44 tane dersliğimizde biz oradaki Suriyeli evlatlarımıza hem Arapça ve hem de Türkçe ders veriyoruz. Türkiye’de yaşadıkları için gelmişken Türkçeyi de öğrensinler diye hem Arapça ve hem de Türkçe program uyguluyoruz. Oradaki ailelere yönelik olarak çeşitli kurslar var. Özellikle hanımlara yönelik meslek edinme kursları düzenliyoruz. Sportif faaliyetlerin yürütülebileceği tesislerde yaptık. Hiçbir şeyi ihmal etmeden hizmet götürmeye çalışıyoruz. Şunu söyleyebilirim ki, şu anda bizim bu kampımız BM Temsilcileri tarafından ve uluslararası bazı sivil toplum kuruluşları tarafından hem Türkiye’de ve hem de Dünya'da örnek olarak gösteriliyor. Hatta zaman zaman buranın gelinip görülmesini tavsiye ediyorlar. Malatya olarak, Malatya’ya yakışını ve daha fazlasını yapmak durumundayız” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız