SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya Platformu' Toplandı

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:29:02
'Malatya Platformu' Toplandı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da kentin sorunlarına çözümüne yönelik çalışmalar yapması iddiasıyla sivil toplum kuruluşlarının katılımı ile oluşturulan ve ortak akıl ile çözüm üretecek olan Malatya Platformu, 3’üncü olağan toplantısını gerçekleştirdi. 

BİLSAM’ın organizasyonunu üstlendiği Malatya Platformu, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde Ramada Plaza Altın Kayısı Oteli’nde gerçekleştirdiği toplantıda, Malatya’nın büyükşehir olma yolunda önemli sorunlarını ve çözüm önerileri tartışıldı.

Toplantı öncesinde konuşan Bilgi Yolu Eğitim Kültür ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (BİLSAM) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İbrahim Gezer, “Malatya Platformu olarak 3’üncü olağan toplantımızı yapıyoruz. Bu toplantımızda Malatya’nın büyükşehir olma yolunda önemli sorunları ve çözüm önerilerini görüşeceğiz. Toplantımız bir anlamda sorun taraması gibi olacak” dedi.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ise, şehrin marka olabilmesi ve sorunlarını çözebilmesi için birlik ve beraberlik içinde olunması gerektiğine vurgu yaparak, “Türkiye’de marka olan şehirlerde ciddi anlamda birlik ve beraberlik görüyorsunuz. Çünkü şehri yönetenlerin, seçilmiş ve atanmışların müşterek bir masa etrafında şehrin sorunlarını tartışır olmaları gerekiyor. Çözüm arayışlarında da yine müşterek hareket edilmesi lazım. Önemli olan kurumların öne çıkmasından ziyade şehrin öne çıkarak, şehrin sorun ve problemlerinin üzerine hep birlikte gidilerek, istenilen sonuçların alınmasıdır” diye konuştu.

Konuşmaların ardından toplantının moderatörü seçilerek, gündeme ilişkin konu üzerinde görüşler alındı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız