SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya PMYO'da Derslere Başlandı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Recep Özmen, teknoloji devrinin gereği, gelişim ve hızlı değişim ile ortaya çıkan, yeni suç türleri ve suçlu profiline karşı polis memurlarının yetiştirildiğini söyledi.

Malatya Polis Meslek Yüksekokulu'nda 2007-2008 akademik yılının açılış törenine Vali Halil İbrahim Daşöz, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız, Belediye Başkanı cemal Akın, 2. Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Alaeddin Örsal, 2. Ordu İdari Kurmay Yarbaşkanı Kurmay Albay Lami Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ceyhun Ceylan, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, Yeşilyurt Kaymakamı Serdar Cevheroğlu, Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Recep Özmen, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile davetliler katıldılar.

Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Recep Özmen açılış konuşmasında, "Modern dünyada artık her kurum ve kuruluş profesyonel hizmet sunma, toplam kaliteyi yakalama ve bunu devamlı kılma çabasına girmiştir. Teknoloji devrinin gereği, gelişim ve hızlı değişim ile ortaya çıkan, yeni suç türleri ve suçlu profili, güvenlik hizmeti sunan kolluk güçlerinin de gelişimi takip, etkin ve profesyonel mücadele, yüksek kalitede hizmet sunabilme şeklinde yetiştirilmesini gerekli kılmıştır" dedi.

Vali Halil İbrahim Daşöz ise yaptığı konuşma da, "Eğitim bir ulusun en büyük ilgi alanı olmalıdır. Eğitime önem veren toplumlar çağdaşlaşamazlar ve bilgi toplumu haline gelemezler. Türk toplumunun güven ve düzeninin sağlanması eğitilmiş personel ile mümkündür. Polisimizin başarısındaki en büyük unsur, iyi eğitimin yanında, halkla sağladığı güven ortamıdır" ifadelerini kaydetti.

İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kılıç "Bireylerde ruh sağlığı gelişimi" konulu ilk dersi verdi. Prof. Dr. Kılıç, "İyi bir ruhsal dengenin, vücut sağlığı ile birlikte bir insanın arzulayabileceği şeylerin en değerlisi olduğunu hiç kimse inkar edemez. Genel sağlık kavramına katılmayan geçerli ruh sağlığı olmaz. Bu nedenle, ruh sağlığının tanımlamasını yapmakta oldukça zordur. Ruh sağlığı, bireyin öteki kimselerin ruh sağlığı ile uyuşabilen ölçüde vücut, zeka ve duyu bakımından en uygun gelişmesine izin veren bir koşuldur. Ruh sağlığı sadece fiziki hastalığın olmayışı değildir. Ruh sağlığı tüm olarak psikiyatrik bir konu değildir. Hastanın sınırlarını aşan, evin, okulun, stadyumun, caminin, fabrikanın, kışlanın bir cümle ile insan davranışını etkileyen her hangi bir kuruluşun veya kurumun içine gizlice veya sinsice sokulur ya da girebilir. Ruh sağlığını hedeflerinin başında, aile ve çocuk ilişkisi gelir. Ruh sağlığının, isterse en hafif şekli söz konusu olsa bile, erken önlenmezse, yani erken teşhis edilmezse kötü sonuçlar doğurabilir. Ruh sağlığı yerinde olmak demek, duygu, düşünce ile davranışlarda tutarlı olmak ve bağdaşım içersinde olmak demektir" ifadelerini kaydetti.

Tören polis marşının okunması ile sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız