SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya PMYO'da Eğitim Başladı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Polis Meslek Yüksek Okulu'nda, 2006-2007 öğretim ve eğitim yılı törenle başladı. Yeni eğitim yılında 491 polis adayının eğitim göreceği belirtildi.

Polis Meslek Yüksek Okulu Salonu'nda düzenlenen yeni eğitim yılının başlaması törenine; Vali Halil İbrahim Daşöz, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız, Belediye Başkanı Cemal Akın, Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Recep Özmen, askeri ve mülki erkan, bazı daire müdürleri, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Polis Meslek Yüksek Okulu görevlileri katıldı.

Vali Halil İbrahim Daşöz, törende yaptığı konuşmada, polislik mesleğinin önemini anlattı. Daşöz“ Sizlerinde bildiğiniz gibi güvenlik toplumlar için çok önemli bir unsurdur. Bu bakımdan polis teşkilatımız, jandarma teşkilatımız toplumlar için çok önemlidir. Bu durum dün böyleydi bugün böyle ve yarın da böyle olacaktır. Kısaca güvenlik teşkilatımız toplumsal düzenimizi sağlayan ve insanlarımızın can, mal, en önemli namus gibi değerlerinin güvenliğini sağlayan kuruluşlarımızdır. Bu durum Malatya’da da böyledir.

Malatya’da huzur ve güvenin sağlanmasında büyük gayret gösteren polis teşkilatımız, jandarma teşkilatımız ve onlara yardımcı olan diğer birimler burada huzur ve güvenin sağlanması için ellerinden geleni yapmaktadırlar. Tabi ki sizlerde bunları yapabilmeniz için burada alacağınız eğitim çok önemli. Bütün bu görevleri hakkıyla yerine getirebilmeniz yine bu okulda alacağınız eğitime bağlıdır. İnanıyorum ki sizler burada en iyi şekilde eğitileceksiniz. Tabi sizler her alanda iyi yetişmiş olarak toplumları koruma görevine başlayacaksınız. Bu nedenle kendinizi iyi yetiştirin“ dedi.

Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Recep Özmen ise, "Modern dünyadaki hızlı gelişim, suç ve suçlu profilinde yeni değişmeler meydana getirmiştir. Suçluların, 21.yüzyıl teknolojisini kullanarak yeni suç türlerini ortaya çıkarması, bunlarla mücadele edecek ve başarılı olacak güvenlik güçlerinin de etkin, profesyonel ve yüksek kalitede hizmet sunacak şekilde yetiştirilmesini gerekli kalmıştır"şeklinde konuştu.

Özmen, öğrencilere hitaben de, "Zamanınızı en iyi şekilde değerlendirip, yarının sorunlarına çözüm getirecek aydınlık Türkiye'nin bilgili, modern, araştıran, çok okuyan, insan haklarına saygılı, halkın desteğini almış, korkulan değil, güven veren polis olmak için var gücünüzle çalışmanız gerekmektedir" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız