SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya Polis MYO'da Mezuniyet Töreni..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Polis Meslek Yüksek Okulu’nun 3. Dönem mezunu 198 polis adayının yemin ve diploma töreni yapıldı. Yemin ve diploma töreninde konuşan Vali Osman Derya Kadıoğlu, “ Hızla değişen ve gelişen dünyamızda geri kalmamak, varlığını devam ettirebilmek ve yenilikler ortaya koyabilmek için düzenli ve sistemli çalışmanın büyük bir önemi bulunmaktadır” dedi.

Polis MYO kampüsünde düzenlenen törene; Vali Osman Derya Kadıoğlu, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tuncay Çakan, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Abdulkadir Gündem, Yeşilyurt Kaymakamı Serdar Cevheroğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Sırrı Günaydın, Emniyet Müdür Vekili Mustafa Türe, İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof.Dr. Mustafa Kılıç ve Prof.Dr. Hasan Küçükbay, Malatya eski belediye başkanı Mehmet Yaşar Çerçi, bazı ilçe ve belde belediye başkanları, daire müdürleri, mezun olan polis adaylarının yakınları ile diğer davetliler katıldılar.

Vali Kadıoğlu, Malatya Polis MYO’da düzenlenen törendeki konuşmasında, “ Unutmayınız ki, çağımız bilgi çağıdır." dedi ve şöyle devam etti:

“ Bu değişimleri takip edebilmek ve gerisinde kalmamak için sürekli çalışmanız ve kendinizi yenilemeniz gerekmektedir. Çalışan ve kendini sürekli yenileyen polis bilgili polistir. Bilgili polis güçlü polis demektir. Güçlü polis ise güçlü devletin ta kendisidir. Şuna inanıyorum ki, görevinizi çağımızın sosyal ve kültürel şartlarına uyum sağlayarak halkla daima iyi ilişkiler içerisinde, insan haklarına saygılı , bu milletin mutluluğu için çalışan , vatan ve millet menfaatlerini kendi menfaatlerinin üzerinde tutan ve devlet otoritesini zaafa uğratmadan yerine getirecek, arzuladığımız kültürlü, çağdaş ve aydın Türk polisi modelini oluşturacaksınız”

Malatya Polis MYO Müdürü Recep Özmen de törendeki konuşmasında,” Yaşanan hızlı gelişmeler ve teknolojideki büyük ilerlemeler sonucu yaşlı yerküremiz köklü değişiklikler geçirmiş ve küresel bir köy haline gelmiştir” diyerek şunları belirtti:

“Bilim ve teknolojide yaşanan bu hızlı gelişmeler sosyal hayatı, hayat tarzını ve toplumun güvenlik ihtiyacını da değiştirmektedir. Suç örgütleri sürekli yeni taktikler geliştirseler de yine güvenlik güçlerince delilleriyle birlikte yakalanarak adli mercilere teslim edilmektedir.

Halkın desteğini arkasına almayan polis teşkilatının başarılı olma şansı asla yoktur. Halkın desteğini kazanmanın tek yolu ise tarafsız, önyargıdan uzak, adil ve insan haklarına saygılı bir görev anlayışı ile halkla ilişkileri geliştirmekten geçer.

2 yıllık süre içerisinde sizleri, başta Anayasa olmak üzere yasalara ve insan haklarına saygılı, ulusal değerlere, Ulu Önderimizin kurduğu Cumhuriyet ile koyduğu ilke ve inkılaplara gönülden bağlı, yaşamın her kesitinden disiplinli, korkulan, çekinilen değil, güvenilen polis anlayışı ile herkese eşit mesafede duran, her türlü siyasal, dinsel, etkin önyargıdan uzak birer polis olarak eğitmeye çalıştık”

Dönem birincisi Ünal Akın da yaptığı konuşmada, “ Ey büyük Atatürk.. 3.Dönem mezunları olarak kurmuş olduğun demokratik laik Cumhuriyeti koruyacağımıza onu yükseltmek ve yüceltmek adına canımızı feda etmekten çekinmeyeceğimize manevi huzurunda söz veriyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından dereceye dereceye girenlere diploma ve ödülleri Vali Osman Derya Kadıoğlu, Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tuncay Çakan ile diğer davetliler tarafından verildi.

Tören polis adaylarının yemin etmelerinin ardından sona erdi. Yemin törenin ardından mezun polisler keplerini fırlatırken, törene katılan aileleriyle mezuniyet sevincini paylaştılar.

HABER: Selahattin GÖKATALAY

FOTO: Selahattin GÖKATALAY (Görüş)- İHA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız