SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya POMEM'de Mezuniyet Heyecanı

0
Güncellendi - 2018-07-20 04:16:50
Malatya POMEM'de Mezuniyet Heyecanı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Polis Meslek Eğitim Merkezi'nde (POMEM) 348  polisi adayı için mezuniyet töreni düzenlendi.

Malatya POMEM'de Mart ayında başlayan 4 aylık eğitim sürelerini tamamlayan 348 polis adayı için mezuniyet töreni düzenlendi. Törene Vali Ali Kaban, 2. Ordu Harekat Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Hançeri Sayat, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Turan, Emniyet Müdürü Ömer Urhal, İl Jandarma Komutanı Albay Şerafettin Yılmaz, Malatya Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Faruk Nalçacı, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan,  Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, STK temsilcileri ve aileler katıldılar.

Malatya POMEM  sahasında gerçekleşen törende 21. dönem birincisi Bülent Aydın, yaş kütüğüne dönem plaketini çaktı.

-“Üniformanız ve silahınız milletin emanetidir”

Malatya Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Faruk Nalçacı törendeki konuşmasında, “İnanıyoruzki iyi yetişmiş bir polis, hem devlet için vatandaşa hizmet götürmede etkili bir yol, hem de vatandaşın zor anında sığınabileceği bir limandır. Bugün bizler ne yapacağını bilen, dersine iyi çalışmış, hukukun temel ilkelerini özümsemiş, milli ve ahlaki değerlere sahip, kendini devamlı geliştiren ve yenileyen, devletine ve yasalarına koşulsuz sadakatle bağlı polis memurlarını Emniyet Teşkilatına kazandırmanın mutluluğunu ve huzurunu hep birlikte yaşıyoruz. Bugünden sonra sizler Türkiye Cumhuriyeti devletinin yılmaz, yorulmaz ve sadakatli birer koruyucusu, binlerce yıllık bu soylu ve yüce milletin hizmetkarı olacaksınız.” dedi.

Nalçacı, “Kimliğiniz, üniformanız, silahınız ve sahip olduğunuz yetkiler aziz Türk milletinin sizlere birer emanetidir.  İçinde bulunduğunuz dönem de ülkemiz genelinde kaos ortamını yaratmak isteyen terör örgütleri ve her türlü propagandayı yaparak bu örgütlere ortam sağlayan nifak çetelerinin varlığı karşısında sizlere düşen görev hiç durmadan yılmadan çalışmak, her zaman doğrunun sesi ve aynı zamanda dürüst olmaktır.” ifadelerini kaydetti.

-“Millet olarak haklı beklentimiz olacaktır.”

Polis Akademisi Güvenlik Bilimleri Enstitüsü Müdür Vekili Prof. Dr. Bayram Ali Soner ise törendeki konuşmasında şunları söyledi; “Sizlerden en büyük beklentimiz sadece ve sadece milletimizin ve devletimizin polislere olarak görev yapmanız, vazifelerinizin gereklerini yerine getirirken bundan başka hiçbir zümre, grup yada toplumsal kesime bağlılık ve itaat hissetmemenizdir. Bağlı olduğunuz yegane otorite devletimizin sarsılmaz otoritesi ve rehberiniz de Cumhuriyetimizin kanunları olmalıdır. Bu anlamda kendinizi bu milletten ve devletten başka hiçbir güce karşı hükümlülük altında hissetmemeniz, millet olarak haklı beklentimiz olacaktır.”

-“Millete hizmet ve devlete sadakat esası”

Vali Ali Kaban, geçmişte Emniyet teşkilatını eline geçirmek ve kirli emellerine alet etmek isteyenlerin ortaya çıktığını belirterek; "Bunların sonuncusunu da yaşayalı çok olmadı. Geçmiştekiler ve en son yaşadığımız dahil olmak üzere ortaya çıkacak olan ve bu değerli teşkilatı ele geçirmek isteyen kötü güçlere karşı sadece milletine hizmet ve devletine sadakat esası üzerinden bundan sonraki yaşamını planlaması, ona göre bir sürecin devam ettirilmesi gerekmekte."

Törende konuşmaların ardından polis adayları yemin ederek kep attı. 

Tören sonrası polis adayları ile aileleri günün anısına fotoğraf çektirdi.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

FOTO: Yeni Malatya Gazetesi- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • serdar aslan (5 yıl önce)
    Mağrur vakur duruşları 3 ay sonra vatandaşa tepeden bakan , memleketi ben yarattım maksimum kibir bilumum hava şeklinde değişir çoğunun.Ne yazıkki bazıları öyle oluyor
    0
    0
    Yanıtla
  • kombi servisi (5 yıl önce)
    Allah yollarını açık etsin.Nice mutlu günler nasip ettirsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Aydın Gökalp (5 yıl önce)
    Vatana millete devlete ve mezunlara hayırlı olsun...
    0
    0
    Yanıtla