SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya Sağlık Merkezi Olacak'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya milletvekili ve partinin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Öznur Çalık, Anayasa değişikliği konusunda, "Anayasa değişikliğine, dolayısıyla demokratikleşmeye olur vermeyen siyasi partileri halkın vicdanına havale ediyoruz" dedi.

AKP Malatya İl Binası Salonu'nda haftanın nöbetçi vekili olarak Halk Günü'nde vatandaşların sorunlarını dinlemeden önce basın açıklaması yaptı. İl başkan yardımcısı Mahmut Özer'in konuşmasından sonra gündemdeki konulara temas eden Malatya milletvekili Öznur Çalık, kalp krizi geçirmesi nedeniyle Turgut Özal Tıp Merkezi'nde tedavi gören İl Başkanı Mustafa Şahin'e geçmiş olsun diyerek, "Şu anda kontrol altında tutmak amacıyla yoğun bakımda. Kendisiyle görüştüm, çok iyi" dedi.

Konuşmasında önce Anayasa değişikliği konusunda görüşlerini açıklayan Çalık, "Anayasa değişikliğine, dolayısıyla demokratikleşmeye olur vermeyen siyasi partileri halkın vicdanına havale ediyoruz" şeklinde konuşup, Anayasa'da yapılacak olan değişiklikleri özetle dile getirdi. Komisyon çalışmaları başlayan anayasa değişikliğinin bir hafta veya 10 gün içinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne getirileceğini ifade eden Çalık, "Anayasa değişikliğinde, toplumsal mutabakatın sağlanacağını ümit ediyoruz"
ifadelerini kullandı.

"MALATYA'YI BÖLGEDE SAĞLIK TURİZMİNİN MERKEZİ YAPACAĞIZ"
Yerel konulara da temas eden Öznur Çalık, sağlık alanında hemşire ve ebede Türkiye 2'ncisi, diğer sağlık personelinde Türkiye 16'ncısı ve sağlak alanında genelde ise Türkiye 6'ncısı olduklarını belirtip, daha sonra şunları söyledi:

"Şehrin doğu tarafından Turgut Özal Tıp Merkezi ile, şehrin batısında önümüzdeki günlerde şeker arazisinde temelini atacağımız 850 yataklı devlet hastanesiyle ve özel hastanelerimizle Malatya'yı bölgede sağlık turizminin merkezi yapacağız."

Beydağı eteklerinde uygulanacak olan kentsel dönüşüm projesinde evlerin fiyatının yüzde 25 arttırılacak ve konutların da fiyatının da yüzde 40 düşürülerek orada yaşayan vatandaşlara yardımcı olmaya çalışıldığını ifade eden Öznur Çalık, "Milletimizi üzmeden ve vatandaşın hakkını yemeden Malatya'yı yaşanabilir bir il yapmak istiyoruz" dedi. Çalık, 360 adet fakir vatandaşlara yapılan sosyal konut sayısını da bine tamamlanması konusunda söz aldıklarını da tekrarladı.

OKUL ZİYARETİ
Bu arada Milletvekili Öznur Çalık, öğrencilerin daveti üzerine Hacı Hüseyin Kölük Ticaret Anadolu Lisesi İzci Grubunu ziyaret etti.

Çalık, Milli Eğitim Bakanlığı Çanakkale İzci Kampındaki Programda öğrencilerin kendisini görerek davet ettiğini ve kendisinin de bu davet üzerine okula geldiğini ifade etti.
Okul İzci lideri Ömer İlhan ve izci öğrenciler kendi aralarında aldıkları gemi maketini Çalık'a hediye ettiler. Çalık'a bir de plaket verildi.
Z
iyarete Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut'ta katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız