SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Sağlık Turizmi Merkezi Olacak"

0
Güncellendi - 2016-09-08 15:44:56
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, “Malatya’yı sağlık turizminin merkezi yapacağız” dedi.

Basın İlan Kurumu (BİK) Malatya Şube Müdürü Nihat Abacı, İnönü Üniversitesi Rektörlüğü’ne seçilen Prof. Dr. Ahmet Kızılay’a, ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde bulundu.

Ziyarette konuşan Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, üniversite bünyesindeki Turgut Özal Tıp Merkezi’nin organ nakillerinde bir merkez haline gelmesini arzuladıklarını ifade ederek “Kanser tedavisi için onkoloji hastanemizin 200 yataklı olması için çalışıyoruz ve bunu diş hekimliği fakültemizin yanına yapacağız. Kanser tedavisinde de bir merkez olmak istiyoruz. Gerek karaciğer nakilleriyle, gerekse kardiyoloji bölümündeki başarılarla ve kurulacak kanser hastanesi Malatya’yı sağlık turizminin merkezi yapmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Kızılay, “Bayrağı aldığımız yerden çok daha ileriye taşıyacağımıza inanıyorum. Üniversitemizi cumhuriyetimizin 100. yılında, bir dünya üniversitesi yapacağız. Üniversitemizi bilimde, sanatta, sporda, eğitimde ülkemizin önde gelen üniversitesi yapmak için büyük bir atılım yapmayı hedefliyoruz. İnönü Üniversitesini dünyanın ilk 500 üniversitesi arasına sokmak temel amacımız" ifadelerini kullandı.

Kızılay, Turgut Özal Tıp Merkezi’ni 124 milyon TL civarında borçla devraldıklarını da hatırlatarak, borcun günü gelmiş kısımlarının ödenmesi için çaba gösterdiklerini söyledi.

BİK Malatya Şube Müdürü Nihat Abacı ise, Rektör Kızılay’a BİK hakkında bilgiler aktararak, şehirlerin kalkınmasında üniversitelerin önemli roller üstlendiğini belirtti.

Üniversite basın işbirliğine de dikkat çeken Abacı, “Turgut Özal Tıp Merkezi’nde gerçekleştirilen önemli ameliyatların kamuoyuna duyurulmasında önemli görevler ifa eden basın, haber konusunda desteklenmeli. Turgut Özal Tıp Merkezi bünyesinde etkin basın birimi kurulmalı ve önemli ameliyatlar görüntülenerek basına ulaştırılmalı. Basın da bu görüntüleri kamuoyuna duyurulmalı. Böylece il ve yurt dışından daha fazla hasta gelişi sağlanmalıdır. Çünkü günümüzde turizm geliri önemlidir. Sağlık turizmi geliri de Turgut Özal Tıp Merkezi kanalıyla kat kat arttırılmalıdır” diye konuştu.

Ziyarette Abacı, Kızılay’a BİK’in yayınlarından olan ve Gazeteci-Yazar Ergün Hiçyılmaz’ın kaleme aldığı “Çanakkale” kitabını hediye etti.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız