SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya Sağlıkta Markalaşmalı'

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:57:38
'Malatya Sağlıkta Markalaşmalı'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya 3.Deniz Kitap Festivali'ne katılmak için kente gelen tamamlayıcı tıp üzerine çalışmalarıyla tanınan Dr. Ender Saraç, Malatya’nın sağlık alanında markalaşmaya gitmesinin çok önemli olduğunu söyledi. 

Dr. Ender Saraç, Malatya’daki okurlarıyla bir araya geldi. Okurlarının yoğun ilgisiyle karşılaşan ve kanserde erken teşhisin önemli olduğunun altını çizen Saraç, Magnetik Rezonans (MR) ve tomografi gibi modern tıp cihazlarının kullanıldığını belirtti. Önceki yıllarda erkeklerde özellikle sigara içmeye bağlı olarak akciğer kanserinin yaygın olduğunu hatırlatan Saraç, yaşam süresi uzadıkça prostat kanserinde artış gözlendiğini aktardı. Kötü beslenmeden dolayı mide kanserinin de artış gösterdiğini vurgulayan Saraç, meme ve rahim kanser türlerinin yaygın olduğu kadınlarda da sigara ve alkol tüketimine bağlı olarak kanser türlerinin değişiklik göstermeye başladığını anlattı. Sağlıksız beslenme sebebiyle son 50 yılda Türk erkeğinin sperm sayısının 100 milyondan 15 milyona düştüğünü de ifade eden Saraç, tüp bebek ünitelerine yoğun ilgi olduğunu kaydetti. Çocuklarda da kanser ve kalp hastalıklarına sıkça rastlandığını anlatan Saraç, stresli yaşamın olumsuzluklarına da dikkat çekti.

Deniz Kitapevleri Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Özdemir de Saraç’a Malatya’ya özgü çeşitli hediyeler takdim etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız